icon

30-minútové spánky bábätka

13. jún 2021

Zienky ako docieliť aby mi dieťa nespalo povestných 30 minút? Som zúfalá z toho. Malý je nerovný nevyspaty celé zle. 🤦‍♀️🤷‍♀️

mamanadruhuu
13. jún 2021

Aký má vek bábätko?

autor
13. jún 2021

@mamanadruhuu 5 mesiac ťaháme

mamanadruhuu
13. jún 2021

A aký máte režim? 30 minút je dosť malo... Počas 24 hodín nemôže späť len 30 minút...

autor
13. jún 2021

@mamanadruhuu tak myslím ze zaspí a o pol hodinu he hore. Takýchto 30 minutoviek mame za celý deň tak 3.takze cca 1 a pol hodiny spi za celý deň 🤦‍♀️

elizabet173
13. jún 2021

ani v kočíku nepospí dlhšie?

autor
13. jún 2021

@elizabet173 nie. Čosi. Ved preto píšem. Ci nemáte nejakú osvedčenú radu 🤷‍♀️

nelca0510
13. jún 2021

A ako spi v noci? Na také bábätko veľmi malo

autor
13. jún 2021

@nelca0510 ako v noci krásne ale cez deň galiba. Nemám sa na čo sťažovať aspoň sa vyspím no cez deň ma to zabíja

mawisch
13. jún 2021

Aj my sme to tak mali, presne 30 minut, bola nastavena ako hodinky. Bolo to tazke. Nepotesim ta, nam nepomohlo nic. Zlepsilo sa to, ked presla uz len na 1 spanok, potom potiahla aj 3 hodiny v kuse 🙂

dancuuul
13. jún 2021

Nasmu pomohlo mat v spalni, kde spi, uplnu tmu

guizui
13. jún 2021

u nas nepomohlo nic, jednoducho to muselo same prejst (po cca 6 tyzdnoch). tiez myslim ze to bolo ked mal cca pol roka.. musi dozriet nervova sustava.

ruzasipova
13. jún 2021

Tieto 3x 30 min maval aj syn. 20min som uspavala, za dalsich 10 bol hore. Trvalo to 1-2 mesiace. To je prechod na 2 spanky.

ckatka
13. jún 2021

Co pomôže? Prijať fakt, že tvoje dieťa je úžasná ľudská bytosť a samo najlepšie vie kedy a koľko potrebuje spať. Mne najviac pomohlo nič nesilit a neuspavat keď nie je unavený. Resp neuspavat vôbec. A keď začne zivat a suchat si oči, ľahnúť si s ním do postele a spať. Spolu. A keď mi treba nieco robiť, tak sa z postele odplizit keď zaspí. Alebo do kočíka a na vzduch. Aspoň na balkón.
A teda...keď v noci spi tak je dobre 👍

ajka0207
13. jún 2021

Ak spí v noci dobre,(neviem koľko počítas noc, ale tak myslím že okolo 10 hodín nie?) tak tie tri spánky denne sa mi nezdajú až tak málo.

zuzkac2711
13. jún 2021

Aj my sme to tak mávali 30 minút spala a hodinu až hodinu a pol hore. Môžeš byť rada že v noci spáva. Lebo moja ani v noci nespavala poriadne... Potom sme prešli na 2 spánky už to bolo lepšie a po roku na jeden a tam správala také 2 až 3 hodiny
A máme to až po dnes a to má 2roky a 3 mesiace a cez obed spí cca 2 hodiny.

vandica
13. jún 2021

Nedam ti žiadnu radu, lebo u nás nepomohlo nič. Akurát teda vozenie v kočíku, ale hneď ako kočík zastal, malý oči rozdrapil. Takže také dvojhodinové túry s ním absolvoval muž cez víkendy, ale cez tyzden ked mi vnútri spal, tak presne tak isto ako tvoj 30min 3krat za deň. A nemohla som ani šuchnut pri ňom, inak by sa hneď zobudil. Ale v noci spal od 4mesiacov 9hodin vkuse. A v noci spí dobre až doteraz, má 4roky. Kamoškin malý spával dobre cez deň, ale v noci k nemu aj 8krat vstávala do 3rokov. Myslím že ten náš prípad je lepší 👍
Od 11mesiacov potom mal už cez deň len jeden spánok, a to pospal 3hodiny. Raz sa stalo že spal 4h45min!!

ivangeline
13. jún 2021

Nam pomohol nosic a fitlopta a mat ju cely cas pri sebe...az od 7m to bolo leosie doobeda. Poobedia zrazu uz neboli prred 1 rokom... Takxe po roku 1 spanok,bez dojcenia a v postielke...a nerieesim-lebo sa zbkaznim.. xD

andreatytler
13. jún 2021

Kolko hodin spi v noci? Podla knih by mal mat okolo 14 -15 hodinn denne -+ 1-2 hodiny, takze ak v noci spi 11 hodin, tak mu to staci. Ale vravis ze je nevyspaty a nervozny, tak to v poriadku nie je.
Prve 4 mesiace deticky upadaju po zaspati do REM spanku a po 20-30 minutach prejdu do hlbokeho spanku. Vela deticiek sa pocas tohto prechodu zobudi, alebo prejdu do velmi lahkeho spanku na moment, ale hned zase zaspia.
Pocas REM spanku sa im sniva a oni sa ucia a triedia si poznatky. Pocas hlbokeho spanku je uplny utlm a oddych. Na dobru regeneraciu su potrbne oba spanky.
Zda sa ze on sa zobudi prave pri tom prechode do hlbokeho spanku. Skus spat s nim a hned ako vidis ze sa ide zobudit, mu pomoz aby znova zaspal, pokolisaj, daj prsnik/cumel, urob psssss.
Tiez dobre je mat uplnu tmu a ticho alebo skus biely sum.
Tiez je mozne ze mu je prilis teplo alebo zima ak mate klimatizaciu. Nas syn najlepsie spi ababuseny ale v chladnejsej miestnosti... teda vzduch co dycha je chladny ale telo ma v teple. Ak nebol zababuseny, casto sa budil.
Posledna moznost je hlad. Vies isto ze sa dobre napapa?

zuziiiii
13. jún 2021

Ak ti spí v noci dobre buď rada. Mne syn spal cez deň max 2 hodinky a v noci kázde 2 hodiny bol hore a to do 7 mesiacov. Teraz mam dcérku tá cez deň spí ako tvoj 30 minút asi trikrát za.celý deň a v noci je dva krát hore.takže som rada že aspoň takto .dcérka má 4 mesiace

ewelinka21
13. jún 2021

Mam vyse polrocneho synceka, ktory presne takto spaval. 3x 30 min. V noci bol raz max 2x hore a behom 15-20 min zaspal...
okolo 6.mesiaca sa to zlomilo. Teraz spi 3x denne... 2 dlhsie spanky kt. Trvaju 1 hod a 15 min, presne na minutu a jeden taky 30min.
Treba vydržať a pevné nervy

luckalucka5718
23. jún 2021

Skuste vysavac pustit... upokojuje a mala pritom zaspi len nevypnite lebo je naspat hore