Zúfalí rodičia so spánku dvojročného syna
Ahojte. Hned na zaciatok musim povedat syn je sikovny,komunikativny,zahra sa sam ked nieco potrebujem aaj pomaha. Syn 2r a3mes ma ja neviem co za obdobie nakolko pri zaspani v noci neni problem ale v noci sa zobudi a reve ako uz ani neviem ako to prirovnat. 2tyz s mannzelom bojujeme aby ako tak spal hlavne v noci ale na obed spi ok ako tak. Muz spi s nim izbe a ked sa prebere je podotykam plne hore a nocny des to neni. Ide s nim k oknu klud chvilu alebo ukaze ze vsetci spia. Ok ale opakuje sa to za noc 3x. A ja spim s 6.5mes dcerou spalni na velkej posteli. Ta sa strasne na to budi ako hulaka. A este jej idu aj zubky takze je nonstop na mne pri u nuta a spat tym padom v jednej miestnosti nehrozy. A uz ked sa zobudim a mala mi spi utekam a syna mu dohovaram a trochu pomoze. Ale iba 1x a takto k nemu idem aj 2-3xza noc co muz uz nevladze ani ja. A najhohorsie je ze ani neje sladke na noc nic tazke a obzvast sme si dali zalezat na pohode venovali sa mi obaja ako sa cez den dalo a deto celu noc uplny opak. Ja uz som zufala neviem co robit. Skusala som aj trosku magnezia dat mi dr loradila a velke makove pomohlo alebo aj fenistil nic. A ja ine veci donho nechcem tlacit je to dieta. A aj cajik a uplne nic. Ja spim 3h kazdu noc auz nevladzem ani s postele ytat a nieto este aj ine zvladat. A ceresticka no torte mavam stoho vsetkeho migreni ako nepoviem co. Dr mi nic neda lebo kojim a panadol som si dala ale len na chvilku zabral. A pripadam si ze ja potrebujem cvokarku a nie ostatny. A dr povedala ze uz nevie co s nim. Ze mame ine skusat ale co. Ked 2deti neviem ukocarovat v jednej izbe sak by sa nik nevyspalm
@nae
No este taka blba otazka kolko dni ste to skusali lebo tento tyzden mame ist s malou na loradnu ze ked daco by ho poslala na testy alebo ako ste to poriesili vy???
@diablikovci no tvoji rodicia asi maly velku spalnu mne sa tam len postielka zmesti a konec lreto spia zvkast
@driada17 no pokusame sa vsetko ako sa da. No aspon kebyze nie tak viac noci po sebe zeby som sa ako tak aspon vyspala
@maminka1983 tak v dome ano 🙂 5*6m bola izba..
Nonehovorim ze sa nebudil v noci ale dalo sa to zvladnut ako tak aj bez mojej pritomnosti.
Utalo novy rok a je takyto ja neviem ani. Stale aj jed sme boli doma bolo ako bezne ziadne nejake ovacie ze su sviatky alebo nejake vkacenie po navstevach. Myslim ze uplne vsetko je v norme ale toto je o drzku spim 3h v noci lebo uz letim za nim co uplne sa zajakava ako place. Neviem ci je taky cecok maly mamin ale on aj chape ze je sestricka. Naucil sa jej dat veci aj pohladi takze fakt neviem. Naviazany neni uplne na mna nakolko ide k dedovy napr tak je om mama neni fungujeme. A prideme mi to zvlasne ze tychto par dni fakt je takyto
@eliniatko
ahoj prvomrade cokolvek pomoze pre kojenie dam do seba ja cokolvek.
No malu stale kojim kedy chce tedy ma a plus aj uz prkrmi ale to je malo.
a skusali sme malu na flasku ma uplnu averziu na to az tak ze ju napina s toho a skusali sme hlavne moje mlieko ale ma to niekde. A uz som aj muzovy hovorila ze budem spat pri nom ale neoreslo mi to a to som za nim bola este dneska vecer. Ze musime to zvladnut. Lebo ani muz nema zase nervy aby som takto pendlivala ä odbije ma tym cim chcem uplne sa nevyspat. Ty si mala tu vyhodu ze UM je fajn pri malom to tak bolo ale dcera pricu ucnuta na mne stale
@maminka1983 no to je zvláštne...asi by som na tvojom mieste vymyslela ako spať pri ňom. potom by sa nebudil a nemusela by si behať v noci. a ešte čisto teoreticky by aj 6 mesačné bábatko už mohlo v noci spať a nie visieť na prse 🙂 ale hovorím že len teoreticky lebo mne sa to podarilo s mladšou ale so staršou nie.
