icon

9 mesačný syn vstáva v noci každú hodinu

koka3
29. dec 2015

Ahojte mile mamicky.Moj syncek uz asi 5 mesiacov v noci sa budi asi kazdu hodinu.On spi ale stale mrnci.Mlieko velmi nechce,ani vodu a ani caj.Spi vedla mna v otvorenej postielke.Uz som ho skusala aj dat odgrgnut a nic.Stale to iste a tak nahlas mrnci ze mi budi starsiu dceru.Zazili ste nieco podobne?Mam nieco vyskusat alebo len musim pockat?Dakujem za vsetky nazory a odpovede 🙂 😉

Strana
z2
michalamala
29. dec 2015

Moji maju skoro 5 rokovo este neprespali celu noc budia sa niekedy aj kazdu hodinu 🙂 my sme vyskusali vsetko mozne. proste sa budia. neprespia celu noc a ked boli taki mali ako pises to boli minimalne 3x na mlieko hore aj niekolko hodin v noci nespali.

kasiopeja01
29. dec 2015

A ako casto ti spi cez den?

sorciera24
29. dec 2015

@koka3 ano, vlastne horsie, moj ma 14mes. a v noci sa budi kazdych 40minut do polnoci, kazdych 10minut od polnoci......v podstate je to dlhodoby stav, aj ked mal 9mes. to robil a ako vidis robi stale...a rpesne, nechce pit....len mrnci, mece sa....takze vlastne ty si na tom oproti nam este dobre....

evittam
29. dec 2015

No, ja viem, že každé dieťa je iné - ale toto podľa mňa nie je normálne - aby sa 14 mes.dieťa budilo tak často?!

sorciera24
29. dec 2015

@evittam a co mam robit? lekarka vravela, ze presne kazde je ine a niektore su taketo, je mozno prilis vnimavy a ma vela podnetov a tak ich spracuva, pritom ma rezim, nema problem zaspat, cez den je ok...ale v noci je to brutal.....tiez nie som z tohto stavu nadsena...ale uvitam radsej radu, ako konstatovanie, ze nie ej normalne.....

evittam
29. dec 2015

@sorciera24 No neviem čo by som ti poradila, nakoľko toto nepoznám, ale určite by som sa v takomto prípade nespoľahla len na názor jedného lekára - píšeš že len mrnčí a mece sa? A to je podľa teba a nejakej lekárky normálne, že sa mece a mrnčí celú noc......

sorciera24
29. dec 2015

@evittam no zobudi sa s mrncanim a vzapati zaspi (ako keby sa mu cosi snivalo, resp. prezival v spanku tak nekludne)....bolo to horsie....11mesiacov vlastne preplakal v kuse....v noci sme boli hore aj 2-3hodky vkuse...cize toto uz je lepsie.....ako zacal chodit, cez den neplace.....len tie noci su taketo.....vysetrenia mal ok, prospieva, motoricky je v poriadku.... zdravy....
ja som nespala do 5tich rokov a som tu, normalna..... urobila som zatial vsetko, co sa dalo..... (ano, je malo takych deti, preto ma aj malokto vie pochopit, ze som unavena...kedze vlastne vobec nespim)......ale co vidim, su to vraj tie vnimavejsie deti....

michalamala
29. dec 2015

@sorciera24 je to uplne normalne 🙂 zbytocne stresovat ako pisem moji maju pomaly 5 a stale neprespia celu noc a budia sa.

evittam
29. dec 2015

@sorciera24 Ok napísala som len svoj názor. A ja mám vnímavé deti až-až, aj moje kamarátky a známi v mojom okolí a tieto deti prespia celú noc - minimálne od roka. Moje dokonca od cca 5.mesiacov-plne dojčené. 😉 Čiže s vnímavosťou to nemá nič spoločné.

sorciera24
29. dec 2015

@michalamala no ved, ved som mu dala rozne vysetrenia spravit...prsote su to vraj tie narocnejsie a neskor velmi sikovne deti/dospeli...takze tym sa ukludnujem...tiez som ako mala bola taka....len niekomu pride ako nenormalne...ako vidis a vacsine okolo mna, preto envedia pochopit nas stav.....proste skoda reci 😒

michalamala
29. dec 2015

@evittam bud rada , kto nazazil nepochopi 🙂 ja mam tiez v okoli take deti a aj opacne co do 2 rokov sa v kuse budili a aj plakavali v noci. je to normalne a kazde dieta je ine.

michalamala
29. dec 2015

@sorciera24 viem aj my sme chodili s oboma na neurologiu vsetko mali ok proste sa budia aj do dnes. a do 2 rokov aj 2x na mlieko este a plakali kym sme im ho nedali. co uz. ja to neriesim vstanu pridu ku nam lahnu spia. zase vstanu , sadnu lahnu. dookola. niekedy v noci boli aj par hodin hore vyspati.

