20 mesačné dieťa nechce spať
Ahojte baby.Ja som uz na pokraji so silami.Malicky nechce spat.Rano sa zobudi o 8;30 a cely cas sa hrajeme.O 13;00 ide spinkat a spimka cca 2.5hod...a potom to pride.Vstane o tej 15;00 az15;30 a do jednej rana sa musi hrat,lebo nechce spat.A to s placom zaspava co ho uz nechm tam vyravat.Co mam robit.Dnrs chcem skusit ho nedat cely den spat.dik
Ja mam zasa opacnu skusenost. Cim lepsie spinka cez den, tym kvalitnejsie spi aj v noci.. Ma 16 mes. Vyskusaj ho cez den zobudit po 1 ci 1,5 hod. a uvidis. A cez den ho uplne "znicit".. 🙂
@denulienkad aj ja by som radila posunúť postupne spánky - ráno ho buď o desať, pätnásť minút skôr, až sa dostanete postupne na pol siedmu hodinu ráno, spať ho poobede potom uložíš o pol dvanástej, o pol deviatej večer ho uložíš na nočný spánok, postupne si zvykne. Ale môže to byť aj tým, že večer prešvihneš čas, kedy by zaspal a on už nedokáže zaspať len preto, lebo je unavený. Nedovoľ mu večer sa hrať, nemusí spať, ale hračky sa nekonajú. Nedať ho celý deň spať nie je v žiadnom prípade riešením.
@denulienkad ahoj mam 23 mesacnu dceru a rano vstava 6,30-7,30 potom ide spat o 12.15-14.00 a vecer 19.45 lezi v posteli a zaspi tak okolo 20.30 a bolo aj take ze nechce ale z tej spalne nevstaneme
Moj vstava o 5 az 6 tej. Cez obed pospime maximalne 1.5 aj to s jedym az dvoma zobudeniami a nanovo uspavaniami a vecer ide spat o deviatej az desiatej. Uspavanie trva minimamlne pol hodku buchanim po zadocku a spievanim. Takze je to podobne a to si nepospim ani cez obed. Mame 18 mesiacov. A zabudla som, ze v noci sa casto budime. Drzim palce 😉
Bud ho rano, najneskor o tej 7....moj ked pospi rano dlhsie zas mi nechce ist spat cez obed... My mame 24 mesiacov, rano vstava o 6,30 az 7,00, ide spat okolo 13,00 do cca 15,00...a vecer o 20,00 ho dam, trva mu tak pol hodku kym zaspi a drichme do rana...ale musime vstavat fakt okolo tej 7,ak potiahne dlhsie je to o drzku....
Dnes ho nedam spat cely de.A to je jedno ci spi cez obed jodinu stale je to tak.
@denulienkad vyskusaj,vecer ho daj spat pekne okolo 8 , rano nekompromisne o 7 budicek a cez obed ho daj pekne spinkat,najdlhsie do tej 15,00...napis potom,som zvedava
@denulienkad skúsila by som ráno skôr zobudiť, naobed dať skôr spať a večer detto. a skúsiť pár dní po sebe, na prvý x nezistíš nikdy zmenu

Skus mu posunut spanky okrem toho skus mu regulovat poobednajsi spanok....u nas to vzdy pomohlo...moja spava zhruba od 20.00 do 6.00 a cez ob3d hodinku...prv ked som ju blnechala cez obed dlhsie spat tak byvala aj o 4 rano fit...teraz sa uz po hodi ke aj sama zobudi...