2-dňový novorodenec nemočí.
Cavte baby 10.3 ráno sa mi narodil synček
Zatiaľ je všetko v poriadku
Akurát som si všimla ze malý mi necika po narodení cikal ale od včera rána do dnes ešte nič
Je to normálne alebo budú z toho nejaké problémy
@zdenkakelemanova Treba zavolať k pediatričke a to čím skôr.
ak necika, tak to je problem....volaj doktorke
@katarinka1990 pije dosť my sme ešte na šestonedeli dnes ráno som im to povedala no vraj že mu mam dávať pit
Musi cikat, nie je možné aby od včera necikal. Pozor na to.
@zdenkakelemanova niektoré plienky sajú riadne, že nová mamička si nemusí všimnúť. Nechaj ho holeho, popr.mu daj látkovú a uvidíš
@hipuska pampers majú taký žltý pásik.. Ten sa pri aj menšom ciknuti začne sfarbovat. Je to výborná pomôcka, pretože keď si aj len cvrkne aspoň časť oasika zmodrie. Určite by som volala lekárku. Si tam pod dohľadom. My sme museli nahlasovať ak nevolal už po 4 hodinach, kedy sme prebalovali
@zdenkakelemanova Pripadne necika vtedy keď I kaka? Môj malý prvé týždne kakal viac krát denne 5-6*, a vždy s tým aj trochu cikal. Nebolo to ale veľmi vidno (ako je to všetko riedke).
Co si pamatam, tak mi porodna hovorila:
1 den jedna plienka
2 den 2 plienky
3 den 3 plienky
4 den 4 plienky
A potom sa to rozbehne
musí cikat, pediatricka sa ma často pýtala aj na približný počet mokrych plienok, ak sme konzultovali niečo, alebo pri preventivkach, poukazuje to na dehydratácia.... Určite volaj lekárke.
Mne tak necikal,aj som im to v porodnici hovorila a kaslali na to. V den prepustenia k nam domov prisla nasa pediatricka a sa zhrozila ze ho prepustili dehydrovaneho.
Ako vies ze pije dost? Dojcis?
Ahoj si na sestonedeli trvaj na tom nech to pozru poriesia. Pripadne nech ti vysvetlia preco je to normalne ak necika.
Ak dojcis nech ti skontroluju prisatie , ty kus si ti vyteka kolostrum.
@zdenkakelemanova držím palce nech začne cikať, určite to musia sledovať a riešiť. Môj nekakal a nebolo to dobré 🙁
Ak dojcis musí sa ti rozbehnúť mliecko a začne cikat postupne uvidis. Aj mne cikal maly za vyše dva dni dvakrát. No ako sa rozbehlo mliecko už to islo
@zdenkakelemanova predpokladam, ze si este v nemocnici. takze to rano na vizite ries s detskou lekarkou 🤦♀️

@zdenkakelemanova a pije mlieko? Kontaktuj svoju doktorku.