2,5 ročné dieťa nekaká do nočníka - poznáte nejaké triky ako na to?
Ahojte baby, viem ze sa o tom uz vela popisalo a ja mam pocut, ze som aj vyskusala snad vsetky rady a figle, no nic nepomohlo. Nasa 2.5 rocna slecna cika bez problemu do nocnika s kakanim je problem. Parkrat sa podarilo, s velkym placom, comu nerozumiem. Lebo ked sa poadrilo do nocnika, dostala odmenu, velmi sme ju vychvalili ake je sikovne dievcatko, plac ustal, potesila sa. A pri dalsom kakani do nocnika znova srdcervici plac. Potom bum a zatala sa, ze ona chce len do gati / do plienky prosim pekne. Prosim baby... co robit. Existuju este nejake triky? Skusame to uz velmi dlho, je mi z toho tazko a trapne. Zlyhala som.. prosim komentare typu aka som nemozna si preteraz odpustite, viem to aj sama :( naozaj neviem kde sa mohla stat chyba, preto ak je tu nejaka maminka s podobnou skusenostoua vie mi poradit, povzbudit, prosim napiste.... dakhjem
Nechaj ju tak, ved je este malicka. Ked chce do plienky, nech ide do plienky. Lebo sa môže bloknut a to su potom obrovske problemy. Precitaj si v skupinke Problémy pri vyprázdňovaní detí. Su ovela starsie deti, ktoré to nedajú inak ako do plienky.
Joj toto ako keby som písala ja, pevné nervy Vám prajem, u nás to bolo to isté. Horšie je to že to držala v sebe a potom ju zapieklo čo už tým duplom sa nechcela vykakať.
Ked ju bolelo bruško tak sme ju dávali do sprchy pustili vodu, alebo na veľký záchod som ju zabavila a zadok trošku hlbšie podstavila ako má nohy aby sa jej lepšie kakalo. Pustili sme jej na telefone videa a išli preč ona sa sama vykakala. Alebo sme sa hrali kto skôr sa vykaká.
@slawka2208 dakujem Vam. A v akom veku sa naucila vasa dcerka? Moja zachod ani vidiet, cka do nocnika rada. Rozmyslam co som.pokazila..kde tento blok mohol vzniknut...
@horia dakujem vam za povbudenie. Stale pocuvam len ako som zlyhala a ze ine deti, susedovie, svagrovie kakali uz v 1 roku. My sme zacali skoro, naozaj, ale nechapala to. Tak som ju nenutila bala som sa ze viac uskodim. Ale asi som ani to neodhadla
Ja toto riešim tiež s malým ale nie kakat ale cikat. On príde po maminka cikam a vtom sa pocika. Nikto mi nepomohol a to sme fungovali úplne bez plienky bez nehody a zrazu pred pol rokom začal toto robiť a neviem ho to od naučiť. Keďže je zima von mu musím dať plienku.
no my sme začali dcérka mala okolo 2 rokoch, to bolo rečí od svokry že všetky jej deti sa pýtali samé a nemalá také problémy, ale dcérka aj ja sme to tak cítili ze není pripravená nočník bol prichystaný. Cikať sa jej podarilo ked chodila z holou ritkou no kakať sa bála, to boli dni čo ju bolelo brušku a ja s plačom ju nutila chodila ako ma kakať prehovať ju ze to nebude bolieť ze všetci kakajú.Až zo dňa na deň to prešlo. Oni na to prídu len ju nesíľ. čo ťa je po druhých nech si striehnu svoje deti a nepoučujú ťa ty vieš čo je pre tvoje dieťa najlepšie.
rovnako, obe deti...starsi ma teraz 4,5 a proste kakal do plienky skoro do 3,5..mladsi ma 2,5 a rovnako ..ja co hovori okolie kaslem na to...myslim stale na na to, ako mi povedala dr, ze to je jedna plienka, ci chcem riesit stavy slivkove, klystyr, ze dieta si urobi blok a este zacne zadrziavat a dovi dopo...Presne neter ma 6 a doteraz s nou riesia len kakanie a just jej okolo 2 rokov tu plienku nedali, ze do nocnika ma a mala zadrziava doteraz. Netreba to nijak riesit, nic hovorit, obcas malemu povedat, ze sa da aj do nocnicka....starsi, o tom zrazu len zacal hovorit a jeden den si tam sadol...a vykala sa a problem vyrieseny. Mladsi je este v procese a je mi to uplne jedno. Pritom obaja na cikanie plienky nemali uz dlhoooooooooooo. Podla mna je to aj v tom, ze oni obaja kakali postojacky, proste kym im doplo v hlavke.
