19 mesačná dcérka sa nechce kúpať a má záchvaty plaču
Ahojte mam malu dcerku ktora sa donedavna rada kupala a nerobilo problem ani umyvanie vlaskov.Teraz je vsetkko ine,uz asi 3 tyzdne s tym mame problem ☹ Protestuje a ma zachvaty placu pri umyvani vlaskov-nema na to dvovod nakolko som stale davala pozor aby jej voda nesla do usiek a do ociek.Dnes si dokonca nechcela vo vani ani sadnut tak som bola nutena umyt jej vlasky po stojacky 🙂 Nechcem aby z toho mala nocne mory ☹ Ako tomu predist,alebo to prejde samo?mate s tym skusenost.Dakujem za vsetky prispevky 🙂
@vassa neštípe ju šampón v očkách? lebo niektoré detské sú ozaj peklo, mne moja tiež takto vystrájala, chvíľu trvalo, kým som došla na to, že detský šampón štípe ale strašne, vyskúšaj na sebe. Alebo nemohla sa niečoho zľaknúť, alebo niečo nevidela v súvislosti s vodou? Skús sa jej prihovárať, skús ju umývať len čojaviem v lavóriku postupne, asi je najdôležitejšia trpezlivosť, držím palce
prejde, aj moja sa bála a kričala, len čo zbadala vodu a teraz? len poviem, že sa ide kúpať a už stojí vyzlečená pri vani
Ahoj zivika,aj ju sprchujem a je to to iste ☹ .My sme vanicku zrusili ked mala 8 mesiacov,od vtedy ju kupem vo velkej vani.Ma na stene aj nalepky rybycky,donedavna sa na ne aj smiala ale teraz ani nestihne ☹ .Nase kupanie aj s umyvanim vlaskov trva asi 5 min-bohuzial.Dufam ze to coskoro prejde.
Ahoj oskorusa,samponik pouzivame babylove a snaim sa aby jej ani vodicka nesla do ociek-viem ake je to neprijemne aj pre nas nieto este pre deticky-hmm.No neviem,dufam ze to prejde lebo zajtra nas caka sprchovanie 😲 bez umyvania vlaskov.Donedavna bola stastna ze si moze sprchu drzat sama a sprchovat sa,tak uvidim zajtra.Dufam ze to nebude horor ☹ 😉
no moja ma ten isty problem, ma 14 mesiacov a reve o sto šest, ked jej zmyvam vlasky, inak je vo vani v pohode, teda beha, hra sa, smeje sa, no ako pride na zmytie vlasov, tak spusti rev, kupe sa s tatom, vzdy ju dako polahneme, aby som jej zmyla tie vlasky, aby jej nesla voda do oci, no ona aj tak place hrozne :/
@vassa no tak jedine sup s nou pod sprchu - to by sa jej mohlo pacit ;)
@vassa naša Tonka vrieskala dlho pri kúpaní, ale aj sprchovaní, v bazéne nemala žiaden problém, len vo vani, tak sa s ňou začal kúpavať mm, trocha sa to zlepšilo, lebo aspoň sa okúpala bez vresku...potom som čítala článok, tak sme akože pozerali na strop či tam nie sú hviezdičky a podobne, v článku radili aj nalepiť hviezdičky alebo nejaké nálepky na strop, dieťa nech ich obzerá a mamka poumýva vlásky 🙂
ja ked som bola mala tiez som mala zachvaty s umyvania vlasov to mi mamina umyvala s krhlickou a cez oci som si drzala spongiu 🙂 kamaratkin maly ma tiez parkrat do roka ze sa kupat ide s placom a hlava ked sa umyva to reve a to ma 4 roky
babulky aj my mame tento problem,,maly ma v januari 2rocky,,doteraz sa miloval kupet,,ked som len spomenula to slovicko uz sa aj tahal do kupelky..ale teraz je tomu inak:(,,ale kupat sa musi predsa,,u nas je rozdiel v tom ze viem preco sa to deje,,raz som vypustala vanu a ten odtok urobil tak tahavy zvuk a no a on sa odtvedy boji aj sprchy:(takze ani to nepomoze,,lebo on nechce absolutne vkrocit do vane:(,,tak normalne rozmyslam ze na najblizsie kupanie vytiahnem na nejaku dobu vanicku a budem ho kupat asi v nej mimo vane,,kym na to asi nezabudne,,inak to nevidim,,lebo to co predvadzal pri dnesnom kupani??uuuff,,to bolo moc a nechcel aby ma z toho nocne mory:(,,tak drzte palce,,a ak mate nejake zarcuene rady tipy a triky tak sem s nimi,,dakujem🙂
u nás je to podobné, ale ja tiež viem prečo, kúpal sa vo vaničke pod dohľadom ocka a ten ho bez milosti osprchoval 😉 Odvtedy sa bojí aj vkročiť do vaničky, slzy a rev sprevádza kúpanie. Ja som to vyriešila tým, že sme vhodili kvantum hračiek do vaničky, potom sa odvážil za nimi vojsť do vaničky, zo začiatku len stál, potom si aj sadol a tak postupne, ale nakoniec umývanie vláskov skončilo aj tak revom, aj keď som to robila veeľmi šetrne. Už len čakám, že z toho vyrastie. Skúšali sme aj sprchovanie, tam plače menej 🙂

moja dcérka to robila tiež, ako to prišlo tak to aj odišlo samo, najmä nám robilo problémy umývanie vlasov.