icon

16 mesačné dieťa a nočné budenie

krasnanevesta
4. nov 2016

Poradíte mi nejaké tipy ako naučiť 16 mesačné dieťa bez vyplakania spinkat v noci a nebudit sa 5-6x. Nejdú zuby nie je choré. Problém je že sa nikto nevyspime dieťa vypije od večerného uspavania do rána 600-800 ml mlieka a úplne precika 2 plienky. Bez fľaše nezaspi. Potom jasné menej zje cez den v noci je hladná a kruh sa uzavrel a točíme sa v ňom stale dokola. Je to dosť veľký jedak ale nemá rada napríklad kaše takže nasýtiť ju večer kašou nehrozí. Celkovo nechce velmi sladké takže ani výživa a piškóty. Mali ste niekto podobný problém? Prejde to samé?

Strana
z3
elizita
4. nov 2016

Ponukni jej vodu, mliekl vysad aj cez den, mozno si potom nespomenie ani v noci.nech hlavne papa normalne jedlo, bezne, pred spanim hodinku pokojna atmosfera, ziadna telka ani blaznenie.

lulu0123
4. nov 2016

Nedat mlieko v noci. Budi sa zo zvyku, nie kvoli hladu. Bez placu to nepojde, par noci bude tazkych, ale ked pochopi, ze nedostane mlieko, postupne by sa mohla prestat budit.

krasnanevesta
autor
4. nov 2016

Toho som sa bála že bez plaču to nepôjde 🙂

sardinka336
4. nov 2016

@krasnanevesta proste to mlieko v noci nedat!!!! čaka ta pár prerevaných nocí, takze sa na to psychicky priprav...a mozno nie, kto vie? Vypit pomaly liter mlieka noc čo noc je nonsens! Zatažene neustale pracujuce obličky, zuby naložené v povlaku, cez den mrchavé jedenie a rodičia na mašlu...tak si povedz KONIEC!!! Cím skor toto utneš tak tým skor prestaneš byt otrokom, nehovoriac o tom ze mu to škodi. V noci nema čo pit pomaly 2 ročne dieta kvanta mlieka je len debilny navyk.

smile31
4. nov 2016

@krasnanevesta my mame 21mes. syna a tiež bez papania v noci ešte neexistujeme... mali sme také noci, že papal aj 5x... budil sa aj 8x... nedudluje cumlik? my sme obcas vedeli maleho tak oklamat ze sme mu dali cumlik namiesto flasky a zaspinkal... pisete, ze ma 16 mes neskusalis te na veceru napr. polievocku? JA somt o začala robiť tak, že mu dám večeru okolo 19tej, spapa chlebik a potom okolo pol 9 mu dam este 150-180 ml mlieka a stava sa ze prespinka az do 5 🙂

kwr
4. nov 2016

Nas 13-mesacny sa tiez v noci bude asi 2krat na hlad...plus obcas na zle sny, cez den jedava normalne, na veceru mu davam vydatnejsie, napriklad bielkovinu a zeleninu ale obcas chce len chleba, potom kupel a asi 180ml mlieka a najneskor o 19 spat...budi sa okolo 23.na krmenie a potom okolo 5 rano...uz tuzdne skusame co sa da ale stale takto...a k tomu este pred polnocou sa zvykne budit na asi zle sny...ja uz sediviem nehovoriac o tom ze za 8 tyzdnov sa nam narodi druhe a dufala som ze dovtedy bude Oscar uz spavat celu noc...este skusime menej spanku cez den...tazko povedat kedze maly je velmi aktivny, beha od 11 mesiacov a je aj vyssi na svoj vek tak neviem mozno aj u vas to tak je ze potrebuje viac papat?

elizita
4. nov 2016

Este ma napadlo, ze moja mala aj take obdobie, ze jedla o 18,00 naposledy a budila sa raz,max 2razy. Ked jedla pred spanim tak spala velmi zle. T

dvp
4. nov 2016

Ja som si vsimla, ze s nocnym vystrajanim maju vacsinou problem kojene deti, ale vy pisete, ze pije z flase, ja som malej nedavala pit mlieko, len vodu asi od 7.mes., rada od Francuzov....v noci sa spi, v noci sa neje, takze dostavala len vodu, nastastie sa naucila pit v spanku. Teraz vam to pojde horsie, ale ak nechce kase (moja ich v tom veku uz vyslovene nechcela...okrem krupicovej), davajte jej, co jej chuti,ved moze jest uz pestru stravu, varte jej...urcite objavite nieco, co jej chuti....nasa chcela to, co jedia dospeli....potom si budete ista, ze hladna nie je a ak v noci nebude jest, bude jest viac cez den.....a vela pohybu vonku, vyrevat v tomto veku moc nepomaha, to pomoze dospelym....na chvilu od dietata odist.....normalne jej vecer povedzte, ze sa musi napapat a napit, lebo v noci uz nic nedostane.Ak zacne vystrajat, vydrzte, ukludnite ju, dajte max.trochu vody, mozu ist aj zubky.Drzim palce

krasnanevesta
autor
4. nov 2016

@kwr práveže u nas je to tak že papá viac aj cez deň ako jej rovesníci aj ako staršie deti aj celkovo je vacsia na svoj vek. Ale vidím ked v noci vstane 2x že cez deň zje všetko čo nezje ju a keď vstane 6x tak doobeda nechce vôbec nič.
Skúsim to s tou vodou možno sa trochu vymotame z toho kruhu 🙂
Ďakujem všetkým za rady.

