1,5-ročné dieťatko nerado cvičí
Dobre rano,
chcem vas poziadat o nazor.
Mam jeden a pol rocnu dcerku, od jej cca troch mesiacov chodime na detske cvicenia. Je predcasniatko a neurologicka nam to doporucila. Zo zaciatku sa jej nepacilo ale po hodine-dvoch to mala rada. Cvicilo sa jemnucko, primerane veku, vela novych podnetov mala a bola v skupine deti svojho veku. Teraz uz hodina nie je iba o cviceni, ale aj o jemnej motorike, zvieratka, zvuky,... proste vyzaduje sa aby aj posedela a davala pozor a teda pocuvala instruktorku. A to je kamen urazu. Nepaci sa jej tam. Posledne cca styri hodiny skoro cele prepistala, snazila sa dostat von. Oooobcas urobi nieco co treba - zanesie vankusik a pod. Poslednu hodinu nechcela ani vstupit do telocvicne.
Co si myslite, ma zmysel pokracovat dalsim semestrom? Muz tvrdi za naco ju trapit, nech dam semester pauzu a zacneme opat - skusime v januari. Kamoska tvrdi ze ju treba socializovat aby pocuvala aj inu dospelu osobu ako rodica a vedela pracovat v kolektive. Do skolky/jasiel nejde este v dohladnej dobe.
Co myslite?
Dakujem
ak ma kamoska VS diplom z pedagogiky tak nech urobi vsetkym laskavost a vrati ho, v pripade, ze nema VS je jej nazor len jej nazor a mala by som ho na haku - kazde dieta je individualne a v roku a pol sa dieta rozhodne nepotrebuje socializovat na cudziu osobu a pracu v kolektive 🙈 Tvoj muz ma pravdu, zbytocne trapis dieta, ktore moze chytit totalny blok.
1,5r dieťa by som netrápia, takéto veci môžeš s nou robiť aj doma... A kamarátka koľko detí odchovala
Ak to nie je fyzioterapia lekárom - neurológom nariadená ja by som tam teda už nešla. Môj malý má tiež 1,5r ale určite ho nenútim robiť v kolektíve čo nechce. Hlavne keď ide o “voľnočasové” cvičenie a nie terapiu - liečbu. Na počúvanie autorít má čas, tiež na prácu v kolektíve. Ja by som určite dala pauzu
Muž má pravdu. Socializovat u mizes aj na ihrisku, v parku, na návšteve u kamosky
Proste sa jej to zunovalo, nie všetky deti sú ochotne skákať ako cvičená opicka
Pre dieťa v tomto veku nie je prirodzené sedieť a počúvať inštruktorku😉 čo sa týka socializácie a toho detského cvičenia v kolektíve - zober dieťa na ihrisko - tam má pohybu a socializácie určite viac ako niekde kde sedí a počúva inštruktorku😉
suhlasim s komentarmi vyssie, 1,5 rocne dieta sa nepotrebuje socializovat (pokial to same nevyzaduje), najdite si vlastne aktivity, ak chces pokracovat v nejakych cinnostiach, ktore by ju posuvali, pozri si na nete ci niekde v okoli nie su montessori dielnicky - si tam s malou, pracujete spolu, precvicuje si pozadovane zrucnosti a ostatne deti Vas nevyrusuju i ked su pritomne. Pozornost dietata (aj v ramci skoly) je mozne udrzat tak maximalne 15-20 minut. Kazde dieta ma svoje obdobie kedy ho co zaujima, sleduj dceru k comu inklinuje a podla toho jej ponukaj podnety 🙂
No musí cvicit😂😂😂pridaj jej ešte hodiny baletu a minimálne francúzštinu a od dvoch rokov aj angličtinu a samozrejme gymnastiku a zväz aj nejaký nástroj uz😂😂😂
Prepáč 18mesacne dieťa a nútiť chodiť na krúžok? Toto nie je rehabilitácia.... Sicializivat tak malé dieťa? Hmmm
Ja som chodievala s malou v tom veku do montesorri centra, Pan Boh potes 😂😂 robila všetko možné, len nie to co mala! Ale centrum viedla kamoška, a to tak ze napríklad 15-20 minút sa teda niečo učili, tvorili, alebo podobne veci a zvysok času robilo co chceli, väčšinou sa teda hrali! Sama vravela, že nemá zmysel niečo robiť dlhšiu dobu, lebo tak malé dieťa ešte pozornosť neudrží! A nieto ešte niekoľko hodín 🤦♀️
Nie nema
A to na ake cvicenie chodite.My chodime s malou a teda vobec to nie je nejake prisne ze by musela robit dane aktivity.Ak ma chut robit nieco ine,moze.Ju to ale velmi bavi.
A podla mna tieto cvicenia ani nie su tak pre deti ako pre matky aby sa doma nezblaznili🙂
od 1.5 rocneho dietata sa ocakava aby posedela a davala pozor? 😅 Tak to tam maju tie deti na makovom odvare nie? 😀
Tiež riešim podobnú vec, mesiac som chodila so synom na pohybové cvičenia v malých skupinkách. Vydržal byť v pohode 20 minút a potom sa už po mne iba zliepal a pišťal (mal vtedy rok). Ja by som bola rada, ak by sme chodili aj naďalej, ale neviem, čo s tým. Či by si zvykol alebo ho nenútiť a nechodiť.

Môj názor jeden a pol ročne dieťa potrebuje slobodu pohybu a nie ze v kolektíve viacerých deti počúvať inštruktorku, ved keď je obklopené aj inými deťmi chce ich preskúmať aj to ju vyrušuje. Chodila by som na cvičenia individuálne. Jemnú motoriku s nou cvic doma. Choďte aj na kolektívne stretnutia nech sa socializuje alebo skúste ine centrum...