icon

3 deti po sebe?

agata_a
1. sep 2018

Ahojte baby,
mate niekto skusenost s 3 detmi po sebe?

Mame synceka narodeneho 3/2016
druheho 12/2017 - cize je medzi nimi rok a 9 mesiacov.. otehotnela som planovane ked mal prvy syncek rok..
velmi sa mi tento vekovy rozdiel pozdava, su super bratia a mame z nich velku radost..snazime sa im venovat, davame im vsetok cas a lasku obrovsku. Zijeme v super rodine, s manzelom sa mame velmi radi a nikdy sa nehadame, obe babky aj dedkovia su k diispozicii ked treba.. sme mladi do 30 rokov... sme zdravi a financne relativne ok.
strasne tuzime po 3. babatku a chcela by som znovu takyto malinky rozdiel ak by sa postastilo...

mate niekto skusenost? 3 deti za cca 4 roky?
ako to je s materskou pri 3. dietati?

Dakujem , budem vdacna za akekolvek odpovede. 🙂

Strana
z2
evittam
3. sep 2018

@tatianamaria Kedy bola skolka povinna?

evittam
3. sep 2018

@agata_a Pokial PP trva tak máš normálne nárok na MD

petruska1212
3. sep 2018

Ahojte ja mám 2 deti rozdiel 15 mes a veru že tretie by som nerada.keby sa pritrafilo tak sa nedá nič robit ale je to makačka .teraz co su starší 3a4 roky zas ine riešime...neposlúchajú,naťahujú sa ,berú si veci co je normálka ale je to dosť na nervy snažím sa vysvetľovať ale nervy praskajú kedže chodím uz do roboty viac ako rok a pol a domiv prídem az o 17 tej a k tomu vyčerpaná a potom este variť okolo deti sa motať ...môj názor ale ja som mala obidvoch sekciou a dr neodporúča kvôli môjmu zdraviu

petruska1212
3. sep 2018

Osobne si myslim ak zdravie matky je ok a finančne manzel dobre zarobí a hlavne matka zvláda stránka stres a netúži do prace tak kľudne aj tretie mne sa zdalo byt doma dlho s deťmi chcela som kolektív robotu ...a manzel bol na materskej posledné 1,5 r

zonjushe
3. sep 2018

Mne sa paci mat deti po sebe,ale bohuzial nie kazdy si to moze dovolit z akehokolvek hladiska..u mna konkretne zo zdravotneho..vsetky tehu komplikovane,toto tretie je masaker - ja cele leto v nemocke a doma 2 deti (6 a 3 rocne)..keby som mala bezproblemove tehotenstva tak aj 5 po sebe..

tatianamaria
3. sep 2018

@evittam Neviem presne, v ktorých to bolo rokoch. Pamätám si, že ja som chodila do škôlky aj moja sestra. No moja najmladšia sestra, ktorá je o 4 roky od mňa mladšia už nechodila, pretože to uz nebolo povinné. Vychádza mi to, že 25 rokov už nie je povinná škôlka.

evittam
4. sep 2018

@tatianamaria Predškolská dochádzka nebola nikdy povinná. 😉

tatianamaria
4. sep 2018

@evittam no neviem. Mne moja mama rozprávala, že bola povinná, preto musela dať. Ináč by ma nedávala. Možno mám mylné informácie. Opýtam sa kolegynky, čo učí už 40 rokov.

evittam
4. sep 2018

@tatianamaria
Na Slovensku nebolo predprimárne vzdelávanie detí v materských školách nikdy povinné a ani sa to neplánuje,“ vyjadrila sa Beáta DUPAĽOVÁ KSENZSIGHOVÁ, hovorkyňa ministerstva školstva SR.

agata_a
autor
4. sep 2018

@evittam Ďakujem pekne, to je super sprava.

Baby ešte raz ďakujem za milé komentáre, cítim sa povzbudená. 🙂 tak už pomalinky skúsime ísť do toho.
Verím že budeme všetci zdraví, to je hlavné, ja som vďačná za super manžela a zdravých, dobručkých synčekov... a aj za moju povahu, že sa dokážem prekonať aj keď niektoré dni sú ťažké. 😀

Keď by ste mali nejaký názor , komentár, rada si ešte prečítam. 🙂

agata_a
autor
4. sep 2018

@solemami krasna fotka

sticker
agata_a
autor
4. sep 2018

@lea231 užasní sú!!!

tatianamaria
8. sep 2018

@evittam tak som sa pýtala bývalej kolegynky, ktorá je už na dôchodku a 40 rokov učila v Materskej škole. Ona mi hovorila, že jeden čas predprimárne vzdelávanie bolo povinné. Každý predškolák musel chodiť do škôlky minimálne na 2 hodiny. To bolo v tomto čase čo som ja chodila do skolky. Aj moja mama hovorí, že by ma ináč nedavala. mestský úrad posielal papiere do schránky, aby bolo dieťa umiestnené v MS. Potom sa od toho upustilo.

evittam
8. sep 2018

@tatianamaria Napíš to pani hovorkyni nie mne. Mne je to jedno a nepatram po tom. Napísala som čo som nasla.

lea231
12. sep 2018

@agata_a vdaka

Strana
z2