3 deti po sebe?
Ahojte baby,
mate niekto skusenost s 3 detmi po sebe?
Mame synceka narodeneho 3/2016
druheho 12/2017 - cize je medzi nimi rok a 9 mesiacov.. otehotnela som planovane ked mal prvy syncek rok..
velmi sa mi tento vekovy rozdiel pozdava, su super bratia a mame z nich velku radost..snazime sa im venovat, davame im vsetok cas a lasku obrovsku. Zijeme v super rodine, s manzelom sa mame velmi radi a nikdy sa nehadame, obe babky aj dedkovia su k diispozicii ked treba.. sme mladi do 30 rokov... sme zdravi a financne relativne ok.
strasne tuzime po 3. babatku a chcela by som znovu takyto malinky rozdiel ak by sa postastilo...
mate niekto skusenost? 3 deti za cca 4 roky?
ako to je s materskou pri 3. dietati?
Dakujem , budem vdacna za akekolvek odpovede. 🙂
@agata_a Aj u nás je zopár rodín takých, že majú aj 3-4 detičky tesne za sebou, niekedy aj rok po roku. Zvládať to musia, ale mnohokrát pomáha celá rodina (starí rodičia, sestry...) Ale viem si predstaviť, aká musí byť tá žena vyšťavená... ale aj veľa závisí od toho, aké tie detičky sú, niektoré sú pokojné, ale tie uplakané dajú človeku riadne zabrať
@agata_a Jasne, vpohode. Mam synov s presne rovnakym rozdielom (03/2012 a 12/2013) a tuzila som este po dievcatku, ktore sa narodilo 10/2015. Cize 3 deti pod 4 roky som mala. Podporu okolo seba mas fantasticku, my sme s manzelom v zahranici na deti sami a momentalne cakame stvrte babo 😊
@andrea1982 diky moc, presne takto by sme to chceli i my, dokonca to dievcatko 😍 len to neviem,ci sa podari...
mame sice starych rodicov ale zase nechcem ich kazdodenne zatazovat,maju aj oni vlastne zivoty.. cize sme samostatni, napriek tomu by sme chceli v blzkej dobe tretie..
vam drzim palce aby bolo 4. tehotensto nadalej bezproblemove ,budete krasna velka rodinka..
@miriam439 jasne, uplakane deti su makacka ,to je vzdy riziko..
Ja mam dievcata s rozdielim 16 mesiacov, dalsie babo som mala mat s 15 mesacnym rozdielom, avsak sme on prisli v 13tt. Bola som vycerpana, mozno aj to bol jeden z dovodov. Dievcata boli super, ale prislo obdobie vzdoru, nespavost... Take narocne obdobie. Ale ak ti ma kto pomoct... Kazdopadne si to zvaz, ci si to naozaj vychutnas... Pisem ti tak uprimne zo srdca. My sme sa po MA rozhodli dat si pauzu, synceka mame teraz so 7 rocnym rozdielom a velmi si to uzivam, som oddychnuta, plna sily.
Ja mám deti po sebe. Teraz čakáme štvrté. Najstaršia má 6, mladší 4 najmladší 2 a teraz čakáme v januári. Ešte nekoncime. Túžime aj po piatom. Je to super, že spolu vyrastajú, majú rovnaké záujmy a hrajú sa. Ja by som nemenila. Sú aj ťažké chvíle a je to niekedy drina. Nikto nám nechodí pomáhať. Keď potrebujem ísť niekam a manžel je v práci všade ich vláčim zo sebou. Do škôlky ich nedám, pôjdu až rovno do školy.
Vsetko je to fasa ked su deti ok. Ak sa narodi uplakane alebo nedajboze s problemami, uz je to ine kafe. Ja by som takto deti mat nemohla, moji boli totalni nespavci, to by som si hodila. Moji susedia maju takto deti po sebe a jednoducho nikto ma o tom nepresvedci,ze sa mozes vsetkym detom venovat rovnako a uzit si ich. Videla som moje kamaratky hlavne tie prve roky ako boli neskutocne nervozne, v kuse na tie deti kricali, lebo mali nervy a nic nestihali. Ja som mala tretie na 34 rokov a v pohode. Kazde jedno dieta som mala ked to starsie uz bolo samostatne a nebola ziadna nervozita.
ahoj, mám tiež tri deti po sebe a som spokojná 😊😊
4roky, 3 roky a 8mesiacov ☺
@tatianamaria nie škôlka náhodou povinná posledný rok alebo dva??
Mate omnoho lepsie podmienky ako pani co sa chce len vyrozpravat.mate babky mas muza pri sebe tazke vas je na 3 deti kopec.tak neni o com vahat.a babky su na nezaplatenie ked su po ruke to by si kazda nevesta a zat mal vyryt na celo aby na to nezabudli a vazili si ich ked pomahaju.
@emao som učiteľka v škôlke a nie je povinná. Kedysi bola, ale dlho už nie je.
