6 mesačná dcérka sa neplazí
Ahojte baby ..mám 6 mesačnu dcérku a vôbec sa neťahá ,ani náznak .. nemôže mať dáky problém alebo ja neviem...
Dala si malo info. Pretáča sa? Alebo je aspoň snaha sa pretočiť?
Na brušku sa udrží? Má vzoprete ručičky? Dvíha nožičky keď leží na chrbátik? Chytá hračky oboma rukami?
Nemusí sa ešte plaziť, treba ju podporovať a stimulovať. Napr keď ju das na bruško a das pred ňu hračku, aby sa docahovala
@andreatytler tak ona sa prehodí sama na bruško ..hlávku drží pekne...trošku sa hýbe ako delfín 😂😂ale neplazi sa že by sa pohla vpred
@papa11 v tomto veku sa este vobec nemusi plazit. Nedavaj ju sadat, kym sa sama neposadi. V tomto veku staci, ked sa pretoci na brusko a potom naspat na chrbatik. Moja sa zacala plazit tusim ako 8 mesacna. Potom v 10tich sa behom jedneho tyzdna pustila stvornozkovat, sadla si a postavila sa na nozky. Teraz ma 19 mesiacov a neobsedi ani 5 sekund, neustale je v pohybe.
Môj v 7m sa dal prvý x na kolienka a potom začal loziť plazit ,ide tak vseliako má svoj spôsob ale ide 😊👍to príde zo dňa na deň ,a 6m je ešte nič ,zbytočné nad tým lames hlavu 😊
@papa11 Tak to je uplne v poriadku ako sa hybe.
Nedavaj sediet ale davaj ju velmi casto na brusko a na rozne povrchy... napriklad nech ma hrud na vankusi a nozky na zemi, alebo namiesto vankusa pouzi svoje stehno ak sedis na zemi... ona si postupne zacne davat nozky pod seba a pohupovat sa. Potrebuje si posilnit svaly trupu... to moze trvat aj mesiac.
Motivuj ju tak ze jej das hracky trosku dalej aby sa musela nacahovat a mala snahu s hybat.
@papa11 uplne v pohode, neboj 😊
Ona sama na vsetko pride... zrazu sa ti aj sama posadi... najskor 1x za den a potom uz automatika. Neboj👌 nic nesil ty, ani ju nedavaj sediet ked to sama este nevie. Len jej tym skodis. Detto ked sa bude stavat, nechodit s nou. Musi tiez sama.
Co sa tyka toho pohupovania, mne doktorka povedala ze to je kvoli endorfinom.😁😁😁
@papa11 v 6 mesiacoch sa ešte ani nemá plaziť.
Moja sa kolo 7mes začala plazit, na 9 ty mesiac si sama sadla, pred 1 rokom sa pustila sama do priestoru. Myslím ze je všetko ok, hlavne nedávaj do sedu, nechaj ju nech sama všetko robí 👌👌👌
@papa11 mne sa 6 mesačná nevedela ani otočiť na bruško iba na bok. Začala sa plazit ako 8 mesačná a ako 9 mesačná stvornozkovala... Všetko má svoj čas a bola taká šikovná že v 11ich mesiacoch chodila sama a naučila sa to pomocou chodulky.. Vôbec som ju za ruky neskúšala chodiť.. Prišlo to samé

@papa11 Ako sa pohybuje ked je na brusku? Zodvihne hlavicku, alebo hrud? Otaca sa okolo vlastnej osi? Skusa sa dat na vsetky styri, tak ze pokrci kolienka pod seba?
Niektore deti sa nikdy neplazia a to nevadi. Dolezite je aby stvornozkovali, ale pred tym musia zvladnut pasenie konikov, otacat sa okolo vlastnej osi a pohupovat sa na vsetkych 4.