11 mesačná kojená dcérka sa v noci veľmi často budí
Ahojte mamule. . Opäť by som potrebovala poradiť, tentokrát ohľadom vyššie uvedeného problému. . Malinka naša sa nám veľmi budí V noci, hádam aj každú hodinu. Je to veľmi vyčerpávajúce, keďže ona inak ako cici nezaspinka. Začínam uvažovať nad odstavenim aj kvôli iným dôvodom ako napríklad že mi treba nastúpiť do práce keďže žijeme V UK A ru je materská len rok a taktiež mi veľmi málo papka prikrmov. Stále jej ponúkam všetko možné no väčšinou si len zobne alebo spapá pár lyžiciek. Občas sa stane že sa na papá pekne polievocky no to ozaj málokedy. A tak sa vás chcem spýtať či máte niektorá skúsenosti s odstavenim približne V roku a ako to u vás prebiehalo ? Ja sa veľmi obávam toho či a z čoho mi potom bude piť mliečko keďže na fľašku nie je náučena. Teraz pije s poharika so slamkou dzusik alebo vodičku no to maximálne 200 ml za deň. Poradte prosím ..
my sme to mali tiež. myslím že chce len tak pocuckať a ukludniť sa tým, že to nie je hlad. možno rastie nejaký zúbok. ja som dávala aj kašu pred spaním a budili sa aj tak. aj syn aj dcéra. ked som sa presťahovala do vedlajšej izby, tak spali v pohode, celú noc... u syna som tiež skúšala prejsť na umelú výživu, no bohužial žiadne s umelých mliek nechcel, tak som kojila ďalej, do 16 mesiacov. Dcéru som kojila tiež 16 mesiacov, jej mlieko chutilo akékoľvek, ale z fľašky nikdy nepila, používali sme taký hrnček s náustkom. Tie noci boli veľmi vyčerpávajúce, takže ťa chápem. Skús sa presťahovať do vedľajšej izby, a keď nebude cítiť tvoju prítomnosť, tak možno bude spať až do rána...
prestahovala som ho do detskej izby, na flasu si privykol, kojila som do roka, potom sa budieval raz nadranom okolo piatej vypil flasu mlieka a spal dalej. Tiez sme ale vyskusali hadam vsetky mlieka uz som bola zmierena s tym, ze mlieko pit nebude , ze mu dam cucnut vody,a le nakoniec mu zachutilo francuzske mlieko a pije ho rano dodnes, uz rok chvalabohu spi celu noc ma 2,5 roka🙂 drzim palce. ale kazdopadne aj ja som prve noci budila manzela a posielala jeho k nemu, ponosit a naucil sa vtedy v roku aj na cumlik (sam ho v dvoch rokoch hodil do kosa - nastastie)
Ahojte, tiež mám podobný problém, ale už od narodenia dcérky. Má osem mesiacov, je kojená a je hore aj každých 20-30 min. Už ledva stojím na nohách, nič nevládzem, Sú noci, že inak ako s prsníkom v ústach spať nechce a keďže mám doma ešte staršieho syna, nechcem ju nechať veľmi plakať, lebo ho inak zobudí. Skúšala som ju aj nechať vyplakať, ale vydržala takmer celú noc a vôbec sa neunavila, resp. nezaspala, len na malilinké chvíľky. Celá rodina sme už z nej zúfalá. A to nespí ani cez deň. Vždy len na 20-30 min. a potom sa už mrví a otvorí oči. Pri poobednom spánku som pri nej a keď sa začne mrviť, strčím jej prsník, aby nezobudila brata a spí ďalej. Ja som z nej už zničená. Skúšala som ju aj uhojdať na rukách, ale nevládzem to robiť celú noc... Vždy si hovorím, že už prestanem s dojčením, ale čo ak to s ukončením neprejde. Ako ju uspím?? Viete mi poradiť? Lebo sa za chvíľu zosypem :(( Ďakujem...
@oblecenieavecicky Zlatík, viem ako sa cítiš, viem o čom hovoríš. Každý deň si myslím, že nedožijem druhého dňa. A to má malá o 2 týždne 2 roky. Máš zrejme temperamentné dieťatko a možno niečo zaberie, možno nie. U nás trochu pomohli biele šumy, daj si to na youtube a skús jej pustiť. Hlavne si nájdi v okolí maminy, ktoré zažívajú to isté, lebo počúvať, že niekomu dieťa prespáva celé noci, je na infarkt. Cítim s tebou, ja skoro každý deň revem a potom prìde malá a povie"Mamička, neplač, čo si? Krásna si". A za tieto okamihy nám to stojí. Neboj sa, žena je tvor kua silný!
@mravcek31 trvalo to takmer 2,5 roka, teraz sa budi len raz v noci..a to nespi dlho..vacsinou pred 6 vstane a o 9 vecer zaspi..slo to tak postupne..ale do 2 rokov sa budil aj azda kazdu hodinu..cele zle..a to som chodila do prace..a aj chodim..ale tak, som si povedala, je to len faza, nebude to trvat vecne
v jej veku, ak vypil deci, dve tak som jasala..aj terz viac ako 4 -5 dl nevypije..
zacal jest dobre dost neskoro, nehovoriac, ze sme tu museli mixovat velmi dlho...
neodstavovala by som..da sa kojit aj po navrate z roboty, aj rano, atd...
@oblecenieavecicky presne takáto bola moja dcéra vydržala som ani neviem ako do 16 mesiacov spánok ani cez deň ani v noci ked tak 20 minút a kojenie trvalo aj hodinu , hodinu a pol bola som desne unavená potom som jedného dňa proste povedala dosť obviazala som sa a malej som ukázala že mám bó že mliečko odišlo do tej doby podotýkam nechcela o flaške ani počuť a zrazu akoby zázrak úplne bez problémov prijala mliečko z flašky a asi ešte dve , tri noci spávala prerušovane a nastal pokoj malá sa zobudila v noci max dva krát a ja som sa ešte asi mesiac budila ale teraz pretože som sa o ňu bála či žije 🙂 🙂 a zrazu bola aj malá aj mamička oddýchnutá a spokojná 🙂 🙂 takže držím palčeky aby ste to rýchlo zvládli ale ja už dnes viem určite že by som tak dlho nečakala max do roka pre dieťa je dôležité aby aj maminka bola v pohode minimálne tak ako jej mliečko 🙂 🙂

@mravcek31 Mravček, ako dlho to trvá? A iba sa prisaje, či aj cucká?Možno má len rastovú fázu alebo zuby. U nnás nekojenča do 22 mesiacov každú hodinu hore na mlieko a to cez deň pojedla dosť. Teraz tak 3xhore, len tak už nie na mlieko. Tým som len chcela povedať, že to možno nesúvisí s hladom, možno len potrebuje cítiť svoju mum, možno má zlé sny. Určite ti niekto odporučí proste nedať v noci cicik alebo flašu. Ja som od zúfalstva skúšala všetko. Aj nedať, aj zriediť aj oklamať vodou. 3 mesiace mordy a potom som si povedala, že toto na naše dieťa proste nezaberá. A presne na to som myslela, že keby som musela do práce... U kamošky zabralo, že si malú na 3 noci dal k sebe manžel. Prvý deň zle, druhý už chápala, že tato nemá. Držím palce.