7 týždňový synček vstáva o 4 - 4.30 ráno
Malý má 7 týždňov a jeho spanok posledné dni je 19:30-00:50, zaspi okolo 2hej a dnes len do 4:30, vcera do 4tej.. Doobeda si potom schrupne 2.5-3h v kociku. Poobede cca 1-2h v kociku. Mam dost, som rozbita, spim cca 5 hodin prerušene. Mám ho ukladat skor alebo neskor spat?? 🤷 je plne dojceny.
Súhlasím s @katrin21 že spi malo. Takto malinké babo potrebuje 3 spanky cez deň v každom prípade. A myslím že 1,5 hodiny hore je až dosť. Ale ani ukladať príliš skoro nemá zmysel a každé zyvnutie nemusi znamená únavu (neskoré zistenie u mna). A nehovorí ti to matka s ukážkovo spiacim dieťaťom. Práve naopak. Čo my sme sa natrapili ani radšej nepíšem. Môže tak skoro vstávať lebo je unavene z malo spanku z dňa. Hej, paradox ale je to tak.
@tulipanicek skusim mu dnes dat tri spanky počas dna a uložiť ho na 20.30
@saiffffa Musí to byt viac dni. Veľmi pravdepodobne za jeden deň nenastane zmena následne v nočnom spanku. To len taká poznámka 🤷♀️ Ale keby niečo kľudne napis aj IP. My sme sa vytrápili riadne.
@tulipanicek suhlas.
Ešte som chcela napísať k tomu že veľa žien Tu píše že je to normálne a ako sa oni nevyspali rok.... tak ja si myslím že to normálne nie je 😉 a nechcem sa nikoho dotknúť,fakt nie. Akože sem tam sa nájde dieťa ktoré naozaj má nejaký problém so spánkom, ale častokrát je to len to, že si mamička nevie poradiť , lebo napríklad nemá skúsenosti, alebo robí niečo zle, hoci robí všetko najlepšie ako vie😉😉😉.
Píšem to v dobrom Aby si pochopila že podľa mňa sa to vždy zmeniť dá len Treba vyskúšať a postupovať naozaj systematicky. A možno polovica tých nespáčov by aj spala.. 7r babo je este malicke na nejaky pevny rezim, navyse sa dieta kazde 3 mesiace v tomto veku meni a dosahuje nejaky milnik vyvojovy a meni spravanie, potrebu spanku atd.. ale vacsina deti este v tomto veku prespi vela casu z dna a aj to potrebuje( v spanku sa im totiz dovyvijava mozog). Cize treba zabezpecit co najviac spanku, neukladat ani skoro,ani moc neskoro a hore su max. 1.5 az 2h a uz su unavene... casom pred vecernym spankom budu hore 3h ( mozno v 6mes) 4h cca.v 1.roku a az 5-6 h po roku a pol..( priblizne samozrejme)
@katrin21 No presne. Nevie si poradiť a nemá skúsenosti. Skúsenosti iných ale nepomáhajú. Presne nás prípad dosť dlho. Veď prvé dieťa ale teda ja som vedela že to normálne nie je koľko spi cez deň. Takze ja som umorne uspavala. Teraz by som to robila úplne inak 🤷♀️ čo už. Už len pre toto by som chcela raz druhé aby som urobila veci dobre 🙄
@saiffffa ahoj jedine rozumne co mozes urobit je najst niekoho na kocikovanie. A ty zatial spat. Ja som uspavala druhe v kociku a sups ho na balkon. Dala som si vysielacku ked zaplakalo pocula som.
Pri prvom nepomohlo nic a skusala som vsetko. Ako bonus bol vsetko sprevadzajuci REV. Spanky cca 20min. Susedia doteraz spominaju ze fungovali len zo stuplami v usiach. Dlhodobo. Nie iba mesiac, dva.
Vplyv na mozog to iste malo, na MOJ😉 Ditko je v puberte momementalne a najradsej by vstavalo o 12.00, vysledky v skole vynikajuce. Nespokojna dusa doteraz, velmi citliva. Takze hlavu hore, zozen si niekoho na to kocikovanie ak je to troska mozne alebo sups na balkon.
@saiffffa no každé dieťa je iné. Ja som k malej taktiež vstávala v noci, no vždy som vstala prebalila nachovala a dala do postieľky. Už večer keď išla spať tak do postieľky a už som ju nebrala na ruky. Ide sa spinkať a hotovo. Ja som ju učila na to že žiadne uspavanie. Niekedy si chvíľu poplakala a zaspala inokedy len pozerala a zaspala. Zvykla si na to a spala. Ako jej odbil 3ti mesiac spala celu noc. No už bola na UM od 6teho týždňa. Mne prvé dva mesiace ale pomohla mama. Cez deň ju zobrala a ja som si mohla pospať cez deň. Je veľmi dôležité aby si bola oddýchnutá. Dieťatko môže tak isto cítiť nervozitu s teba. Aj moja spala len keď sa kočík hýbal no na to som si ju naučila ja. Riešenie je len sa snažiť sa s dieťatkom v noci moc nehrať a nenanasat ho na rukách a cez deň sa snažiť si oddychnut. Reflux to nie je, moja mala reflux a vracala po každom mlieku.
Dievcata, tak kazda noc je horšia.... Dnes od 2.20 spal 40min.... Zachvilu uz prestane spat alebo co... Spanky cez den mava tri, dva dlhe v kociku a v nosici kratky. Ja uz naozaj neviem co robit. Zaspava vylucne na prse alebo v kociku. Este nikdy nezaspal na rukach. 🙏
@janage presne, to (ne)spatie dieťaťa malo vplyv na môj mozog 🙂
Môj syn býval hore zo 2 hodiny už v pôrodnici.
V dvoch rokoch začal (častejšie) prespávať noc, tj od 19 do 4, a nie, nedokázala som to posunúť. Teraz má skoro 4 a konečne ráno vyspava, aj do pol 8, ale ja dokážem prespať max 6 hodín spolu.
Babatko mas este male, moze sa to este casom velakrat zmenit. Moj syn nespaval od narodenia do 3 rokov, kazdu noc sme boli hore nonstop. Co to urobilo s mojou psychikou a spankom ani nehovorim... Pediatricka opakovala treba vydrzat. Takze vela neporadim,len chcem povedat, ze taky ne-spanok je bezny u vela deti. A mnohe ho maju este daleko horsi.

Skoro každý rodič si týmto prešiel. Ka som sa do roka nevyspala. Spala som 4h prerusovane. Možno raz za 2 týždne bola dobrá noc. To bolo ťažké obdobie. Veľa síl.