icon

10 mesačná dcéra sa dá na kolienka a nič viac neurobí

julinka2019
17. sep 2020

Ahojte žienky chcem sa opytat kedy vaše deti začali račkovat? Moja mala ma 10mesiacov a da sa len na kolienka a viac neurobi nic a hned zacne byt nespokojna ... chcem sa len informovat ci je to normalne a v poriadku ... ( sice mala moja jd fajnucka ma 10kiil)

simca06022011
17. sep 2020

račkovať?? štvornožkovať mysliš? či? lebo račkovanie je chyba reči.. tak myslim, že to vas netrapi teraz.

julinka2019
autor
17. sep 2020

@simca06022011 pardon myslim štvornožkovanie ...

simca06022011
17. sep 2020

no tak moja vobec nikdy nezacala :D neviem ako si zrazu sadla, a potom uz sa pstavila..ale behat po styroch som ju nevidela nikdy, skor sa plazila... inak je tu o to kopa tem, o chodeni atd. Tak ti najde aj vyhladavac 🙂

jani321
17. sep 2020

My sme zacali koncom 10. mesiaca stvornozkovat a o mesiac nato začala sama chodiť ☺️.

julinka2019
autor
17. sep 2020

@jani321 preto sa pytam ci je to v poriadku 🙂

mogaa
17. sep 2020

@julinka2019 je v poriadku...deti bežne preskakujú niektoré fázy, je ok ak aj dieťa vôbec neštvornoškuje a hneď začne chodiť....bude to pravdepodobne aj prípad tvojej dcérky, ak si vie klaknúť pri podpore, začne sa stavať na nôžky....nespokojná je preto že je to pre ňu ešte ťažké....hlavne jej nepomáhaj...každý pohyb urobí vtedy keď bude pripravená....deti bežne preskakujú jednotlivé fázy, potom sa k nim vrátia...

mogaa
17. sep 2020

@julinka2019 asi som ťa zle pochopila....dať na kolienka, myslíš dať sa na štyri alebo klakne si? ak sa postaví na štyri , tak čochvíľa začne pohupovať zadočkom a potom príde aj na to ako sa posunúť dopredu....niektorému dieťaťu to trvá týždeň inému aj mesiac-dva...záleží čo iné dovtedy objaví😉

mogaa
17. sep 2020

@julinka2019 ak si klakne pri opore, tak čochvíľa sa začne stavať na nôžky, ak je na štyroch, tak najskôr začne pohupovať zadočkom(môže začať aj padať) a až potom príde na to ako sa pohnúť dopredu.....rovnako nemusí zo začiatku klasicky chodiť po štyroch ale odrážať sa akoby len jednou nôžkou......hlavne ju nič neuč, každý pohyb urobí keď bude pripravená....naša bola dlho len na štyroch, aj viac ako mesiac jej trvalo kým začala štvornoškovať....

81anina
17. sep 2020

moj sa pohojdava na 4 uz 3 mesiace a nic🙈 stale sa len plazi a zacal sa stavat na kolena aj na nohy.Ma 11 mesiacov

mogaa
17. sep 2020

@81anina štvornoškovanie je zložitý pohyb, musí súbežne pohybovať rukami aj nohami, prepájajú sa pri tom hemisféry, preto sa deťom odporúča čo najdhšie štvornoškovať, chodiť by malo až potom😉hold ale nie všetky deti sú rovnaké...naša začala štvornoškovať tiež až koncom 11mesiaca, dovtedy sa síce postavila na štyri ale len sa pohupovala so zadkom dopredu a dozadu kým nepadla dopredu na ústa😉až raz sa jej podarilo posunúť nôžku a potom to už išlo....

leuska0910
17. sep 2020

Moja ma 11🌜 a zacala ako 10,5🌜

misana84
17. sep 2020

tak moja dcera zacala stvornožkovat asi vo 7-8. mesiaci a teraz ma 9 a už sa postavila a stavia sa na nožky

81anina
17. sep 2020

@mogaa on tie nôžky už párkrát aj posunul dopredu len rúčky nie a zlostil sa pritom 😀

mogaa
17. sep 2020

@81anina no nešlo mu to😉ono je to o tom že musí na daný pohyb prísť sám😉ale je super že skúša, naša zo začiatku v kuse padala na hubu😉ale nevzdala to😉potom bol zase problém presťať štvornoškovať a začať chodiť😉už sa ja stavala, aj chodila okolo nábytku len nie a nie sa osmeliť do priestoru sama.....tak sme ju motivovali hračkami, keď stála posunula sa popri nábytku pokiaľ sa dalo a poto miesto aby urobila 2kroky do priestoru sa dala na štyri a už bola pri hračke ...no bol to boj kým začala sama chodiť, pomohlo až to chodítko čo sa tlačí dopredu, s tým behala jedna radosť😉