icon

1,5 ročné dieťa býva 2-4 hodiny v noci hore

monetmonet
20. dec 2016

Trápime sa od 6mes.Malý 3-4X do týždňa sa v noci prebudí a býva hore2-4hodiny.Vyskúšala som všetko.Napapať,prebaliť,uspať,určte nesvietim,neprihováram sa.Pripisovala som to aj rastu zubov,ale už aj tie má všetky,samozrejme bez posledných stoličiek.
V izbe spáva sám aby sme ho nerušili... .Teraz už nieje ani hladný ani smädný.Za celý rok zaplakal v noci asi 2X.Proste je len hore a prevaľuje sa a reční si.Trápi ma to ,myslím,že by mal v kľude spinkať ,ak sa zobudí tak vypiť mliečo a spinkať ďalej.Ak ste sa s tým streli ,poraďte.Ďakujem😊

magic08
20. dec 2016

@monetmonet my sme toto riesili so starsou dcerkou do jej 2 rokov. Skratka, nebola dobry spac. My sme s muzom prichadzali o nervy od zufalstva a unavy a ona vysmiata jak leco cele noci. Zaspala o 22.00, zobudila sa o polnoci a do rana do piatej bola hore... Toto sme mavali veeeelmi casto, potom to prestalo... musis len vydrzat, ani tebe, ked sa nechce spat, tak jednoducho nezaspis... to iste aj dieta. Pevne nervy

natalym
20. dec 2016

@monetmonet A ako spáva cez deň?

zltalienka
20. dec 2016

@monetmonet u nás toto robil najstarší tiež zhruba do dvoch rokov. Zaspal o 23.00 a o jednej bol hore do tej piatej. Potom pospal do ôsmej a na obed 2 hodky. To mu stačilo. Zhruba v 2 rokoch sa mu spánok "upravil" na zaspatie o polnoci ale už spal do 6-7 ráno + na obed. Stále velmi viac nenaspi, už má 5 rokov. Ale keď mu zrušíme obed. spánok zaspí večer oveľa skôr, aj o 21.00 ako včera.
To však Tebe neodporúčam 1,5 ročné potrebuje spať cez den.
Pokiaľ má maly vlastnú izbu a v noci nevyžaduje vašu pozornosť, neplace, nekrici, len si ticho lezka, tak si vy ľahnite a spite.
My sme nášho mohli dať do vl. izby až na 3,5 roka a odvtedy neriešim jeho nespanie kým nevyrusuje.

monetmonet
autor
20. dec 2016

@natalym tak 1,5hodiny max.2

monetmonet
autor
20. dec 2016

@zltalienka ja už som si zvykla,mám ho na kamere a driemem.Trápi ma skôr,že dobrý spánok je dôležitý.Tak premýšľam ako mu pomôcť

zltalienka
20. dec 2016

@monetmonet keď si už skúsila všetko, bola si sa poradiť aj s detskou psychologičkou a neurologickou?

trisp
20. dec 2016

A počas dňa spí koľkokrát a ako dlho?

magic08
20. dec 2016

@monetmonet ja by som sa tym netrapila. Moja nespava dcera ma dnes 6 rokov a spi normalne, detsky nervovy system je este nezrely, je vela vzruchov, co ho mozu v noci zobudit a prebrat natolko, ze nevie spinkat. Pokial nie je placlivy, nervozny,a cez den spinka aspon tu hodinku, neriesila b y som to. Naco chodit s 1,5 rocnym dietatom po psychologoch a neurologoch, zbytocne ho stresovat lekarmi.

babatkoo
20. dec 2016

😂 my sme dnes pozerali potichucky tv od 3 do 6 rana. Potom zaspal a spinka az do teraz. Mava to tiez 2x do tyzdna a veru nie sme samy. Kamaratky tiez takto žuruje. Jednoducho je vyspaty, nic nepomoze len sa zdvihnut z postele a dufat ze ,,to" bude trvat len 2 hodinky.

kaja73
20. dec 2016

@monetmonet moj to mal od cca roka do takmer 5 rokov..postupne sa skracovala doba co bol hore a aj frekvencia..ale stane sa aj dnes- a to mal vcera 7r- ze tak raz mesacne hodku zuruje nevie spat..a to uz chodi do skoly..ja som to vzdala po cca roku..nic nezaberalo na to a on neplakal len si mrmlal a pohojdaval sa..vyrazny posun k lepsiemu nastal az ked som zrusila denny spanok.to mal cca 3 roky..ale aj tak sa sporadicky este budil..ale to uz bola pohoda..

