icon

5 ročné dieťa nechodí na wc

babicka36
25. mar 2022

Dobry den,mam skusenost s dietatom,ktory ma 5 rokov a ani za boha nepojde na zachod..Vydrzi aj cely den,pokial mu neda mama plienku.
Už za s ním ,šaliem, vravím že je to iba môj záchod, že on doňho nepôjde. On je spokojný že on pôjde spraviť toaletu do Pampers. Prosím ak máte také skúsenosti poraď

Strana
z2
deti95060810
25. mar 2022

dieťa má nejakú diagn.?

pribinak
25. mar 2022

@babicka36 je dieťa mentálne ok? Aká áno, matka a aj dieťa smer k psychologické. Dieťa nechodí do MS? Ak áno, tam ako funguje?

janula12345
25. mar 2022

@babicka36 to bude nejaky blok, ak je inak zdravy. Treba psychologičku navstivit a poradit sa. Tiez ma zaujima, ci chodi do skolky a ako tam funguje.

dzulli1980
25. mar 2022

Neviem, aký máš k tomu postoj ... pokiaľ na dieťa tlačíš, že musí atď. ... jednoducho nepôjde ... vlastná skúsenosť ... všetci dookola na mňa, ma dcéru, tlačili, ja som ich stopla ... dcéra kakala do plienky do 3,5 roka ... neriešila som, dala som plienku ... prešlo to zo dňa na deň ... pokiaľ nemá dieťa diagnózu, jednoducho na neho netlač.

babicka36
autor
25. mar 2022

@janula12345 je to dieta z Ukrajiny,aj tam mal ten problem..

babicka36
autor
25. mar 2022

@pribinak chodilo do skolky v Kyjeve,mama belmi obetava,len pravda robi si s nou dieta,co chce

babicka36
autor
Autor odpoveď zmazal
pribinak
25. mar 2022

@babicka36 tak potom je to o matke. Ako funguje v MS? Tam nirmalne ide na wc?

babicka36
autor
25. mar 2022

@pribinak on vobec nepojde na wc..aj cely den..place ma plne brucho..tak mu mama da pampers

babicka36
autor
25. mar 2022

@pribinak nejde vobec v skolke na wc

babicka36
autor
25. mar 2022

@deti95060810 neviem su z Kyjeva

pribinak
25. mar 2022

@babicka36 ani neciká do wc?

babicka36
autor
25. mar 2022

@pribinak nic..som tiez uc.MS..v zivote som sa s tym nestretla..

pribinak
25. mar 2022

@babicka36 tak potom k psychologovi aj matka aj dieťa

babicka36
autor
25. mar 2022

@pribinak tiez si myslim,ale mama inteligentna,az moc obetava..ale upozornim psychologicku…dakujem pekne..len som ostala obarena..a vidim to prec ocami

pribinak
25. mar 2022

@babicka36 niekedy deti dokazu neskutočne manipulovať rodičov, ťažko hodnotiť čo všetko mamu aj dieťa ovplyvnilo

nikpa
26. mar 2022

@babicka36 vydrží lebo vie, že mama mu dá aj tak na konci dňa plienku, proste si na to počká. Nedať mu, nechať ho to urobiť to do gatí a aj v tom ho chvíľu nechať... Naučí sa, ak nemá žiadnu diagnózu.

rohypnol1
26. mar 2022

Naozaj su z Ukrajiny? Ci len rozprudenie vasni? Ak ano, nechaj ho tak - preco by si ho mala ty vychovavat? Nema za sebou traumu? Nezazil vybuchy, prechod cez hranice, uzkost u najblizsich? Nenechala by som ho plakat az od bolesti brucha… ak je mentalne v poriadku, s citom to pride, nepoznam ziadneho skolaka, co chodi kakat do pampersky…

rohypnol1
26. mar 2022

A inak - sla by som na to pozitivnou motivaciou, napr.nalepkou za kazde pouzitie WC alebo slubenou odmenou. Pripadne navsteva rovesnika, ktory mu to ukaze. Ale hlavne citlivo, nech nezacne zadrziavat a nevyrobitr este vacsi problem…

lydus2015
26. mar 2022

A autorka... Ty si Slovenka? Lebo na to, že si aj učiteľka v MŠ, máš dosť zvláštny písomný prejav... A celá táto téma mi príde vymyslená, prinajmenšom tu niečo nesedí... 🤷

viestta
Odpoveď bola odstránená
ukulela
26. mar 2022

Nas, ked mal blok a pocikaval a pokakaval sa, teda odmietal zachod, chodili sme do sprchy. Potom presil na wecko. Pri sprchovani sa nevycika?

marca12
26. mar 2022

@babicka36 to bude asi tym,ze sme nemali moznost zazit vojnu. Tieto vojnove deti budu mat este mnoho traum a uz vidim aj u nas ucitelky ako sudia a porovnavaju s nasimi detmi. Zasluzili by si preplesk s ich uvahami

veronikaszabova
26. mar 2022

@lydus2015 tiez ma to zarazilo. Ucitelka by takto nepisala.

loliki
26. mar 2022

@babicka36 Dieťa má problém, blok, ak je z UA vôbec by som neriešila. Nevieš, čo prežilo, bojí sa sadnúť na záchod, nesiliť, nenútiť, neriešiť. Nevieš sa dostať do jeho hlavičky a prežívania, môžeš ho len prijať takého, aký je.

mogaa
26. mar 2022

@babicka36 nuž tu bude mať s tým problém....v žiadnej škôlke na Slovensku nebudú akceptovať 5ročné dieťa aby mu dali plienku, jedine mu stanoviť diagnózu(čo bude tiež problém keďže dieťa nevie po slovensky a tam treba psychiatrické vyšetrenie)...mamičke odporučiť aby to riešila, keďže v škole to bude obrovský problém...dieťa a mamičku naučiť po slovensky a smer detský psychiater, možno postačí detský psychológ, ale treba stanoviť diagnózu a riešiť to.....lebo v 5rokoch nie je normálne by dieťa vyžadovalo plienku.....a ten problém malo dieťa už v Ukrajine a skôr, takže nie je to nejaká postraumatická porucha

babicka36
autor
26. mar 2022

@rohypnol1dakujem pekne,to vsetko sme skusili,robil to aj na Ukrajine..

babicka36
autor
26. mar 2022

@mogaa presne ,pojdeme s nim k psychologovi..verte,ja som este take nezazila a idw v pondelok do slovenskej skolky..cirkevnej

babicka36
autor
Autor odpoveď zmazal
nwnw
26. mar 2022

@babicka36 ak chodi do skolky, nepomohlo vy,ze pojdu vsetky deti naraz? U nas v skolke ich kazde 2-3 hodiny ucitelka zo zaciatku davala hromadne. Potom uz si zvykli.

Strana
z2