icon

10 mesačná dcérka nechce spinkať

kate1616
14. jan 2013

Mamičky poradte čo mám robiť ked mi malá 10 mes. dcérka vôbec nechce spinkať. doteraz som s nou nemala problém, ale teraz nie a nie spať ani doobedu a ano poobede. A ak aj zaspí tak len poobede a aj to na hod.. Mám doma aj 2 a pol ročnú, a tá ju sem-tam ruší a potom sa zlakne a zobudí sa. Môže to byť aj zo strachu že ju niekto pri spaní vyruší? Máte aj vy podobný problém? ako ho mám riešiťM poradte. Dieta predsa spánok potrebuje...

alka221
•
14. jan 2013

mas skoro rocne dieta, moj odvtedy spal iba raz denne, nechapem,co ta akoze prekvapuje? 😕

cawes
•
14. jan 2013

@kate1616 moj maly ma 5 mesiacov doobeda nespi vobec, max po obede a aj to 45 minut a to uz je co povedat ked ich prespi

bobi3
•
14. jan 2013

ja mám tiež 5 mesačnú dcéru a spáva cez deň možno 2-3x po pol hodinke, viac nie

kate1616
autor
•
14. jan 2013

@alka221 asi to že predtým spinkala pekne aj doobedu a že sa to tak skoro zmenilo. No a všadde sa píše že by dieťa v tomto veku by malo sspať 2 x denne po 1 až 1 a pol hod. Tak som nevedela či je to v pohode. So staršou mám takú skúsenosť že doobedu mi nespala až po roku.

kate1616
autor
•
14. jan 2013

@bobi3 No mne spinkala tiež tak podobne v tom mes.

krenkova
•
14. jan 2013

@kate1616 Ahoj, aj naša malinká od 7mesiacov spáva len raz denne poobede, niekedy 1,5 hodky, niekedy 2 hodinky, lepšie však spí, ked som s ňou v tom čase vonku na čerstvom vzduchu, spinká spokojne 2 hodinky, aj ked vždy sa to možno nedá. Hlavne, že ti večer dobre zaspinká a spí celú noc 😉

bobi3
•
14. jan 2013

@kate1616 každé dieťa je iné, možno spať nepotrebuje, v noci spáva dobre? Ak prospieva, neriešila by som to 😉

alka221
•
14. jan 2013

@kate1616 to akoby som svagrinu pocula.. vsade pisu... na co take somariny citas? ved kazde dieta je ine.. ak krásne rastie, a prospieva, nie je mrzuta..tak to neries..

kate1616
autor
•
14. jan 2013

@bobi3 V noci spí so mnou. V postielke spať nechce a kedže stále dojčím zaspáva na dude. V noci sa mi zo dva tri krát zobudí a hned hladá prsník. ale spinka v pohode v noci. Ale celu noc neprespí.

kate1616
autor
•
14. jan 2013

@alka221 Tak v tom máš velku pravdu... 🙂 Ved dieta samo vie kedy čo a kolko potrebuje a my ako mamičky im musíme vyhovieť a načuvať im potrebám. Nie deti sa musia prisposobovať nám ale my deťom 😉 Dakujem zaskvelu a výstižnu radu 😀

alka221
•
14. jan 2013

@kate1616 ja som nikdy necitala kolko ma kto vazit v akom veku, kedy spat.. a ani som nemala starosti..ked chcel spal,ked nie, tak nie.. 😀 neboj, mozno len take obdobie, a zacne na obed spavat,ze ju budes este aj budit 😀