moj zacal kakat v zachode az teraz pred 5 rokom a co??nic...cely cas ho nebolo mozne dostat na wc..a potom tiez nejako reku uz budes mat pat rokov a tak tak s velkym revom ze on to tam envieee atd..toto bolo asi 4-5 x odetdy si na nocnik ani nespomenul a ma ho pod zachodom..takze asi tak..to iste s dudlom..sc hodenim , s cikanim bez plienky atd..proste dosiel cas a parkrat uzlen boj mensi a prsote bezproblemov...ziadne take ze pol roka od ucat at pod somariny..naco??zbytocne ..so m mama chlapca na vsetko mal v tomto vraj cas:DD..ale dosiel cas a nebol problem
Je to vek kedy si dietatko silo zacne uvedomovat vyprazdnovanie, hovori sa, ze je to prve vedome rozhodnutie v zivote cloveka. Dieta same sa musi rozhodnut kedy a kde bude cikat a hlavne kakat. Vobec to nezavisi od teba, my mu môžeme iba pomôct .
Počuj mne najmladší 2.5 ročný keď bol kakal raz za týždeň tiež len do plienky proste všetko sme vyskúšali už som mala aj dufalac doma nič nepomohlo...boli sme hospitalizovaný 7 dní a 2 dní pred tým kakal a nevykakal sa až doma...skúšali aj dr cipok dávať v nemocke a nič ( boli sme s inou vecou v nemocke)...v auguste mal tri roky pekne sam od seba začal ..hoc kakame raz za 4 dni ale sám pekne a spolupracujeme aj s p.ucitelkou v škôlke ktorá bola nápomocná pri motivovaní ...že sú deti ktoré nekakaju každý deň ...tak počkajte uvidíte zlepší sa to 😉
Môj má 4 roky a s kakanim máme mega problém. Len do gatí. Inak zadržiava stolicu aj týždeň. Riešime to. Sme sledovaní na gastro. Ale zatiaľ nepomáha nič. Takže malé povzbudenie. Ak ste vy zlá , ja som teda zákonite horšia.
Moj mal nedavno 4 roky, cikat chodi na zachod od 2,5 roku, na noc je tiez bez plienky, ale kaka len do plienky. Vzdy sa ho pytam, ci neskusi do zachodu, ak aj skusal, hovori, ze mu to tak nejde. Neriesim, som rada, ze ma pravidelnu a nebolestivu stolicu. Ta plienka raz denne ma fakt nezabije a reci mudrych ma fakt nezaujimaju.
