icon

2 ročný syn má strach zo stolice. Čo robiť?

marcellka32
8. júl 2012

Prosím poradte,som zúfalá,niekomu to mozno príde malicherne,ja v tom vidím problém.Syna 2,3 ročného som zo dňa na deň skúsila odplienkovat,prve 2 dni sa darilo(nepýta sa len sám sadne na nocnik a cika),prve dva dni dokonca aj kakal do nocnika.Od tretieho dňa máme problém kakat či už do nocnika alebo do plienky,celý deň zadržiava stolicu,plače,nehrá sa,večer ked už to nevydrží vytlačil 5 cm stolice,nie je tvrdá,len syn je zablokovaný,nechce sni na nocnik ani do plienky,prosím poradte...za vsetky úspechy v nocniku sme Ho chválili a tlieskali a teraz toto..

miskakyska
•
8. júl 2012

Viem o čom píšeš..je to na nervy, viem..mali sme problémy zo zadržiavaním stolice 2roky,nepomohlo absolútne nič...proste to nerieš..čím viacej sme to riešili,vysvetlovali,prosili,vyjednávali tým to bolo horšie...malý stolicu niekedy držal aj 5-6dní..aj na gastre sme boli,ľanove semienka,sušene marhule,slivky,odvar z ovsenych vločiek,vlákninu no absolútne nič nemalo naňho účinok..držím palce!

kika72
•
8. júl 2012

Ahoj, my sme mali ten istý problém. Sám chodil bez problémov, cikať aj kakať, či už do nočníka alebo na vécko. Potom nastal akýsi zlom a začal zadržiavať stolicu. Kakal len s krikom, aj to som ho doslova nasilu držala na vécku na mise. Nebola iná možnosť, keď nekakal aj 4 - 5 dní. A to mal stolicu úplne normálnu. Spätne som uvažovala, čo to mohlo spôsobiť. Myslela som, že sa zľakol, potom, že nemá súkromie, no vyšlo mi z toho, že ho musí pri kakaní bolieť riťka alebo bruško. Začala som mu dávať Probiotiká, a pomaly po asi 3 týždňoch to prešlo a kakal v pohode. Pravdepodobne mal narušenú flóru v črievkach (babky ho krmia samými cukríkmi, napriek tomu, že som to zakázala). Neviem Ti poradiť, čo pomôže, je to len moja skúsenosť...držím prsty, chce to trpezlivosť, no určite to prejde.