9 mesačný nechce v nosi spávať. Čo mám robiť?
ahojt mam 9mesacneho syna Dominička a name problem zo spanim Dominiček nechce vnoci spat od malička spime maximalne 2-3hodiny cez den a vnoci sa budi kazdu chvilu a potrebuje sa hrat niekedy aj 3 hodiny prosim pomozemi niekdo ☹
a co tak kuknut uz existujucu temu? https://www.modrykonik.sk/forum/starostlivost-o-dieta/9-mesacna-sa-v-noci-casto-budi-je-to-zo-zlych-snov/
ahoj.. asi je to dost zlozite, ked sa v noci chce hrat.. ale to co si napisala je dost malo, na to, aby ti niekto vedel poradit.. nie som odbornik, ale ... zaujimalo by ma, ked sa v noci budi, ci v pravidelnom case a ci to ma kazdu noc rovnaky priebeh, ked sa zobudi, co potom nasleduje.. .. a ake mate zvyky pred spanim, ci chodi spinkat pravidelne zhruba v rovnakom case... mozno je to cele len o zlozvyku.. napr niektore deti v noci (zo zvyku pytaju l mliecko dost dlho.. ja viem, ze su to dve rozne situacie, ale mozno to je aspon trosku podobne...nepomaha ani to, ked sa tvaris, ze spis a nevsimas si ho?
2-3 hodiny nie je az tak vela spanku cez den...nemyslim si,ze by mal spavat cez den menej...skor,ho po tom dennom spanku viac unavit....nie kazde dieta je velky spac.asi ho ani nic neboli,ked sa budi a chce sa hrat,takze pricina nebude ani bolest....jednoducho mas dieta,ktore neprespi celu noc....ja by som to riesila s tym,ze ho cez den zapojim do unavujucich aktivit 😀 ,potom sa pohrame pri kupani a dala by som ho troska neskor spat cca o 21 hod. a pred spanim teple mliecko....moj syn po tomto rituali spi ako dudek aspon do 6 rana...co je viac ako si mozem zelat 🙂
@katka160689 ahoj...aj ja si myslim, ze pre devatmesacne babo su 2-3 hodinky v pohode cez den...mozno naozaj zaberie trosku pozmenit vecerny ritual a hlavne ...nam zabralo to "unavenie"...a teply vecerny kupel 😉...ale, ked si das do vyhladavaca tu na MK " spanok deti" (alebo nieco podobne), mozno najdes viac tem o rieseni tvojho problemiku...prajem vela stastia🙂
aj moja dcerka ked bola mensia tak sa budila v noci a chcela sa hrat,ale teraz uz ked je vacsia tak uz je to ine menej spi cez den viacej beha hra sa a tak ,niekedy sa stane ze sa zobudi nato ked ja kojim maleho a chce ist k nam ale to len obcas tak 1 za 2mesiace 🙂

skus ho cez den davat spat menej 😉