ejuska79
20. dec 2016

toto som si tiež prežila... dcérka tak spala asi pol roka, od 15 mesiacov až takmer do porodu syna... v noci sa prebudlia a koniec... hrali sme sa 2-3 hodiny a potom som ju prosim pekne uspávala tak, že ležala na deke a ja som ju vozila po zemi (to sme robila na takom baby cvicení a velmi sa jej to pacilo) a mali sme pustenu pesnicku ide, ide vláčik... potom naveľa zaspala po pol hodinke... trvalo to cca 5-6 mesiacov a poviem vám bola som riadne unavená....

kiristinka1
20. dec 2016

my sme to mavali pri prvom synovi do dvoch rokov,potom to proste prestalo a uz prespal celu noc a ma 5rokov a lubi si schrupnut aj poobede..druhy to robi tiez,neplace,proste ma zur,ale je je v postielke a brble si..tak tiez si davam psycho hranicu do dvoch rokov..spanok sa tiez vyvija ako vsetko ostatne,hlavne neporovnavaj..

tery29
20. dec 2016

Mam synceka (2 roky a 4 mesiace) a tiez mame nocne "zurky". Myslim ze to chce cas. Starsia dcerka si tym tiez presla... aj ked pre mna to bolo narocne byt aj v noci aj cez den hore a normalne fungovat... Nuz... vydrzat...

pitik
20. dec 2016

Mne toto robila najstarsia dcera tiez tak okolo 1,5-2,5 roka, proste sa v noci zobudila a rozpravala si a bola hore niekolko hodin. Niekedy som uz bola tak nervozna, akurat som cakala stredneho syna, potrebovala som spat a ona ani cez den uz od 2 rokov nespala. Vobec spat velmi nepotrebovala, aj neskor, ked sa to upravilo, tak zaspala okolo 22 - 23 a rano o 6stej bola vyspata. Teraz, ako je v puberte, bude mat 12 a ked pride vikend, tak potiahne aj do 8 - 8.30, co sa nikdy nestalo, ked bola mala. takze asi len vydrzat a ked je cez den v pohode a nie je unaveny, tak ho nechat tak, ono sa to upravi

asocial
20. dec 2016

@monetmonet ja by som toto vobec neriesila..ma len 1,5 roka...
neviem, ci ta to potesi, nase dieta starsie bolo do 2,5 roka hore v priemere 10krat..mladsi, 14 m. syn nezaostava...vyhoda je, ze obaja su s nami v posteli a boli kojeni..

svokra moja vsak vravela, ze moj manzel byval takto hore okolo 3 rokov...ona to vyriesila po svojom, s lekarom mu dali nejake oblbovaky a odvtedy spal..ale to je ina tema a podla mna vrcholne nespravna volba s nasledkami..

podla vydrz, viem, je to unavne...ale potesim ta, nas starsi spi celu noc pekne (ma 4 roky..zhruba od tych 2,5 roka, teda vyse, ked prestal byt kojeny...)

monetmonet
autor
20. dec 2016

@asocial celkom by ma zaujímalo aké následky mal manžel .

monetmonet
autor
20. dec 2016

Ďakujem vám za príspevky.Aspoň viem ,že nie som jediná na svete😉

melkina
20. dec 2016

@monetmonet my momentalne tiež v noci "žúrujeme" 🙂 mala ma 20 mesiacov . Toto iste sme mali aj so synom teraz už 6 ročným, časom sa to upravilo 🙂 treba len vydržať ;)

asocial
22. dec 2016

@monetmonet..v puberte a skorej dospelosti depresivne stavy a doteraz chladny vztah s rodicmi...(vztah s rodicmi samozrejme prameni z viacerych veci...)

andrejka1974
26. dec 2016

@monetmonet deti radi ponocuju pokial neplace nemusis riesit, moje deti takto casto diskutovali tou svojou hatlacinou a ked tam bol niekto snimi tak vytrvali aj 3 hodiny , ja sm mala aj horsie chvilky ked mi starsia dcerka uz ako novorodenec spavala cez den 2x 20 minut a od 14,00 do 2.00 revala vkuse preslo to po pol roku a pritom jej nic nechybalo , proste zive dieta

vilma7
15. máj 2018

Ahojte, vidim ze diskusia je starsia, u nas zacali tieto nocne bdele stavy po tom, ako sôm ukoncila dojcenie, 16 mes syn je noc co noc hore, dokaze byt aj 4-5 hodin a ja uz meliem z poslednych sil, lebo musim chodit do prace (zial som zivitelka rodiny). Velmi ma Vase prispevky nepotesili, kedze ako pisete len pockat, ale neviem si predstavit takto fungovat mesiace, nedajboze roky. Citam teraz knihu, kazde dieta sa vie naucit spat, tak mozno mi v niecom pomoze. Nadej umiera posledna.