icon

1,5 ročné dieťa neznesie špinu

zo_ja
15. júl 2021

Ahojte mamičky. Chcela by som sa opýtať, či má niektorá z Vás podobnú skúsenosť a ak áno, ako ste to riešili/neriešili a či z toho detičky napokon vyrástli.
Moja 1,5 ročná dcérka doslova neznesie špinky, mušky a pod. Ani neviem ako to vysvetliť, tak skúsim uviesť pár príkladov z praxe.
Keď sme jej napustili bazénik s vodou na chalupe, všetko bolo fajn, kým do vody nenalietali mušky, príp. kým si tam nenanosila kúsok trávy tým, že vychádzala a vchádzala opakovane do bazéna. Akonáhle si všimla, že na vode niečo pláva, dostala amok, začala plakať a okamžite chcela ísť vonku.
Keď sme boli na jednej akcii, kde bol skákací hrad pre malé detičky,chcela veľmi ísť a pohrať sa tam.
Akonáhle si ale všimla, že sú tam mušky, príp. že tam deti nanosili nejaké špinky z topánok a pod. , tak hneď bol oheň na streche a okamžite sme museli ísť odtiaľ preč.
Keď má muž na sebe tričko, ktoré má dierku, nejakú špinku, fliačik od vody, tak hneď na to upozorňuje prstekom, nepáči sa jej to a hneď ide do skrine a donesie mužovi čisté tričko, že sa má prezliecť.
Keď si kreslíme na papier a omylom sa popíše farbičkami po rukách, či nohách, hneď začne plakať a chce, aby som jej to umyla.
Naozaj neviem, ako mám na to reagovať. Vysvetľovanie nepomáha, k prehnanej čistote ju nevedieme a aj napriek tomu máme tento problém. Ak máte pre mňa nejaké rady, ako to zvládnuť, budem Vám veľmi vďačná.

Strana
z2
chrumka120
18. júl 2021

@zo_ja pardon, som myslela že mušky sú tam kým sa nerozpadnu🙂

zo_ja
autor
18. júl 2021

@chrumka120 tak som rada, že som Vám to uviedla na pravú mieru 😉...

chrumka120
18. júl 2021

@zo_ja no toto bola skôr ľavá, ale v pohode 🙂

zo_ja
autor
18. júl 2021

@chrumka120 ani som od človeka ako ste Vy nečakala inú odpoveď 😁...je mi jasné, že ešte určite niečo napíšete, lebo je evidentné , že musíte mať posledné slovo, ale moja debata s Vami končí...pekný večer a môžete pokračovať a liečiť si ego v inej diskusii 😁 ...

chrumka120
Odpoveď bola odstránená
chrumka120
18. júl 2021

@zo_ja a miesto toho času tu na modrom koniku skus radšej pozbierať tie muchy a nie hľadať dieťaťu tu na MK diagnózy zato že sa bojí muchy 🙂

deginko
13. sep 2023

Ahoj,chcem sa spýtať ako pokračuje príbeh s vašimi ,,cistotnymi deckami,,.Mám syna,má 3roky a teda od asi jeho 2rokov..je taký Monk..neznesie na sebe zašpinené veci...napr obleje sa čistou vodou,alebo pri jedení..a všetko musí ísť dolu...takisto si neoblečie veci,ktoré sú dierave..myslela som,že ho to prejde...už chodí do škôlky,a teda tam to robí tiež,že keď sa pri obede uspini..tak sa musí prezliecť tričko lebo by asi zosalel...ale napr nevadí mu sa zašpiniť vonku pri hraní atď to mu vôbec nevadí..je to normálne?ja sa trochu bojím či to nemôže byť nejaká diagnóza...keď mu aj malý fliavik čistej vody na tričku vadí..alebo mala dierocka na gatiach.....prosím baby...prešlo to vaše deti?vyrástli z toho? normálne m strach či nás učiteľka nepošle na nejaké vyšetrenia kvôli tomu

akiana
13. sep 2023

@zo_ja To je nahodou zlate s tym cistym trickom pre muza 🤣

zo_ja
autor
6. okt 2023

@deginko moju dcérku to nakoniec prešlo...bude mať čochvíľa 4 roky a už takéto paniky našťastie nemá 🙂...

Strana
z2