@diablikovci mi mame asi tak cca polovicu s nej
@extrate no cez den neje tak casto ale v noci ked sa hlavne budi tak tedy ako keby sa vzdy dohodli a ja neviem kam skor.
A ani syn ked bol jej veku vysel na mame jemu isli velmi tiez skoro a rychlo zubky a jemu len toto pomahalo a cokolvek som robila nepomahalo. No skusala som dneska aj muza lrehovorit ze budem pri nom ale oxpoved ci uz fakt chces byt nevyslata a ako budes funfovat ked som neni doma. A ze mam ist spat k malej a bolk po debate.
@maminka1983 veď vyskúšajte spať spolu...ako píše
@mily7 ...
Možo to neprejde za jednu noc,ale ak uvidí,že môžete spať všetci spoku,bude spinkať celú noc... 😊🙏
@maminka1983 a tatik spi tvrdo? Nechrape nahodou? Moj sa budil ked spal s tatikom,lebo strasne chrapal a maly sa zlakol a plakal. Nevedel co to je.
@maminka1983 inak zdá sa že je to žiarlivosť! Aj v úvode pises že syncek je múdry,šikovný,potom že sa podeli o hračky tuším, že je dobrý k malej. Aj môj taký bol. To je ten lepší prípad v tom že súrodencovi nerobí zlé, sú to citlive deti, chápu situáciu ale stále du to deti a potrebuju maminu. Zrazu ich miesto zaujal niekto iný a mama tam nie je tak často pre nich ako keď boli jediny. Tak sa s tým vysporaduvaju v noci. Nie vždy sa žiarlivosť prejaví nepeknym správaním k súrodencovi.
@maminka1983 spominas novy rok, nebal sa ohnostrojov ? alebo tiez ho moze zobudzat chrapanie manzela. Cez den by este mal spávat. Nemozes zaspavat s nim a potom len odides, ked zaspi? mozno to dokaze vycitit, ze nie si pri nom.
podla mna mu chyba mamina nablizku v noci. muzovi povedz, ze aj tak sa nevyspis, hoci si s malou vedla, lebo maleho pocujes, ked v noci reve, takze je to skoro zajedno. viem, o com pises, mam dvojcata a hoci tatina miluju, co sa spanku tyka, tak len pri mne. ked su chori a musime ich oddelit, tak syn, hoci je uplne za tatinom ako pominuty, tak uprostred noci hlada s placom aj tak mna.
@maminka1983 ahoj, necitam ostatne komenty,len taky napad, skuste mu na noc pustit nejaky "biely sum" tzn. zcuk tecucej sprchy, fenu, vysavaca a pod. Ja pouzivam http://www.uspavac.cz ale mozes i z you tube,len pozor na reklamy al nieco ine...
Tak pridam skusenost z dnesnej noci...opat rev, do toho uz aj slova "maminka, maminka"...vystrelila som z postele, zobrala starsiu na ruky, muzovi kazala doniest jej periny do spalne...polozila som ju do jej postielky, ona usmev do siroka, pohladila ma a zaspala..este sa budila na kontrolu ci som tam ale inak pekne prespala celu noc a rano vstala krasne s úsmevom..mala som to urobit uz skor....
a nejdu mu druhe stolicky? Tie totizto rastu okolo 2 rokov. Inak my mame to iste s nasim holobriadkom. Len ten mava nocny des a reve jak turek niekedy aj dve hodiny. Jedine co vam ostava je vydzrat a povedat si ved je to len faza a ta zas prejde. Vela zdaru a sil.