myshela
4. nov 2016

Nasho som.v roku aj pol odstavila lebo hrozne zle spaval..nepomohlo..naviazal sa na flasu so slamkou..denne vypil 1,8litra vody. V noci aj tak hore aspon 4x ked nenasiel flasu behal po byte a s revom ju hladal. Teraz som mu dala avent poharik a vypije menej..co som.rada lebo aj cukrovku nam zistovali..chvalabohu negative.cakaaaam kedy sa vyspim celu noc. Podla mna to nieje o hlade aLe o navyku..takzeje asi jedno ci das do flasky mlieko alebo vodu

yanni
4. nov 2016

Uz to tu bolo. Daj jej do postele nekvapkajuci pohar s vodou. Ked bude naozaj smädna, tak sa obsluzi. Take velke dieta nema co v noci jest. A mlieko je jedlo. To nie je od smädu.
Bolo tu spominane, ze kojene deti yvstrajaju. No ako ktore. Myslim si, ze ako si clovek dieta nauci. nase nevystrajali. Vsetky kojene. Aj copana, ma teraz 15 mesiacov, este stale kojena, ale v noci sa spi. Spi sama vo svojej izbe a vo svojej posteli.
A naco davas na veceru kasu? Take velke dieta by uz malo jest z rodinnenho stola. Cize takmer vsetko ako ostatni clenovia rodiny. Kludne jej daj na veceru chlieb, zeleninu, popripade aj teple jedlo, podla toho ako to mate ako rodina zauzivane.

kp7333
4. nov 2016

Zacni tym, ze ju oducis zaspavat s flasou. Proste vecer sa naje, napije, umyje si zuby a do postele pojde bez flase. Ked sa nauci zaspat bez flase vecer, bude pre nu jednoduchsie zaspat bez flase aj v noci, ked sa zobudi. Docasne jej v noci mozes ponukat flasu s vodou, ale vecer skusaj stale zaspavanie bez flase. Ona si casom zvykne a postupne sa bude menej budit v noci a tym padom aj menej pit.

veronikaniak
4. nov 2016

Ja som malu odstavila od mlieka v noci keď mala asi 10 mesiacov.vypila mlieko a tak kašlala že sa skoro povracala.a odvtedy mlieko v noci nedostala a bolo to bez placu teras ma 11 m v noci zamrnci ras tosku cistej vodičky dostane a spime dorana.tak ani tvoja nemusí plaka je pravda že sa budila ras a nie 5 x.ale môže to ísť aj bez plaču.

veronikaniak
4. nov 2016

A zaspava moja pri flasi,tak to ties nemusí byt flasou.a prví syn zaspaval z flasou a spunkal celú noc.

jabucko
4. nov 2016

Moj syn ma 21 mesiacov a celu noc neprespal. Neda sa naprogramovat dieta. Vo vseobecnosti pri citlivych detoch sa odporuca znizit podnety, TV obmedzit na minimum. Modre sumy TV narusaju spankove cykly deti.
Spoloce spanie?
Spankova poradkyna? Prosim spinkaj. Sk?
Kazde dieta je individualne. Ja sa nadejam, ze raz sa dozijem toho, ze noc bude pokojna 🙂

jabucko
4. nov 2016

Zabudla som. Drzim palce! !!

krasnanevesta
autor
5. nov 2016

Prvú noc sme skúšali o jedenástej sa zobudila a podarilo sa mi ju s troškou vody a veľa hladkaním uspať v noci 2x pila trochu mlieka tak po 100 ml. Pekný výsledok 🙂 zatiaľ bez plaču. Jej a ráno normálne jedla raňajky po dlhom čase 🙂 Pokračujeme ďalej.

dupinka
5. nov 2016

Môj sym pije LEN vodu a tiež sa v noci 3-4x zobudí, zakaždým vypije skoro 2dcl vody a precikané 2plienky, niekedy aj pyžamo. Dosť pije aj cez deň, takže to ideme riešiť s lekárkou.
Skúšala som nedať piť - rev. Večer pred spanom kaša - rev. Nechať v noci vrieskať dieťa a zobudiť pol bytovky, to sa nie vždy dá ☹
KOnečne nemáme doma susedov nad/pod nami, tak aj my sme to skúsili a aíce bez plaču, ale budil sa viac...

