icon

21 mesačné dieťa poobede nespinká

ivetoy
29. jan 2014

Ahojte aky mate nazor na to,ze moja mala ma 21 mesiacov a poobede uz nespinka ?
. Ona je totiz taky neunavytelny typ napriek denno dennym prechadzakm v lese kde aj byvame a to trvaju cca hodinu a viac.
To,ze nespi tak zlou naladou vecer neprejavuje,naopak vystraja...Predtym ked spinkala sme mali problem kym vecer zaspala trvalo to aj hodinu a viac a teraz len 5minut a je hotova..spinka od 20 00 do 7 15 kazdy den rovnako...mate niekto podobne skusennosti 🙂

senta_sofia
29. jan 2014

Mam rovnako stareho syna, tiez zacal v poslednej dobe bojkotovat popoludnajsi spanok a mame problem s vecernym zaspavanim, chodi spat neskoro a dlho mu trva kym zaspi... Kamaratkina mala v tomto veku uz nespavala vobec, takze ak nema zlu naladu, neries, bud rada, ze ti aspon vecer zaspi skor.

luba28
29. jan 2014

@ivetoy aj ja chceeem,aby nas tak spal v noci,....nas spi aj poobede,ale celu noc sme este nespali,....niektorym detom to nevadi,ze nespia,...

katka1981
29. jan 2014

@ivetoy, spinka ti pekne. Sama musis poznat na nej, ci jej to staci alebo nie. Nutenim, jej spanok sprotivis, ja som dcerku nutila od 2 do troch rokov. Potom som to vzdala, ale ona byvala unavena a aj je. Spanok cez den je pre nu najvacsi trest, takze u nas je len dobrovolny a ked nahodou zaspi v aute. Urcite ju nenut. Mozno ma len take obdobie, a zas zacne spavat. Osobne poznam pediatricku, kt. vybavila synovi aby v skolke nemusel spavat. Kazde dieta je ine, tu neplatia ziadne tabulky. Najtazsie je na tom, vydrzat s dietatom cely den ked vobec nespi. Ale ak to v pohode zvladas, nemas co riesit.

jenta
29. jan 2014

ani náš malý zhruba od dvoch rokov nespáva cez obed. ozaj len výnimočne, buď v aute, alebo ak naňho lezie dáka choroba. uspávanie cez obed trvalo aj hodinu a potom večer aj dlhšie...väčšinou sme my s mm zaspali skôr ako on 😀 netreba to riešiť. keď si to tvoja dcérka nevyžaduje a nie je večer "upišťaná", tak ju nechaj 🙂

siska53
29. jan 2014

@ivetoy moj zacal obcas vynechavat spanok popoludnajsi po 16.m,neslo prosto tak raz,dvakrat do tyzdna uspat,tak bol hore. Pre mna,vtedy v prvom,trimestri,trpiacu nehoraznou unavou,to bolo dost zle,ale co uz. Po 2.roku spaval,uz len 2-3x do tyzdna a cca od 2 a tristvrte roka spi poobede uz len vynimocne,raz do mesiaca. A to teda castokrat zaspi az o 21:30-22 a vie vstat i o 6:30(ale to si este niekedy zdriemne v obyvacke).
a to som,kedysi skusala vselico,ako ho uspat. S nim,sameho,pesnicky,kocik,prosto to neslo,tak,som,to prestala,riesit.

awalancha3
29. jan 2014

ked citis, ze jej to nie je na skodu, tak ok, akurat sa v skolke trochu potrapi...... a mimochodom ta mala je neskutocne zlata......

mahulenka87
29. jan 2014

ja som poobede nespávala tiež ale od 2 rokov... a v škôlke ani raz 🙂 Detičky spali a ja som rozprávala pani vychovávateľkám o čom bol seriál-Derik 😀

anega79
29. jan 2014

moja dcera prestala tiez okolo roku a pol spavat poobede, teraz ma tri roky. nespi vobec uz poobede. v skolke je len do jednej takze sa to da. inak by sme potom boli hore do jednej v noci, ak by spavala

petrife
29. jan 2014

Moja malá má 23 mesiacov a poobede nespáva už asi 3-4 mesiace. Proste jeden týždeň sa rozhodla, že ona poobede spať nebude, revy strašné, nepomáhala po dobrom ani po zlom. Ja som sa len zbytočne vynervačila, tak som to po pár dňoch vzdala. Vtedy som ju musela budiť o 7,00 ráno, aby potom na obed okolo 12,00 zaspala a večer keď zaspala tak o 21,00, tak to bol sviatok a to uspávanie bolo nekonečné, koľkokrát sa mne alebo aj mm stalo, že sme aj my zaspali pri nej. Teraz spí do cca 8,30, niekedy aj 9,00 a cez deň v pohode funguje bez problémov a večer o 19,30 už spí a to uspávanie je úplna pohodička, len si k nej na 5-10 min. ľahneme a už spí. Takže v podstate spí ešte dlhšie ako keď spávala aj naobed. Nehovorím, že hneď od začiatku bolo všetko ok, tiež si musela chvíľku zvyknúť na nový režim, prvé dni bola večer už taká strašne unavená, že by zaspala asi aj postojačky, tak to sme ju aj skôr dávali spať aj o 18,30, ale postupne sa už tak akosi nastavila, že neviem teda na čom fičí, ale je úplne čulá až do večera, do postele ju musím naháňať. Zo začiatku som bola dosť unavená, lebo mi chýbali tie 2 hodky, čo spala, ja som vtedy navarila, najedla sa, dala kafčo, no teraz to robím s ňou a už sme si akosi zvykli. Aj si môžem lepšie deň rozplánovať, nemusím sa odnikiaľ ponáhľať, že ideme spať a pod. Takže teraz sme v podstate spokojné obidve.

ivinka77
30. jan 2014

@ivetoy moja starsia dcerka nespavala od 18 mesiacov... proste jedneho dna sa rozhodla, ze spanku je koniec, asi 2 tyzdne som s nou bojovala, no potom som to vzdala...kym nesla v 3 rokoch do skolky, nespavala vobec a v skolke zacala uplne bez problemov...teraz ma 5rokov a kolkokrat cez vikend, ked mame akccnejsi program, tak sama pride , ze je unavko a ide si lahnut a schrupne si aj 2 hodky... takze podla mna to zbytocne riesis...ked ti nespi a ani nechce, vecer je v pohode a neplace, tak zrejme to nepotrebuje ! ved kazde dieta je ine... ako aj my dospeli, niekto je vacsi spachtos, niekomu stacia aj 4 hodinky denne...

nice202
30. jan 2014

moja tiez nespava od roka a pol a vsemozne sme sa doma snazili ju uspat. Babky mudre, dedkovia, tetky, kamosky, co mali plne usta reci, ze take male dieta ma spat a neuspeli 😀. Nakoniec sa to trosku upravilo nastupom v troch rokoch do skolky. Su dni, kedy moja dcera spi (asi davova psychoza) a su dni, kedy nespi, ale vedu z toho ucitelky nerobia, je ich viac nespavcov.

ivetoy
autor
1. feb 2014

Ďakujem za vaše pekne prispevky,ja som len bola zvedavá na nejaké názory .S našou malou nebol žiaden problém,akurát keď poobede spala tak večer jej dlho trvalo kým zaspala a tak som skúsila ju nedať spať a sme prekvapený koľko vydrží.kedze bývame v lese tak 2x denne ideme pešo diaľky ,sankujeme (tlači sane)a do 19:30 behá ,a vystrája,ešte sme ju mrzutu nezažili.Najlepsi je bod zaspavania--minúta a je hotová ,sranda je to ... 😀