My sme mali donedavna so synom to iste. Vzdy som sa opytala ci skusime kakat do nocnicka, povedal nie. Tak som dala plienku. Cikanie do nocnika super, kakanie nie. Az jedneho dna - po asi 3 mesiacoch som mu povedala ze plienocku nedame ked chcel kakat a isla akurat v telke jeho oblubena rozpravka. Tak som ho posadila na nocnik k tej rozpravke. Bol taky zaujaty tou rozptavkou, ze sa vykakal aj do nocnika. A odvtedy kakame do nocnika. Takze ja odporucam pockat, byt trpezlivy, pride impulz kedy mala prekona ten blok z nocnika. A hlavne je este stale malicka. Nas maly bude mat buduci tyzden 3 roky. Drzim palce
ahoj, jasne ze nie si zla, mozno to netreba tak riesit 🙂 prva tiez bola odplienovana, okolo 2,5 roka ale na kakanie pytala plienku..neriesila som, aby nevnikol nejaky blok, muz mal potrebu to komentovat, ale zastavila som ho..no raz mala redsiu stolicu, myslela si ze chce cikat a sla do nocnika a odvtedy stale 🙂 a ta mladsia tiez cikanie do nocnika a to do 2 a pol roka nechcela ani to 🙂 a kakanie do gatiek, tiez som moc neriesila, trochu som jej vysvetlovala..a za take tri tyzdne sa sama zacala pytat..ja som celkovo z odplienkovania nerobila vedu a nechala so to na deti a neboli ziadne nehody , teda az na to kakanie spociatku 🙂 daj tomu cas a klud , do skoly s plienkou nepo
de 🙂
Môj bude mať 2 roky už 3. dieťa, ale nočník, záchod, nechce ani vidieť. Tak zatiaľ iba sleduje, ako záchod používame my ostatní, nasackuje sa aj bratovi do kupelne, ale sám nechce. Čakám, kedy sam bude chcieť, lebo s dvomi staršími sme si v tomto smere už dosť preskákali a viem, že najlepšie je nesilit to, inak dosiahneme presný opak. Dieťa musí byť pripravené fyzicky aj psychicky a ak jedno z toho chýba, tak to buď zlyhá, alebo to bude zbytocne bolestivá cesta
Ahoj, naša tiež kakala do gatí a nieže do plienky, normálne pustila do gatiek a basta, ani s nou nehlo, cikala pekne už aj na veľké wecko a kakat ani za nič, už chodila aj do školky, ráno sa prosím pekne vykakala do gatí, mama prezliekla a šli sme! Nepomohlo ani vyhrážanie, ani prosenie, ani odmeny,no nič! Asi po dvoch mesiacoch ako začala chodiť do škôlky, už to bolo tak pol na pol, niekedy pustila do gatí, niekedy pekne do nočníka a potom už pekne! Sama sa zavrela na WC a kakala, proste asi musela dozrieť, neviem si to inak vysvetliť, lebo naozaj sme skúšali kadečo
Áno,zlyhala si. Začala si veľmi skoro a porovnavas s inými. Presne tak isto,ako ja. Keby si mala druhé dieťa,do jeho 2,5roka s nocnikom pri ňom ani len necuknem. Synčeka som dávala na nočník od 1.roka a úplne zbytočne....vycikal sa,aj vykakal,ale nie vždy.. .ani pravidelne intervaly nepomohli....keď mal niečo cez dva roky,dali sme plienku preč....za dva týždne sa nevypytal ani jediný raz,všetko išlo do slipov....vždy vedel,že cika alebo že kaká, ale v len v tom danom momente a samozrejme hneď začal plakať,ze on cika / kaká,keďže mu všetko išlo po nohách....bol z toho ešte viac v strese až pár dní nekakal vôbec....tak som si povedala "dosť" a plienku som vrátila späť....synček ešte nechápal ten prvotný pocit pred cikanim/kakanim.....o nejaké 2mesiace sme skúsili zase dať plienku preč.....bolo leto a každý hovoril,že v lete to pôjde....no nešlo, podarilo sa nám to až v polke septembra,kedy mal 2,6mesiaca.....dávala som ho už ale na wc s nasadkou.....najprv sa mu nedarilo ani tam,ale vyskúšala som na neho fintu,keďže sa pri cikani a kakani schovával....povedala som mu,že ho nechám na wc samého a nech sa vycika sám....samozrejme som kukucovala za dverami 😁 a si predstav,že do pár sekúnd sa krásne sám kontrolovane vycikal....odvtedy sa začal pýtať cikať....kakanie nám trvalo asi týždeň viac....tiež podobným spôsobom....synček aj na cikanie hovorí "kaka" ale na kakanie hovorí "kaka ritu" 😁, tak som mu to rozlisila,aby pochopil a povedala som mu,že keď chce kakať cez ritu,tak že aj vtedy sa musí pýtať...😁no po pár dňoch sa mu to podarilo prvýkrát a odvtedy sa pýta aj kakať....na noc plienku ešte má....budúci mesiac bude mať 3 roky
Nas ma 2.5r. Dávam ho na wc na záchod s redukciou. Vybral si ju sam v obchode (s mačičkou),, a keď sa vykaka do záchoda, dáme ho okúpať do vane s kupacou penou (veľmi rad sa kúpe s penou takže je z toho nadšený). Odmeny v zmysle hraciek alebo jedla, sladkosti, nezaberali ani u nás.
