5 ročné dievčatko nevie spať
Mamicky, uz som zufala.moje 5r.dieta nevie spat.. ☹ bojujeme stym uz par rokov.. Konkretne 2 ale bezuspesne..
Niekedy tu situaciu nezvladaaaam..
Dcera je poctivo vystavena aktivitami.. Venujeme sa jej. Napriek tomu.. Ju uspat ci ulozit je umenie..
Mate nejake rady a tipy ako to docielit...
Spava s nami ako antikoncepcia... Ale o to ani nejde ako o to co nasleduje ked ju ulozim do postele.. Precita sa rozpravka.. A nasleduje pusa.. Odchod s izby.. A potom... Mami kde si? Mami corobis? Mami nesed pri ockovi? A po 30minutach vyjde ako general ze ona tam spat nebude ...
Asi chcem uz vela. Po celom dni kludne prehodit par slov s muzom .ci kuknut kludne telku... :(
@helka101
@takyna
mne tiez mala nevedela dlho zaspat vzdy ked bol na to uz cas. Deti nebijem ani na nich nekricim (uz som fakt nevedela co spravit 😔 ), napadlo mi vyskusat auto. V aute pustim rozpravku, povozim ju 15min a pocas toho vzdy zaspi (potom ju len prenesieme). Uz tak fungujeme dlho a je to super. 🙂
@sakura77 pre Teba nie je tragicke,ze si dietatko,, kupujes,, a pre ineho nie je tragicke jedno capnutie na zadok....kazdy ma svoje metody
😉
@whitecat666 Prepac,ake stare dieta to je??
@cervikpepik 4roky
@whitecat666 to naozaj vozis dieta v aute aby zaspalo?4rocne??nehnevaj sa prosim Ta,je to divne...ale samozrejme je to Tvoje dieta a Tvoje pravidla....vravis,ze prenesies a hotovo...to vozis dietatko v pyzamku?
@cervikpepik
je mi jedno, ci je to smiesne, hlavne, ze to funguje 🙂 (a uz nestravim vecer cele hodiny tym, ze jej je smutno v izbe). Teraz v zime spava v termopradle lebo sa odkopava a do auta ide pochopitelne aj s bundou a topankami (tie jej dam dole potom).
myslim, ze casom sa dopracujeme aj k tomu, ze jej bude stacit pustit rozpravku v izbe, lebo vidim, ze sa to zlepsuje, teraz zvykne zaspat v aute uz po 5minutach, kedysi to bolo 15minut...
@takyna no tak tomu ver ze ja vojensky zavelim....a funguje to...zo mna si prdel nikto robiť nebude - ja si chcem tiež v klude dat večer kafičko a kuknut telku...pokecať s mužom. A v tyždni chcem mať okolo 20:00 uz klud. Vekom nič nepride - pride to tym ze to tak nastavim aj ked to spočiatku je naročne a nervujem ...časom si kazdy zvykne a uz sa to robí automaticky. Pri 3 deťoch sa ani neda inak ako mať režim.Kazde dieťa je vnimave a ma fantaziu...a čo? To ho teraz omluva aby večer robilo sceny? Nechapem...
@whitecat666 no aby som ja vyparkovavala auto koli 5 minutam....na to som taaaaak lenivááá....ale aj my mame takých známych čo v noci o 02:00 pušťaju rozpravky a tak ,,uspavaju,, no moj muž si ťuka na čelo ...a ja sa len ,,kyslo usmievam,, ked nám to celý nešťastný hovoria aké majú ,,trápenie,, (ktore si sami urobili) ale kazdy ako si zariadi tak má...
@whitecat666 ono v aute moze zaspat aj do minuty a v izbe Ti mozno bude aj tak dlllho plakavat...a asi aj ja som na to leniva ako sardinka 😉 kazdy vecer startovat auto na 5min. a to obliekanie sa ufff 🙂
@sardinka335presne ja som tiez sebec ja si tiez myslim ze mam vecer pravo na klud a deti pekne zaspavaju same vo svojej izbe bez vacsich problemov 😂😂😂
@sardinka335 urcite 3 deti sa inak neda...
to by bola cista psychiatria 🙂 , ale tak zvladla to dnes bez vybiehania z postele, cize pokrok, maly ale predsa 😉
@whitecat666 no a co, aspon budete mat na co spominat v jej 18 rokoch 🙂
@takyna 🙂ze ocko robil len na benzin 🙂
@prasiatko30 aký sebec? Cely den si služila deťom, domacnosti.....ja mam tiež svoje potreby nielen deti - aj ked ich potreby su dolezite a su prioritou, ale odmietam otročiť... 🙂 🙂
@cervikpepik a mamicka vie najlepsie soferovat v noci 😀
Baby ja vas ,obdivujem,, ze sa vám to chce....ani párom koní by ma do tej zimy nedostal...koli tomu ze je dieťatu ,,smutno v izbe,,? Aj moja reve ako tur pár minut pred zaspaním...a napr. v kočiku zaspava dobre ale tak nepojdem teraz kočikovať koli tomu...som pri nej, utišujem a po čase prestane rúkať...Ako niekdy to su naozaj take jednorazovky ze človek robí aj take veci - často pri prvom dieťati...ale ked sa to zvrhne na to že ako dieťa chce tak sa robí...čo bude o 5 alebo 10 rokov? Mama daj na cigarety lebo inak....ako znie to teraz smiešne lebo tie deti su male...ale ako sa vraví male deti male starosti a velke deti velke starosti. Deti svoje naroky len stupnuju.....moj 9 ročny mi o 21:00 povie ze on neni unaveny....a čo teraz? Ma sedieť so mnou v obyvačke lebo sa mi líška že ,,mama ja chcem byť s tebou,,? Cely den bol a mohol byť so mnou...a zrazu o 21:00 si zmyslí? Toto vo mne pocit viny nevyvola....to su len vymysli ako si zase robiť po svojom.
