20 mesačné dieťa sa začalo báť miest, kam sme chodili
Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či niektorá mamička mala takú podobnú skúsenosť, ktorú teraz opíšem.
Náš drobec sa začal báť niektorých miest kam chodíme(chodili sme). Brávala som ho všade, keď sa samozrejme dalo počas tejto situácie, čiže si zvykal aj na ľudí,no po lete sa otočil a ak náhodou vybočim z našej trasy, začne hystericky plakať. Nechce mi chodít ani k starým rodičom, uvidí činžiak a hotovo .a na tú stranu vôbec nechce chodiť. Maximálne obchod a späť domov.
Neviem, či niečo skúša, či sa bojí, že ho niekde necháme a už neprídeme, či to je len nejaké obdobie vzdoru. No, je to pre mňa ťažké, ak vidím, že moje dieťa zrazu odmieta blízkych..
Môj syn zhruba v tom veku si tiež začal vyberať trasu sám, a môžme ísť na prechádzku len tam kde si on vyberie. Myslím že je to normálne. Skúste ísť na neho cestou kompromisu, že mu dáte na výber. Aspoň tak to odporúčajú, u nás to celkom zabralo
Aj náš veľa x kričí že tade nechce aj sa baval možno v podobnom období hraciek ktoré vydávali zvuk hneď keď počul proste hukot ako blazon potom aj z ničoho nič zas vody nechcel sa kúpať hukoty tiež katastrofa sú to asik fázy
Ja by som o tých trasách vedela hovoriť,ak náhodou nejdeme tam kam chce ísť tak si sadne a ani za to sa postaviť. Sú chvíle keď plače alebo sa posadí hádam aj 15x podľa mňa to je iba obdobie
@andulka1988 my tomu hovorime ze sa kotula domov. A to doslova😅
@kristinawe Podla mna je to tym ze on chce rozhodovat kam sa ide a tie miesta ho uz omrzeli a uz tam iste nechce. Obdobie vzdoru a potreba zmeny. Ani teba uz nebavi po case robit stale to iste aj ked si to pred tym mala rada.
Treba mu dat pocit ze vela rozhoduje. Ked idete na prechadzku, tak pri kazdej odbocke alebo krizovatke sa ho opytaj kadial chce ist. Nas syn (20 mesiacov) takto rozhoduje aj 20x pocas 2 hodinovej prechadky. Potom ked pride cas a musi ist tam kam chcem ist ja, tak je ochotnejsi sa podriadit. Daj do zelania seba... "Ja chce ist do obchodu, lebo som hladna a potrebujem si kupit chlebik".
Ďakujem všetkým za odpovede.
@kristinawe ahoj zmenilo sa to , moj to zacal tiez teraz robit 20 m

Mali sme to podobne, vlastne stale to trva. Napr aj nasim jedno obdobie nechcel chodit pritom sa tam vzdy rad pohral. U svokry prvy den vzdy vrieskal aspon hodinu dve len co zbadal bytovku. Tam chodievame tak na dlhsie parkrat v roku. Teraz ma 3 a konecne prvy krat nereval ked sme boli naposledy.
A tie trasy no katastrofa niekedy ho musi muz zobrat na kona a niekedy sa ani tak s nim neda ist.
Mali sme obdobie ze sme len zabocili na ihrisko a rev. Prosto mal take miesta kde odrazu nechcel chodit hlavne kde bolo viac ludi. Teraz pomalicky zas zaciname.
.