@maminka1983 ja som prvého kojila dlhšie, ale pri druhom stres a do toho som chytila chorobu že som dva dni nič nejedla, vracala a sedela na wc, skoro som zomrela fakt. Vtedy mi prestalo ísť mliečko, ešte úár týždňov sme sa snažili to zachrániť ale keď to nejde, človek pri dvoch malých sa nevládze stresovať. Inak odsaté sa dá aj striekačkou príp. sú fľaše vyslovene popri kojení (napr. Lansinoh Momma) možno by to pomohlo. Ale jasné chápem, kojenie je super, len vravím že môžeš skolabovať ako toho bude moc. A pri staršom sa dá vyspať teda u nás to tak funguje.
My inak presne toto máme že starí je k malému zlatý, všetko, ale potrebuje mňa, tak sa to žiarlenie prejavuje, Jednoducho čo najviac objímať, hladkať, pusinkovať, ľúbiť sa, a je to oveľa lepšie. A odkedy pri ňo spím (presúvam sa nadránom okolo cca druhej plus mínus) tak potom už nevrieska a je to pre všetkých lepšie.
@mariamaria88 nebat sa ak ma ochoriet ochorie ,lebo ste v jednej domácnosti,ale práve si vravieť že to ustoji,že ho chráni mlieko,plus imunita prvých šesť mesiacov od maminy získaná v brusku. Keď sú malé a cesta vedie len tam že spolu všetci spat, tak ich nechaj, oni si zvyknú nejako prirodzene že inak nebude a budú v pohode. Môj starší syn prvé noci bol hore po príchode z pôrodnice s malou. Plakala chcela prso. On sa zobudil. Po pár nociach neruesil aj keď jacala. A uspavanie sa bude meniť počas roka,len zostať v klude,vravieť si,že to prejde a skúšať ako to pôjde u vás. Ja som Uspavala malú na prse a hladila starsieho, niekedy išiel spať prvý on,potom ona,raz obaja. A keď bola malá väčšia a denny spánok nemali v rovnakom čase,pritom malý chcel mňa na spanie,a mala vystrajala tak sa musel naučiť zaspavat sám. Veci sa aj samé utrasu.
tak..pisem opat.plac sa vratil...pobede spime.(tiez protest a palc ale zaspi lebo je k.o).vecer uz odmieta aj zuby si umyt lebo vie ze ide spat..v noci bol zas plac a uplne ,,prepnutie,,...uz sa normalne bojim vecera a noci..bol pokoj a opat sa to vratilo...potrebovala som sa vyzalovat.
@mariamaria88 možno trápia nočné mory alebo desy! Skús neurologa! Ja by som pátrala po príčinách! Niekto povie že vláčiť dieťa po lekároch hneď ale tu ide aj o to dieťa aj o maminu! Je to strašne ak sa chuda už bojí lebo ma ísť spať! A spánok je potrebný a normálne to nie je niečo prečo by clovek mal plakať alebo sa báť!
Ale ešte ak bol pokoj a zas nejdú zuby????? Býva to tak aj pri zuboch aj u nás!zle nocí, sek pokojne nocí a zas zle. Potom len od bolesti by si musela niečo davat, poradiť sa s lekárom čo možno dlhodobo podávať.
Asi musis iba vydrzat- ja mam 3 deti 2 rocne dvojicky a starsia ma 3 roky- ta ide 3-4x za noc cikat a dvojicky su hore aj 5-6-7-10x zalezi aku maju noc. U nas nepomaha nic- starsia zacala lepsie spavat ked mala cca2r8m teraz sa pyta cikat- detsku izbu maju spolu- spia vo velkych posteliach. Ked spali v postuelkach pri nas bolo to este horsie. Niektore deti jednoducho spavaju zle. Verim, ze si unavena- my ked spime 3 hodiny to je luxus. Ale musime to uz len vydrzat. Lieky pchat do maleho vobec nema vyznam- nechapem naco mu zbytocne davat fenistil.

Mne mama hovorila, ze som bola taka ista od kedy som mala surodenca. A dopadlo to tak, ze vsetci sme spoli v 1 izbe, cize aj mne prelozili postel k nim do spalne a bolo dobre. A ked som sa zobudila tak len mama povedala neboj sa tu som bubaj.