Ja som dávala syna na nočník od 1roka (v 2r kakal a cikal do nocnika, vždy za tým som ho kupala keď sa vykakal). ☺
V noci ma plienku, lebo pije veľa mlieka. 🙂
Nechaj ju, neries to vobec... za cikanie pochval, kakanie ignoruj, daj plienku. My sme mali vyse pol roka problemy s tym, ze syn cielene zadrziaval. Nevies si predstavit tie starosti. Dokazal zadrzat aj cipok. Zil na prehanadlach, aby sa aspon raz do tyzdna vykakal, lebo kym to z neho doslova netieklo, tak vsetko vzdy zadrzal. Podotykam, ze nikdy sme ho nenutili na nocnik, ani na zachod. Sam od seba sa takto zatal.
Skusali sme fakt vsetko, motivovali, odmenovali, chvalili, spievali, citali knihy o hovienku, pozerali videa, vysvetlovali, ze kazdy musi kakat... a prd. Az ked som to prestala riesit, prestala som sa ho pytat niekolkokrat denne, ci nepotrebuje kakat, zacal sa pytat sam od seba.
Treba si to zrovnat v hlave. Ty, ze si nezlyhala (ma 2,5r, to, ze nechce kakat do nocnika je uplne v poriadku) a ona, ze kako nepatri do gati, ani do plienky.
Vôbec si nezlyhala. Ludia vedia byť zlí, ale nepripustaj si to tak. Moj syn ma 2,5 roka tiez s plienkou a co. Skusali sme vselico a nic. Vycika sa, ked ho dam na nočník, ale sam sa nevypyta nikdy. Najnovšie kaká do plienky tak, ze sa skryje v kute alebo inde a ked ho taham nech ideme na zachod, tak sa hrozne brani. Nechavam to tak. Samemu mu musi docvaknut, ze mu je to nepríjemné a treba ist na wc. Ty s tým nic neurobíš.
Ah baby dakujem vam. Velmi mi chybalo pocut toto. Ze dieta same vie.. ja len pocuvam co ako som spravila zle, hoci som asi az prilis pocuvala okolie. A robila podla neho. Cize netlacit na pilu a nechat ju samu rozhodnut.
A podla vas, co mohlo za to, ze kakala istu dobu do nockika azrazu zasa zmena a len do plienky/ do gati???
Ahoj. Ako ste to s kakanim nakoniec vyriešili? Pomohlo niečo alebo na to prišla sama?
@mokuska1606 ahoj, sama znova zacala 🙂 tesne pred 3r
Takže to trvalo ešte pol roka kým sama začala? Ja mam syna, má už 3,5 roka. Od 3 rokov je úplne bez plienky. Cika krásne sám, ale s kakanim je mega problém. Stále iba do gatí. Na nočník ide iba keď je holý. Už som z neho zúfalá, skúšala som po dobrom, po zlom, odmeny aj tresty, motivácia, nálepky, prečítala som snáď už všetky diskusie a články a nič nepomáha ☹️ Hrozí nám kvôli tomu aj vylúčenie zo škôlky.
Takže to trvalo ešte pol roka kým sama začala? Ja mam syna, má už 3,5 roka. Od 3 rokov je úplne bez plienky. Cika krásne sám, ale s kakanim je mega problém. Stále iba do gatí. Na nočník ide iba keď je holý. Už som z neho zúfalá, skúšala som po dobrom, po zlom, odmeny aj tresty, motivácia, nálepky, prečítala som snáď už všetky diskusie a články a nič nepomáha ☹️ Hrozí nám kvôli tomu aj vylúčenie zo škôlky.
@mokuska1606 staršia téma ale skúšam 🙂 ako ste to zvládli? Naša bude mať 3 roky a kaká do nohavíc 🤷 cikať chodí normálne na záchod/nočník, ale 💩 hlási, až keď je hotovo 🤦

Skusali sme motivovat, odmenovat, v lete nechat na holo....