2-ročné deti vs žuvačka - preháňam alebo som mala pravdu ?
Nebudem písať aký vzťah s otcom mám to je nadlho. Len to že mi často robí napriek ale o inom. Dcére 2r dal poza mojím chrbtom žuvačku - neopýtal sa ani nič. Ona ju v živote nemala netuší čo s ňou má robiť podľa mňa je to ešte skoro na žuvačky. Váš názor ? V panike som na neho trochu vystúpila. Väčšinou deťom strká to čo nesmú a nepýta sa ..
Problém so žuvačkou je, že keď ju dieťa nechtiac vdychne, síce sa nezadusi, ani sa mu nezalepia črevá, ale srdce môže na to reagovať kŕčom a potom nereaguje ani na oživovanie. Preto moja 2 ročná žuvačku nedostane, kým na ňu nebude mať dostatočný rozum. Pre mňa to nie je o veku, ale o konkrétnom dieťati. Moja napríklad neposedi ani 20 sekund v kľude, takže žiadna žuvačka a už vôbec nie bez dohladu pri pobehovani. Ale keď sa s muzom na niečom nezhodneme, nerobím scény, namiesto toho sa mu snažím vysvetliť svoj pohľad na vec- je to tisíckrát účinnejšie.
Môj syn má 6,5 a ešte som mu žuvačku nedala. Keď si prečítam zloženie, nevidím dôvod, prečo mu ju dať. A dať to 2- ročnej by ma ani nenapadlo. So starými rodičmi je to zložité, poznám to. Svokra tiež robí poza môj chrbát všeličo. Už sme sa kvôli tomu neraz pohádali.

Pánabeka. Malá žula žuvačky síce až v 3 rokoch ale vysvetlili sme jej čo sa s tým robí. Nerob paniku až takú. Vezmi aj dospelému kolkokrát zabehne alebo deťom jedlo zabehne