@agata_a my mame tri deti hned po sebe 2014, 2015, 2017, stari rodicia pomahaju (sice byvaju v inom meste, ale pridu, ked treba), financne zvladame. Ono vsetko zavisi od babatka, ake bude, ci bude mat koliky, ci bude v noci spat, ako bude zvladat zubky... Moje tretie malo koliky, doteraz v noci zle spi, takze psycho. Navyse som ich mala posledny rok vsetkych troch doma. Bolo to velmi narocne, bolo velmi vela zlych dni. Uprimne som rada, ze to uz mam za sebou, zajtra dvaja starsi nastupuju do skolky a z babatka bude za chvilu batola, tak verim, ze sa to uz trochu zlepsi. Ale tak urcite nelutujem, ze sme ich mali hned po sebe. Uz teraz su zo vsetkych troch partaci. Len treba ratat s tym, ze ak bude narocne babatko, rok budete len makat okolo deti bez prestavky, o rodinnej pohode mozte snivat, s manzelom sa mozno trochu odcudzite, kedze na romantiku nebude cas... teda pisem z vlastnej skusenosti, nas vztah to nakoniec ustal, ale bolo vselijako od vycerpania. Ale ak mate starych rodicov v tom istom meste, moze to byt jednoduchsie. A mozno u vas bude platit, ako sa hovori, ze o tretom dietati uz ani nebudete vediet, lebo ja som teda o svojom tretom vedela a stale mi dava zabrat. Ale tak verim, ze vyhody troch deti po sebe prevazia ten rok nepohody, co sme zazili ...
Ahoj, moji sú 2009, 2012 a 2014. Bývame zatiaľ pri mojich rodičoch, svokra býva dosť ďaleko (ma problémy so sluchom), manžel pracuje v zahraničí, takže väčšinou som na deti sama. Rodičia pomôžu ale len občas (mama robí na zmeny a ešte popri tom pečie, oco robí dvanacky a tiež chodí po brigádach). Zvládnuť sa to dá, aj keď sú náročné dní, niekedy som odpadávam od únavy, ale nemenila by som...Sú to moje zlaticka
@tatianamaria o tom som nevedela, že sa to zrušilo
ja mam tri deti v priebehu 4,5 roka.. s materskou je to podla toho ci ti este pracovny pomer trva.. ja som pri tretom pracu bohuzial stratila - firma sa zrusila uplne, takze som uz na matersku narok nemala..
inak je to uplne v pohode, len najmladsi je dost narocne dieta, takze ja mam starosti len s tym, keby nebol taky drazdivy je to vsetko ok.. nemam ani ziadnu pomoc, muz stale v praci s výnimkou vikendu.. takze zelam ti kludne tretie babo 😁
my máme posledné 3 deti po sebe...keď som prišla s poslednou z pôrodnice jedna dcéra mala 18 mesiacov a ďalšia 4 roky a 2 týždne....to sú posledné 3 deti....a to sme bývali u mojich rodičov v jednej izbe, so staršími 2 v jednej posteli, najml. v postieľke - stavali sme dom....Odvtedy je už zopár rokov....
V súčasnosti slečny už chodia do školy....2 na druhý stupeň a najml. na prvý stupeň. Aj dom sme dokončili už v ňom bývame zopár rokov. S mm radi spomíname na to obdobie, aj keď nebolo najľahšie....
Ďakujem za odpovede - potešili ste ma a ďakujem aj za pekne slova a uprimne rady.
S nepohodou ratam, aj s tym ze nebudem spavat.. moj prvy je nespavec, druhy lepsie ale stale sa budim niekolkokrat v noci, nastastie sama nepotrebujem spat + vela vydrzim aj fyzicky aj psychicky.
Vela som sa od deti naucila,cize take ze nervy a krik u nas niesu a ani nebudu, obaja s manzelom sme kludni a vieme si urcit priority - kvoli neporiadku, zaspinenim nohaviciam a pod. sa u nas nekrici - ved o tom je detstvo, ked sa objavuje svet, spina a neporiadok "zial" patria k tomu 😀
hranice samozrejme maju a tak isto aj rezim, snazime sa vytvorit laskave prostredie, pocit bezpecia a pohody... ci sa nam dari - neviem, ale dokaz pre mna je, ze sa bratia velmi lubia a aj ked samozrejme si beru hracky, sa dokazu uz teraz krasne zahrat spolu.
samozrejme su dni ked som unavena, vystresovana (ked su chori al.ked riesime nejaky problem) ... ale to sa potom vyspim a je znovu dobre...
dakujem Vam za rady, asi teda pojdeme do toho, uvidime ci sa podari, a ze kedy...
@jana_eyre nevies nahodou, co sa deje v pripade ked moj prac.pomer trva a bude trvat a narodilo by sa nam 3. babatko?
@asia83 Ďakujem..
Ešte raz vďaka za odpovede, potrebovala som sa poradiť,vypočuť názory.
@agata_a nastastie sama nepotrebujem spat + vela vydrzim aj fyzicky aj psychicky - Šťastná to žena!!!
Choď do toho takýto ľudia nech majú deti.❤
@agata_a normalne dostanes materske, aj ja som bola aj s tretim na materskej, kedze pracovny pomer trval. Takze medzi druhym a tretim som bola na rodicovskej a potom som znovu isla na matersku s tretim.
Podla toho,co pises, ste idealni adepti na tri deti. Inak je aj skupina Tretorodicky, a tiez skupina Mnohodetne rodinky. Tam je kopec bab, co maju tri a aj viac deti, tak ti poradia ohladom cohokolvek. A aj ked u nas bol tento rok megatazky az miestami hrozny (a to som tiez kadeco uz zvladla, s manzelom mame priority a nehadame sa), poznam viac zien, co zvladaju tri alebo aj viac deti v pohode. Takze urcite chodte do toho! 🙂
my sme mali v priebehu 4 rokov 4 deti, prve 13 mesiacov po sebe a potom ked mali starsie 4 a 3 roky tak sa narodili dvojicky. sme uplne sami s muzom v zahranici. dalo sa a teraz ked uz su vacsie tak je aj jednoduchsie.

Ja poznam u nas na sídlisku rodinku za 3 roky 4 deti (dvojčatá)