7 týždňový synček vstáva o 4 - 4.30 ráno
Malý má 7 týždňov a jeho spanok posledné dni je 19:30-00:50, zaspi okolo 2hej a dnes len do 4:30, vcera do 4tej.. Doobeda si potom schrupne 2.5-3h v kociku. Poobede cca 1-2h v kociku. Mam dost, som rozbita, spim cca 5 hodin prerušene. Mám ho ukladat skor alebo neskor spat?? 🤷 je plne dojceny.
To máš ešte super, môj v Tom veku bol v noci hore každú hodinu a vstával ráno o 5tej. Cez deň dával pol hodinové spánky. Nevedela som ani ako sa volám. Je to ešte malé bábo, budúci týždeň už môže spať uplne inak. Ak s ním má ísť kto von s kočíkom, ty si zatiaľ ľahni, aby si si oddýchla. Ešte budete mať kopec rôznych režimov
@saiffffa tiež si myslím, že to je na také malé babo fajn režim, veď keď si ľahnes okolo 21.00 do 00.50 sa celkom fajn vyspis a potom tam máš ešte ďalšie 2-2,5hodiny.Treba si oddýchnuť aj cez deň, nerieš poriadok, ešte ste len v začiatkoch, musíte sa zosúladiť. Ale ver mi prídu aj horšie časy, zúbky, teploty, choroby,.. My sme nespali 9 mesiacov, keď nevedeli prísť dcére na to, čo jej je.
Skúšať iné metódy zaspania..(nosič,fitlopta,vajíčko,rôzne polohy v spánku..)ak zaberá len kociar,tak ho zastav doma a choď si lahnut. Treba spať vtedy,kedy dieťa. Ono samo si neskôr s tvojou pomocou spraví režim ale toto je skoro. Ja mám šťastie,že v noci spí..aj keď sa od 3-4 krúti ale vydrzih do 6tej akosi...a potom horor.. a dopadne medzi 7 až 10tou. Má 2m a t... Syn bol oveľa spavejsi a je doteraz spac,no trebalo ho tiež uspavat. 🙂
@saiffffa ja tak isto. Muz mi pomaha dost. A cez den babo zdaleka tolko nespi ako tvoje. Ja to beriem ako normal, predtym to bolo este horsie. Psycho stavy som mala. Zlepsilo sa to postupne, dieta spi aj 5-6 hodin teraz. Ale pol noci je s nim muz. Pride ma zobudit na kojenie okolo tretej. Niekedy mam taku sobotu, ze len lezim a vstanem iba na kojenie. Cely den je babo s muzom.
@saiffffa ahoj, v tomto veku sa ešte nedá riešiť nejaký režim, kedy ukladať a pod. Dieťa ti jeho režim ukáže samo, ale až keď bude mať viac mesiacov. Teraz len sleduj, kedy je unavený a daj ho vtedy hneď spať, nech nie je preťažený, potom ti horšie zaspí, aj bude horšie spať. Môj býval unavený tak po 1,5-2 hod. Keď bývate v byte a malý dobre zaspí v kočíku, tak ho v ňom uspi doma, ja som tak syna mala v chodbe alebo na balkóne. Keď zaspí, choď si aj ty pospať. Byť nevyspatá je masaker. Môj má 10 mesiacov a v noci stále každé 2 hodiny dojčím. Režim začal mať okolo 5 či 6 mesiacov, ale tiež sa mu sem tam niečo ešte pomení.
Ani neplytvaj energou na to nejako to teraz riesit. Prejde mesiac a bude mat zase uplne iny rezim. Minimalne do pol roka ani neskusaj nejaky rezim zavadzat, nema to moc zmysel. U nas sa to podarilo az okolo 9-10 mesiacov. A dlhsie ako tri hodiny vkuse som prvykrat spala teraz v roku a pol. Prve mesiace som chodila spavat o osmej vecer a bola som presne ako zombie. Je to otrasne viem, ale raz to prejde.
Bude sa to časom meniť, zlepší sa to. Chodila som spať s dcérou po 20:00. Asi v 3 m. sme začali mať dosť jasný spankovy režim a už som aj večery začala tráviť s manželom. Je to len dočasné, skús to brať ako to je.
To sa stazujes alebo chvalis? 😀
Preboha, žena, veď tvoje dieťa spí super. Dosť aj cez deň, veď si pospi s ním cez deň. Ja neviem, čo by niektoré chceli. Asi čakajú, že novorodenec ľahne
o 19:00 a neprerušene prespí do 9:00 hod.
Keď si teraz rozbitá, tak neviem, čo budeš vravieť, ked pôjdu zuby, bude chorý, atď.
A prečo take malé babo dávaš spat len 2x? Ale teda čo by som ja v tom veku dala cez deň za súvislý 3 hodinový spánok 🤷♀️
Spi ked spi babo cez den. Ak mas 1 babo tak sa to da. Domacnost pocka. Dolezite aby si sa vyspala. Rezim dietata sa neustale meni. Treba vydrzat a aj telo si zvykne postupne.