@sardinka335
@cervikpepik
@takyna
praveze pre mna to vobec nie je trapenie.
zle to bolo ked mi nestastna kricievala z izby, ze jej je smutno a cele to trvalo par hodin vzdy vecer. ja som velmi citliva a mala taktiez. kebyze na nu nakricim a viem, ze ide spat s modrym zadkom tak by ma celu noc bolel od nervov zaludok a to by bolo pre mna skutocne trapenie. taktiez mala by sla spat v napati a to podla mna pre zdravy spanok a odpocinok, ktory po narocnom dni telo potrebuje urcite nie je vporiadku.
ale kazdy ma dieta inej povahy, len pisem radu, ze pokial nechce niekto bitku a krik, tak u nas toto perfektne zabralo 🙂.
@sardinka335 urcite mas pravdu v niecom...
ale mala ma cely den nevidi , lebo som v robote, potom pridem neskoro , tak si ma aj potrebuje trosku uzit, tak kym ma este chce, tak do istej miery povolim...
ale treba mat aj pravidla to je jasne
či sa niekto urazí, alebo nie, ale vliecť štvorročné diať večer do auta a voziť ho v ňom, aby zaspalo, považujem za choré. Neverím tomu, že sa nájde niekto, kto to robí, mám pocit, že si tu z nás dobre strieľa. Som zvedavá, ako by zaspalo, ak by auto nebolo k dispozícii, alebo či by mamina robila takéto cirkusy, ak by mala dvojčatá a ešte tretie k tomu. No ale, ako si kto rozmazná, tak má.
@whitecat666 riešení je x a nie len bitka a krik alebo vozenie dieťaťa po meste...
Mnohé fakt nepoznate ine riešenia len bitka a krik alebo robiť tak ako dieťa chce...
Tiež si neviem predstaviť uspavať capanim, bitkou...čo to je za ,,uspavanie,,?Mam rituál.. večera, umyvanie, spoločny čas zaspavania...rozpravka, čo bolo cez den...oblubena hračka na spanie, dcera ma tu opičku Lumini na tu si pred spanim v posteli kresli - lezi na posteli a kresli na tu opicu a popritom ,,nejako,, zaspi..dvere otvorene, vidi svetlo. V ťažších pripadoch si rodičia daju k sebe do spalne matrac alebo postel ak sa zmestí a tam urobia miestečko pre dieťa ked pride do spalne...a pekne mu to preznetuju ze pozri ake miesto sme ti pripravili a ked ti bude smutno tak pridi tu maš miesto. Tu fantaziu a vnimavost detí treba využiť aj takto ...nasmerovať ich tam kde ich chceme mat. Teda do postele...
@sardinka335 aj ja mám pocit, že je to od extrému k extrému, alebo bitkou a krikom, alebo skákať podľa toho, ako dieťa píska. Ja som si myslela, že už ma nič, čo sa týka výchovy detí nemôže prekvapiť, ale mýlila som sa ....
ešte čakám príspevok typu - kto nezažil neuverí a vyskúšali sme skutočne všetko 😎 😎 😎 😎 a idem spať.
@timea7 casto citavam tvoje prispevky a vo vacsine pripadoch s tebou suhlasim.
co sa tyka tohto prispevku, kebyze nemam auto, nemam na naftu a mam dvojcata a dalsich desat inych dovodov, preco by to neslo, tak by som to urcite nerobila. avsak vdakabohu sucasny stav, je taky, ze to prekazky pre mna nema. a nevadi mi, ze mam rozmaznane dieta, aspon je sebavedome a priebojne a je presvedcene, ze dokaze vsetko co si zaumieni (zial v dnesnej dobe sa ani velmi nevyplati byt pasivny).
@whitecat666 ja som zase rada, že ho nemám v triede 😉 , v podstate mi je takých detí ľúto, lebo raz vytriezvenie príde a býva tvrdé. 😒
@sardinka335 tak plne suhlasim so vsetkym co si teraz napisala. presne takyto ritual sme mali aj my, len si predstav, ze cas s opickou Lumini sa natiahne od 19.00hod do rana do 01.00hod. ale ja zas malu plne chapem, lebo aj ja mavam problem zaspat. mam prilis vela myslienok a nedokazem len tak vypnut. vzdy zaspavam cca dve hodiny.
@timea7
Aj ked je niekto na dieta prisny, nezarucuje to, ze sa bude vediet lahsie vysporiadat s nejakymi zivotnymi ranami.
A aj moja mama na mna bola vzdy taka makka ako som ja a som jej za to velmi vdacna, vzdy sme mali a stale mame medzi sebou ozaj blizky vztah.
@whitecat666 dá sa predsa bez problémov dieťaťu stanoviť hranice a zároveň byť láskavým a milujúcim rodičom, to sa navzájom nevylučuje. Ja som nikdy nebola za direktívnu výchovu, ale ani za to, aby som sa absolútne podriadila tomu, čo si dieťa zaumieni.

Ja mam tiez pri obidvoch problem so zaspavanim uz od babatiek....uz sme vsetko mozne skusali obidvaja maju problem proste sami nezaspia musim byt pri nich teraz uz v ich izbe.kazdy vo svojej posteli ale sami by nezaspali.takto som pri nich 10-20minut zaspia a je klud.