5 ročné dieťa nechodí na wc
Dobry den,mam skusenost s dietatom,ktory ma 5 rokov a ani za boha nepojde na zachod..Vydrzi aj cely den,pokial mu neda mama plienku.
Už za s ním ,šaliem, vravím že je to iba môj záchod, že on doňho nepôjde. On je spokojný že on pôjde spraviť toaletu do Pampers. Prosím ak máte také skúsenosti poraď
@babicka36 to bude nejaky blok, ak je inak zdravy. Treba psychologičku navstivit a poradit sa. Tiez ma zaujima, ci chodi do skolky a ako tam funguje.
Neviem, aký máš k tomu postoj ... pokiaľ na dieťa tlačíš, že musí atď. ... jednoducho nepôjde ... vlastná skúsenosť ... všetci dookola na mňa, ma dcéru, tlačili, ja som ich stopla ... dcéra kakala do plienky do 3,5 roka ... neriešila som, dala som plienku ... prešlo to zo dňa na deň ... pokiaľ nemá dieťa diagnózu, jednoducho na neho netlač.
@janula12345 je to dieta z Ukrajiny,aj tam mal ten problem..
@deti95060810 neviem su z Kyjeva
Naozaj su z Ukrajiny? Ci len rozprudenie vasni? Ak ano, nechaj ho tak - preco by si ho mala ty vychovavat? Nema za sebou traumu? Nezazil vybuchy, prechod cez hranice, uzkost u najblizsich? Nenechala by som ho plakat az od bolesti brucha… ak je mentalne v poriadku, s citom to pride, nepoznam ziadneho skolaka, co chodi kakat do pampersky…
A inak - sla by som na to pozitivnou motivaciou, napr.nalepkou za kazde pouzitie WC alebo slubenou odmenou. Pripadne navsteva rovesnika, ktory mu to ukaze. Ale hlavne citlivo, nech nezacne zadrziavat a nevyrobitr este vacsi problem…
A autorka... Ty si Slovenka? Lebo na to, že si aj učiteľka v MŠ, máš dosť zvláštny písomný prejav... A celá táto téma mi príde vymyslená, prinajmenšom tu niečo nesedí... 🤷
Nas, ked mal blok a pocikaval a pokakaval sa, teda odmietal zachod, chodili sme do sprchy. Potom presil na wecko. Pri sprchovani sa nevycika?
@lydus2015 tiez ma to zarazilo. Ucitelka by takto nepisala.
@babicka36 nuž tu bude mať s tým problém....v žiadnej škôlke na Slovensku nebudú akceptovať 5ročné dieťa aby mu dali plienku, jedine mu stanoviť diagnózu(čo bude tiež problém keďže dieťa nevie po slovensky a tam treba psychiatrické vyšetrenie)...mamičke odporučiť aby to riešila, keďže v škole to bude obrovský problém...dieťa a mamičku naučiť po slovensky a smer detský psychiater, možno postačí detský psychológ, ale treba stanoviť diagnózu a riešiť to.....lebo v 5rokoch nie je normálne by dieťa vyžadovalo plienku.....a ten problém malo dieťa už v Ukrajine a skôr, takže nie je to nejaká postraumatická porucha
@rohypnol1dakujem pekne,to vsetko sme skusili,robil to aj na Ukrajine..

dieťa má nejakú diagn.?