icon

5 mesačný syn nechce cez deň spať

mirka255
18. okt 2013

Ahojte mam taky problem moj 5mesacny syn nechce cez den vobec spavat
a v noci sa stale mrvi tak neviem ci to mozem nazvat spánok. Skusala som uz
vselico na rukach v kociku v nosici ale vzdy ked ho chcem uspat tak zacne strasne
plakat no a sam to nehrozi aby zaspal. Tak si mrvi ocka a nie a nie zaspat .
Este zvykne zaspat pri kojeni ale to je do pol hodiny hore .prosim poradte mi
ako ho mam naucit zaspat alebo uspat

dadushe
•
18. okt 2013

Né že bych byla 100% příznivce dudlíku, ale dudlík máte? Někdy to dětem opravdu dost pomáhá se uklidnit...

adkasmolka
•
18. okt 2013

no moj syn od 12 tyzdna do roka spal za cely den tak max hodinu a 3/4 mozno 2 hod. Po roku konecne aj cez 3 hodiny. Tiez som skusala vsetko mozne. Manzel ho naucil na derave chodniky (teda s dierami) takze ho hegalo v kociku, vtedy aj zaspal. Skusala som aj mu davat moje tricko, aby ma citil. Stavalo sa, ze aj v aute vo vanicke mi zaspal. Potom som naklikla vanicku na kocik a prechadzali sa. Ked vonku prsalo som mala zarucene, ze bude pekne v kociku spat. Po pol roku som ho ucila na postielku, no to bola tiez "maturita", ale ak je maminka vytrvala a ma pevne nervy po tyzdni sa to babo nauci. (a to som nenechavala ani raz vyplakat). Syn nosi aj dudku, mozno aj to pomohlo. Alebo skus s nim chodit na bejby plavanie, to deticky riadne unavi a urcite Ti pekne zaspinka 😵 Este ma napadlo, ze niektore deticky radi spia v chladnejsich izbach, nie prekurene, alebo im je teplo. Alebo si len k nemu lazkaj a mozno Ta chce len citit..

dibarbora
•
18. okt 2013

@mirka255 Juuj asi ta nepotesim,nase dieta ma viac ako 10mesiacov a doteraz mame to co ty opisujes a v noci byva aj 6xhore a nieje to od hladu..

iwusik74
•
18. okt 2013

My sme doteraz stale zaspavali s placom...vzdy ked mala isla spat, tak 10 minut revala, mrncala a potom si niekedy chvilku pospinkala. Cez den spala max. 1 hod. a to 3x. Ale ked spala 1 hod. rano, tak poobede spala uz iba 20 min. a k veceru zase chvilu. Niekedy premrnacala 20 min. na rukach a spat uz nechcela-to bolo casto. Ale okolo 5 mesiaca..to bolo strasne, stale mrncala a revala a vobec nespinkala..cez den skoro vobec.. a potom vysiel zubok a trosku sa to upravilo 🙂 teraz spi 2x denne max. 45 min. a vyzera, ze jej to staci 🙂 ale v noci spinka skoro 12 hod. s jednym kojenim. Spinkat sme chodili okolo 8 a casom sme to museli presunut na 7, niekedy ideme aj o pol 7 a odvtedy si aj dlhsie pospinka 🙂