16 mesačné dieťa a nočné budenie
Poradíte mi nejaké tipy ako naučiť 16 mesačné dieťa bez vyplakania spinkat v noci a nebudit sa 5-6x. Nejdú zuby nie je choré. Problém je že sa nikto nevyspime dieťa vypije od večerného uspavania do rána 600-800 ml mlieka a úplne precika 2 plienky. Bez fľaše nezaspi. Potom jasné menej zje cez den v noci je hladná a kruh sa uzavrel a točíme sa v ňom stale dokola. Je to dosť veľký jedak ale nemá rada napríklad kaše takže nasýtiť ju večer kašou nehrozí. Celkovo nechce velmi sladké takže ani výživa a piškóty. Mali ste niekto podobný problém? Prejde to samé?
@timea7 inak neviem prečo som to neskúšala skôr.....bála som sa preplakanych noci. Skúšala som keď mala 10 mesiacov a nešlo to vôbec. Odvtedy sme v kolotoči zuby sopliky takže som to brala že k tomu nočné budenie patrí. A naozaj som netušila že to pôjde takto ľahko. Chcelo to asi čas.
Ahojte poradíte ešte? Po prvotnom úspechu asi tri noci čo bolo dobre je teraz ešte horšie. Dieťa sa v noci zobudí a nevie zaspať a mrnci. Je jedno či je niekto pri nej alebo nie proste mrnci aj hodinu a potom sama zaspi. Je to o nervy. Keď jej dam vodu je to rovnaké ako s mliekom. Odkedy sa snažím mlieko nedať budi sa v úplne rovnakých časoch ako predtým len už nevie zaspať. Neviem čo ďalej lebo zatiaľ sa to len zhorsuje. (Mlieko dostala po tom týždni aj niečo teraz a minulú noc zo zúfalstva inak ho nemala už vôbec )
@krasnanevesta ako vies ze nejdu zuby? Ci uz ma vsetky vonku?
@krasnanevesta tak je super že zaspí po mrnčaní (možno keď vidí že si pri nej, tak ešte skúša a treba ju nechať samú) ... ja som tiež skúšala nedať mlieko ... no mne bohužiaľ nezaspí ani po hodine mrnčania :( píšeš že tebe zaspí, tak si myslím, že to je dobre, nechaj ju tak, nevšímaj si ju (pokiaľ len mrnčí) ona si zvykne a za pár dní by si mala mať pokoj (pokiaľ teda len mrnčí - podľa mňa chce zo zvyku niečo)
môj bohužiaľ bude revať aj dve hodiny, neunaví ho rev a ked mu ponúknem vodu vyplúva nasrate a stále chce mlieko
@jamika27 tak dávaš stále mlieko? Ja sa už bojím aj o zuby a dúfala som že sa prestane budiť 6x za noc. ☹ čakáme druhé a nie je to také ľahké toľko vstávať. Vstava už aj manžel takže ráno sme pozutií vypluti dvaja. Budeš len čakať kedy to prejde samé s tým mliekom? Ja už fakt neviem co by bolo lepšie.
@katka253111 zuby chýbajú posledné 4 stoličky a nezdá sa mi žeby šli teraz nemá dasienka napuchnuté ani červené. Ale presne sa mi o tomto aj snívalo že ráno po takejto noci boli zuby von 🙂
@krasnanevesta nemusi mat dasienka napuchnute a zuby ho mozu trapit...sa to hybe tam dnu... moj mal od roka katastrofalny spanok... ked sli od 19mes posledne 4stolicky, tak to bol tiez brutus...aj mesiace predtym... ale sko su vsetky von, tak nepotrebuje ani mlieko a noci su omnoho lepsie... ma sice niekedy nejake mrnkanie co sa mu asi sniva nieco, ale to sa neda ani porovnat
@krasnanevesta no ja dávam bohužiaľ stále a ešte sme boli chorí, tak som nechcela úplne stopnúť, lebo bol dosť uplakaný kôli chorobe, tak som ho nechcela viac trápiť. Ale aspoň som to zminimalizovala, môj má 10 mesiacov a mlieka vypil aj tri fľaše v noci, teraz len jednu. Ale tú mu musím dať, lebo on nezaspí ani po dvojhodinovom mrnčaní až revaní. Takže u teba je super, že aspoň po tom mrnčaní zaspí. A myslím, si že treba u teba pár dní vydržať a bude spať aj sama. Ja sa už neviem dočkať kedy sa presťahujeme do väšieho domu (teraz sme v malom byte) a ťažko sa mi robia experimenty, keď muž vstáva do práce a malý prereve noc ... a nemôžem s ním ísť nma pár dní napríklad do inej izby ...