@tulipanicek lebo už neni energie ist s kocikom 3x denne... A na posteli na prse nezaspi cez den. Skusala som uspatie na rukach a nic.
A ked je hore,tak co robi? Ak neplace, tak nakrmit polozit a mozes spat, ak pekne iba je hore, tak neries.. ak place ,tak slus ponosirlt,ukludnit a polozit. Spi na svoj vek veeelmi malo..cez den 3 spanky +noc potrebuje este..najdi sposob ako ho uspat..niektire deti nevedia zaspat ak presvihnes cas,ked su unavene a pptom uz sa jeduju... kludne skus ukladat tak,ze medzi rannym a naslednym spankom budu 2h max.. a potom este okolo 16.30 dalsi spanok aj ked kratky... aj 30min staci....a otom okolo 20 okupat a 20.30 ukladat.... mohol by takto pospat postupne dlhsie. Najdi sposob ako ho uspat..spievaj , kocik..atd .
@katrin21 cez den ma iba dva spanky... A aj mne príde ze dokopy v noci čistého casu nespi na jeho vek dostatok. Ked je hore az tento tyzden vydrzi ticho pozerat a ja zatiaľ jem, upratujem atd ak sa mu prihovaram počas toho. Ale len max 15min vkuse. Inak nosim na rukach dost. On aj v noci aj po tej štvrtej rano sa koji pol h aj prebalim a uspavam. V noci zaspi rychlo, po 4tej ani po hodine :( uspavam len na prse. Po hodine sa mi uz aj vygrckal a spanok nikde.
vitaj medzi matkami,je príliš malý na to,aby už mal režim a prespal väčšinu noci,je to v norme....podla mojich skúseností zle spí hladné dieťa a dieťa s bolesťou bruška-a tej sa dá predchádzať poriadnym odgrgnutím /aj pol hodiny som ho držala v spravnej polohe,kým vyšlo grgnutie,ale hocikedy ako starý dedo...vyplatilo sa,bolesti bruška skoro ani nepoznám
Objednaj a prestuduj material.. Mne pred styrmi rokmi velmi pomohlo
@saiffffa ako spi? Je volne,alebo v zavinovacke? Niektore deti hlavne malicke potrebuju zavinut a fakt lepsie spia.. ak je v noci hore,ale neplace,neries...
DALSIA vec je,ze v noci nevstavaj na prve zamrknanie. Deti casto aj zo spanku placu a po chvilke spia dalej.. pockaj minutku a az ked neprestane plakat a si si ista,ze je hore, potom ries. Krmit ,prebalit skoro za tmy, neprihovarat sa mu, svietit iba na chodbe s pootvorenymi dvermi.. aby sa co najmenej prebral.
Spat by mal dokopy aspon 14hodin a viac... takze musis skusat najst sposoby a casy..necakaj zazrak a zmenu za 1 den ,rezim trva par dni kym sa dieta nastavi,nevzdavaj sa . Vela sil prajem.
A dalsia vec,ked sa aj pogrckal, moze sa budit na reflux,alebo bolesti bruska...
Uvažujem ci nema reflux ale preco negrcia stale a az rano...
@saiffffa ahoj, podla mna ti spi dietatko luxusne,hlavne ten denny spanok. Pozri, mas jedno dieta podla všetkeho. Venuj mu sto percent svojho casu. Nevyspate noci (sice podla mna sa vyspat musis) dozenies cez den. Ja som sa tiez stazovala, ze sa mi mala budi kazde tri hodiny... A teraz sa mi budi kazdu hodinu. Ma pol roka. Plus mam este trojocnu doma. Cize neexistuje si oodychnut cez den. A denne spanky mala dava odmalicka polhodiny, tristvrte. Takze sa nestazuj 😏 ono, nikdy neni tak zle, aby nemohlo byt este horsie. Jasne, si vytrhnuta zo svojho pohodlicka pred dietatom a zda sa ti to kruté, to skore vstavanie. Neboj sa, raz sa vyspis aj celu noc 😀 dolezite je, aby si v noci nezapinala velke svetlo. Staci male svetielko, tlmene, ziaden mobil, v tichosti nakojit a polozit spat. Ja som prve mesiace spala s malou na prsniku. Co uz. A teraz od tretej nadranom si ju beriem k sebe tiez na prsnik, nech sa aspon suvislu hodinu aa pol cca vyspim... Nemas to az take zle. Drzim palce a prajem kopec trpezlivosti. A spi cez den 🙂

Tak to mas este velmi dobre....ja som do roka nespala jednu jedinu noc viac ako 2-2,5hodiny vkuse 😂😂 bola som chodiaca zombie.....skusila som vselico a nedarilo sa, on mal svoj rezim....jedine, co pomohlo, bolo naucit sa spať vtedy, ked on, aj pocas dna...