V prípade autorky je zrejme dôvodom hlad, keďže cez deň neje. Skús dávať viac polievky, tie aj smäd uhasia, aj zasýtia...

bumborn
5. nov 2016

@krasnanevesta skus uvarit na noc riedku krupicu aby sa dala pit s flase to by mohlo zabrat

timea7
5. nov 2016

@dvp tá rada nie je od Francúzov, roky ju aplikovali naše matky a staré matky, lebo si nemohli dovoliť vstávať v noci osem krát a na druhý deň fungovať v práci na 100%. Inak tiež nechápem, na čo potrebuje jeden a pol ročné dieťa v noci jesť. Vyhodiť fľašu - úplne, zabijú sa dve muchy jednou ranou.

timea7
5. nov 2016

@bumborn variť na noc riedku krupicu? Dieťaťu, ktoré má 16 mesiacov a ktoré je väčšie, ako jeho rovesníci? Zaťažovať mu v noci tráviacu sústavu, ničiť zuby - kaša je sladká a zarábať na obezitu? To myslíš vážne? Potom sa už budiť nebude? Fľašu treba zrušiť, dieťa v jeho veku ju nepotrebuje, napije sa z hrnčeka.

bumborn
5. nov 2016

@timea7 to bola len rada ak je vsak dost velke a nebiva na vecer tak hladne uz urob co sa ti zda rozumne kazdopadne drzim palce aby to splnilo ucel 🙂

timea7
5. nov 2016

@bumborn to nie je moje dieťa a keď radíš, tak si najprv prečítaj všetky príspevky, ktoré autorka témy písala, inak sú tvoje rady dosť od veci...

evittam
5. nov 2016

@timea7 Presne ako píšeš, ja si teda neviem (a ani nechcem) predstaviť, že moje deti by v tomto veku nespali celú noc a vypili toľko mlieka - môj názor - "ako naučíš,tak máš".....
Inak, nejak sa to tu rozbehlo s podobnými témami - ako som už v jednej napísala - my máme asi fakt zázračné deti, ktoré spia od 5.mesiaca celú noc..... 😅

marcelka2980
5. nov 2016

@krasnanevesta aky ma den myslim aktivity co s nou cez den prezivas aj to ovplyvnuje spanok,prosim ta ziadne kasicky ci presladene vyzivy,ma 16 mesiacov,daj jej na veceru zeleninovy couscous,alebo steam zeleninky s cestovinkou ak chodi spinkat na 19.00, vecera by mala byt o 17.00, 18.00 kupanie 18.30 flasa tlmene svetlo a v izbicke prijemne vyvetrane urcite nie teplo,moze sa budit na teplo,chlad,hlad zalezi co jej davas cez den napis kolkokrat pije mlieko cez den a co papa je vela podnetov z dna ktore narusaju jej spanok...

sam2
5. nov 2016

@krasnanevesta jednoznacne flasu v noci nedat... je to zvyk... ja som to so synom tahala az do 3-rokov (ano strasne ja viem, moja chyba). Asi 3t sme uz bez v mlieka v noci. Prva noc : katastrofa, reval prosil (maminka prosim prosim zohrej mi mliecko) asi 2h. Neustupila som, aj ked mi trhalo srdce... druha noc: mrncal asi 45min a potom spal dalej. Tretia noc: mrncal asi 5 min a spal dalej. 4 noc:kriza-od 3:30 do 5:30 vymyslal ze on spat nebude (mlieko ale nepytal). To predtym nikdy nerobil.... ale od toho vecera ked som sa rozhodla, ze mlieko v noci viac nedostane, ho ani nedostal... a viac papa aj cez den. Drzim palce, da sa to zvladnut...

timea7
5. nov 2016

@marcelka2980 nie je to skoro večera o 17,00? To by som neprespala ani ja do rána..

timea7
5. nov 2016

@evittam ako si kto rozmazná, tak má....nechápem, prečo majú matky, aj autorka témy panický strach z plaču dieťaťa. Veď neplače od bolesti, od strachu, poplače si len preto, lebo nedostane to, na čo mu mama vytvorila návyk.

tinkamt
5. nov 2016

@timea7 kazde dieta je ine,nemusis sa hned do druhych pustat tak zostra,moj spal od roka 3mesiace v kuse bez jedenia ,teraz sa zase zacal budit 1x na mlieko a nic som nemenila a co mu nedam???

timea7
5. nov 2016

@tinkamt že je každé dieťa iné, to mi je jasné, či tvojmu dieťaťu dáš alebo nedáš, je len a len na tebe. Neviem, aké staré je tvoje dieťa, ale ak má 16 mesiacov, ako dieťa autorky témy, tak by som mu nedala ani náhodou.

Strana
z3