Po precitani prispevkov som ich tiez skusila zaviest do praxe, znizila som davku mlieka o 30ml na oboch nocnych krmeniach(predtym som skusala dat vodu a nepomohlo), a posledne 3 dni sa aj nadalej budi v rovnakych casoch,vyslovene place ako o zivot aj 70 minut kym nedostane mlieko...zuby ma zatial 3,5 a uz viac nez mesiac mu ziadny nevysiel...posledne 3 dni zacal vstavat medzi 5 a 6 a normalne spava do 7...cez den aktivny a spokojny, jedava normalne, na pitie mu davam vodu. Tak neviem ci sa nebudi skor preto lebo som muz znizila objem mlieka a je hladny alebo au to zuby...kazdopadne o 7 tyzdnov sa nam narodi druhy tak to fakt netusim ako to dame teraz vstavame k nemu obaja, kedze ja sa uz nezohnem do postielky tak manzel krmi a ja zarabam mlieko- tento system mame uz asi 3 mediace...a zatial bez uspechu...
@kwr fúú no je to dosť odnaučiť také dieťa ... môj má 10 a tiež máme problém, veľa ľudí tvrdí nechať vyplakať (pokiaľ to je taký umrnčaný plač a nie doslova rev) ja som skúšala tiež, ale aspoň som znížila a posúvala mlieka tak, že teraz vypije len jednu fľašu, ale vždy mám poruke fľašu s vodou na ukľudnenie ...
no každopádne vám nezavidím teraz keď čakáte ďalšie ... hádam to dáte 🙂
@krasnanevesta nepotesim sa ale moje deti maju 5 rokov a stale sa v noci budia kazdu noc, do 2 rokov 3x pili mlieko a potom uz nie ale stale sa budili aj budia aj dnes v noci . maly bol o 2:30 vyspaty a do 5:00 nespal. a 5:30 zazvonil budik do skolky, takze ja som skusala vsetko mozne za 5 rokov a nic nic nepomohlo. proste nespia celu noc, zvykla som si , na ruke spocitam kedy spali celu noc.
@jamika27 no o to znizenie sa tiez snazim a potom skusim davat caj ale ten prestal pit ked mu skoncili koliky tak uvidim...
@stastna17 moja neter ma 3,5 roka a tiez sa v noci budi co chce mlieko...a mava fazy ked nespi...tak ja planujem nadalrj skusat lrn ma tu v zahranici sestricky idu zozrat za to ze maly stale papa v noci...vraj tiez nechat vyplakat to je ich oblubene...lenze ktora mama necha trapit svoje dieta ked vidi ze to nejde??
A tie co ste davali mliecko dlho, ako bolo so zubkami? nekazili sa? Ja sa tohto bojim, plus toho ze ked bude druhe, tak to bude o nervy vstavat tolko k obom, aj ked sa striedame s muzom- ale predsa on ide rano do prace, nemozem chciet aby tolko vstaval ako ja.
A nechcem nechat vyplakat, stale si vravim, ze mozno ju naozaj nieco trapi- zubky, strach, hlad, smad.
@krasnanevesta nas bude mat 14 mesiacov a ma 3,5zuba...pri kupani sa snazime umyvat mu zubky, obcas si nrcha a obcas nie...snazime sa co vieme..

@evittam zavidim Ti v dobrom Tvoje deti. Ja som si myslela tiež, že aj rodinna atmosfera ma na to nejaký vplyv, ale druhého syna mám s druhým mužom a naša rodinná atmosféra je viac ako pokojná a harmonická. A napriek tomu krpec nespí, v noci ma volá /spí v izbičke so sestrou/, budí sa stále atď. Aj cez den ked spí obedný spánok cca 2 hodiny tak sa 2x zobudí. Ja verím, že sa to prelomí ako u malej- tá asi od 5,5-6 rokov spí ako medveď, ťažko ju je zobudiť rano do školy a to zalomí večer o siedmej. Proste každé je iné, moje sú v útlom veku nespavé. Verím tomu, že až raz bude tretie, bude spať :D 😀