3-ročný syn má stále dudlík, ako ho od neho odučiť?
Ahojte, nas maly ma cez 3roky a stale na dudliku, pretoze, ked ho nemoze mat, hysterci.
Snazime sa redukovat hlavne na spanie, lenze kedze mame este jedno mensie dieta, a to spi cez den, niekedy mu ho dame aj cez den, ked su napr. aj doma spolu chori a tak, aby bol aspon trochu klud aj pre nas aj aby druhe mohlo v klude spat.
Vidim, ze ho to ukludnuje, ked ho ma, ked ideme aj do skolky, pyta si, inak je naozaj obrovsky problem dostat ho do skolky . Uz by sme boli najradsej, aby ho nemal.
Lebo ked ho nema, vie sa jedovat dlho a ukludnovat ho
nepomáha. ako na to ?
@sapetka no to sa lahko vravi, boli situacie, kedy nam ten dudlik pomohol. deti su od seba 20mesiacov, bol to chaos a do toho obdobie vzdoru, druhy musel spat dva krat denne ked bol mensi, takze doma musel byt klud, aspon trochu
okolie, rodina vraveli, ze on sam od seba ho prestane chciet, ale je to horsie a horsie
Jasne, ze to je horsie a horsie. Treba mu ho vziat a vydrzat to.
A v tej skolke ho ma, ci nie?
Iba na spanie
ved to prave, ak by ho tam nemal, ten cirkus co by im tam robil, neviem si to predstaviť
Nech mu skusia ucitelky povedat, ze uz je velky, ze uz ho nepotrebuje. Zacnite od skolky, potom uz mu ho ani doma nedavaj.
To neviem, ci budu tu zodpovednost ochotne zobrat na seba ☹
No bratrancov chlapec dudloval ver ci never, pokým nenastúpil do školky, do 6 rokov ho mal v ústach!! Ja som napríklad malej dudel nedávala, len na spanie, cez deň si ani nespomenula! Potom sme sa ho aj rýchlo zbavili, tiež asi v troch rokoch, prvú noc mala síce nepokojnu ale potom si už ani nespomenula
Možno by pomohlo povedať ja neviem, keď uvidí smetiarov, že si ho zobrali oni, alebo keď chodil Mikulas, ale sľúbiť nejakú odmenu na vymemu za cumel, už je to pre neho zvyk mat niečo v ústach
Oprava,pokým nenastúpil do školy nie do školky
najlepsie je nedat nikdy, a potom nemas taketo problemy
@liz_lemon dudliky sa doporucuju aj od lekarov malym detom, ako prevencia pred SIDS napriklad
o tom neviem, ale ja som nedavala
Skus mu dudel znehodnotit, aby sa s nim necitil komfortne. A treba to uz riesit, lebo sam od seba sa neuvedomi.
Moj nazor je taky, ze kazde dieta ma svoje potreby a podstatne je, aby bolo spokojne..Su proste veci s kt.nepohnes a dieta musi prist na to samo a je jedno aky ma vek.Bud na to chod tvrdo nechat dudel cez noc a rano " ho spolocne hladat a nenajist" - ja som povedala mojmu, ze sa dudlik rozhodol ist uz k inemu babatku kedze sme ho nenasli....a bol s tym upne v pohode alebo akceptovat dudel s pravidlami len doma.Do skolky a von dudel nebrat.Drzim palce je jasne, ze krikom docieli co ma a co nespravime pre klud v rodine.
Co ja viem, js by som to nesilila. Preco je problem, ze ho ma? Pre vas? Alebo len kvoli reciam druhych ludi? Som tiez za nazor, ze pride do velu, kedy si vsimne, ze druhe deticky ho nemaju a sam sa ho vzda. Do 10 rokov urcite dudlovat nebude.
Ja som vzala a bolo od 2r ho nema. Pripravovala som ho na to tyzden ze od narodenin ho nedostane len na spanie. Ma ho len na spanie. Treba byt razny a vydrzat rev, alebo ak chces mat klud tak mu ho nechaj a snad do skoly ho uz nosit nebude😅
Prečo riešiš svoje dieťa podľa názoru iných? Ak ho chce, potrebuje, tak mu ho nechaj, a odloží ho sám, možno zo dňa na deň, nestresuj ho, sú deti ktoré nemajú dudle od roka, alebo nerobili žiadny cirkus keď im ho vzali.
Moja mala dudel nieco cez 5r, cim bola starsia, bolo horsie jej ho vziat, vsetko vysvetlovanie skoncilo mama nechaj ma, pred druhymi sa schovavala lebo kazdy jej hovoril aka uz je velka na cumel..posledny rozkusala na franforce a tak som jej povedala, viac nekupim, sama zahodila do kosa, este asi 2-3 krat sa spytala, ci som nekupila novy ale uz to brala v pohode...moja do skolky nenosila, mala iba doma na spanie, to som jej riadne vysvetlila, ze tam sa dudle nenosia a pocka ju doma..aj flasu som vymenila za pohar so slamkou lebo aj tu vecer dudlovala naprazdno
@lucilaines nie kvoli inym, pre nas, teraz si zacal pytat dudel uz asi 4-5krat denne (takze riesime 4-5krat denne ziadny dudel), stale chce byt na nom, ani kvoli rozpravaniu mu to nerobi dobre, ked ho ma, je schopny kopat a hadzat sa, ked mu ho nedame
@liz_lemon netvrdila by som , jedno dieta reve pred spaním lebo sa chce vykajat a nie je čo už ale hrda mamina že dudlik nedá, má 3 a pol a plače tak od leta , však počujem čo kričí kedže rozprava
druhe ohryzené nechty , palec vkuse v ustach a má 4 a pol ale maminka dudel nedala, a ten prst si dudlala od narodenia
ja krkavčia mat s dudlom 😈
dudel zoberieš vysvetlíš , poreve si 3 dni a je pokoj lebo nie je , ale prso alebo prs ma po ruke
Ja mam medzi detmi rozdiel 2r. a dudlik nemalo ani jedno.
Bude mat krivy zhryz.
@stanulienkat to je len pR akcia firiem aby si si kupila správny ich dudlík, za komančov bol aky dudlik , mali ho všetci a nevšimla som si že sme mali komplet 40-50 s krivym zhryzom
skuste ho tak zamestnat cez den aspon nejaké 3-4 dni že si nan ani nespomenie, pred spanim vybehat vyblaznit aby zalahol bez neho,len to potrebuje mat jednoho dospeleho čisto pre seba
ale ist do zoo a tam nechat pre zvieratka akože ten dudel
@veronika4495 capnutie po zadku to zvykne este zhorsit

No podla mna ste to mali riesit skor a nie cakat doteraz.