sorciera24
29. dec 2015

@evittam to zisits az neskor, ako su na tom......nie u 7roc. 😉 ...vacsina prvakov su sikovni, vnimavi....tak normalne.....ja budem moct zhodnotit svoje deti ovela neskor..... 🙂

danii1
29. dec 2015

@sorciera24 kto nezažil, nepochopí 🙂 sme na tom podobne ako @evittam a @koka3 ... môj bol do 20 mesiacov kojený, hore každých 40-60 min, niekedy dostal prso, niekedy stačilo pohladkať alebo pritúliť, dudlík nikdy nechcel a fľašu s vodou v noci tiež nie... počas obedného spánku to začal tiež robiť, spal 2 - 2,5 hodinky, ale 3x som musela bežať k nemu....nebudem klamať, bolo to o hubu,v noci som na malého sama - muž pracuje len na nočných 6x v týždni, nakoniec som to nevydržala a odstavila som ho, 2 noci poplakal, potom 2 noci sa zobudil "len" 2x, to bolo pre mňa niečo neuveriteľné, sama som bola každú chvíľu hore a kontrolovala ho, lebo sa mi to po tých dlhých mesiacoch nezdalo 🙂 no a potom sa vrátilo všetko tak ako to bolo.... malý bude mať v januári 2 roky a stále sa budí 5-6x ...takže poradiť neviem, mne každý hovorí, že musím vydržať, tak stále držím 🙂
chceme druhé, tak len dúfam, že bude lepší spáč ako jeho braček...

michalamala
29. dec 2015

@danii1 vystihla si to , co ine ostava ako vydrzat. moji tiez ked spali ze pol noci bez zobudenia isla som ich kontorlovat minule maly celu noc vynimocne rano som bezala pozerat ci zije 🙂 neuveritelne. a na druhy dne zase 5x hore. zvykli sme si uplne. ja by som asi uz celu noc ani neprespala 🙂

sorciera24
29. dec 2015

@danii1 moj starsi sa budil do roka 5-6krat za noc....zrusila som nocne dojcenie a prepsal celu noc.....tam to bolo o zlozvyku a to je inak tiez akcne narocne dieta (hoci uz ma 6)...ale od roka uz aspon spal...som myslela, ze uz nic horsie byt ani nemoze...no som sa mylila....my sme preto s druhym dlhsie cakali.....to bolo tiez o hubu......a po tomto uz viem, ze dlasie nebudu 😀 esteze mam muza, co mi velmi pomaha 😎

hradnapani
29. dec 2015

@koka3 u 9 mesacneho dietata je to uplne normalne, treba si uvedomit, ze druhy polrok zivota je plny velmi vela novych veci, pokrokov (lezenie, sedenie, rec, zuby, atd atd) a su deti, ktore tieto zazitky intenzivnejsie spracuvaju pocas noci. Prejde to, len trpezlivosti to chce vela a vela sa s tym neda robit. A ak dojcis a chces ho prave teraz odstavit, tak je podla mna na to najhorsi cas.
okrem toto, on nie je uplne hore zobudeny, ale len mrnci, takze sa zda, ze nieco v hlavke spracuva 😉

maslenka47
29. dec 2015

@koka3 dcera 8m robi to iste.. spi a popri tom si mrnci.. syn 4r bol tiez taky. Zhruba od roka spi sam v izbe, odvtedy sa obaja vyspime. Kym mi mrncal vedla postele tak sme sa budievali navzajom. Pokial dalej spi aj bez tvojho zasahu, tak je to asi jeho vlastnost. (A tiez moze spracovavat zazitky z dna, mozu ho ominat zuby atd atd). Aj dospeli casto mrncia, chrapu a ktovie co insie. Keby si tak pocula zo spanku seba, mozno by si tiez nevedela vedla seba spat :D

Dceru daj spat do vlastnej izby, tam ju hadam budit nebude.

evittam
29. dec 2015

@sorciera24 Prepáč, ale v tomto s tebou nesúhlasím. Už u oveľa menších detí je vidno aké sú šikovné, vnímavé.....A nie u 7 ročného.....A nie každý prvák je šikovný a vnímavý - veľmi dobre to vidím na spolužiakoch môjho syna...Ale to už sem nepatrí, táto téma je o niečom inom....
Prajem nech sa vyspíš celú noc čím skôr. 😉

sorciera24
29. dec 2015

@evittam to si len rodicia myslia, mozu byt aj v malom veku sikovne a vnimave, ale neskor nastavaju vacsie rozdiely v tej vnimavosti a sikovnosti;)...ovela vacsie.....tiez mam prvaka a okrem toho som aj ucitelka starsich ziakov, takze vela rodicov ostava prekvapenych ake zlomy a rozdiely nastavaju...ale to je psychologia...preto osobne si nedovolim tvrdit, ake moje deti budu neskor (oproti inym), aj ked teraz mozu byt sikovne a neviem ake 😎 ...samozrejme nehovorim o detoch uplne sa vymykajucich z priemeru...vysoke IQ a pod. ....tie byvaju specificke velmi skoro....
a dakujem....

koka3
autor
29. dec 2015

@kasiopeja01 cez den spinka 2x po hodine

tracka
29. dec 2015

Ahoj no mám podobný problém9 mes.dcéra sa od pol roka budí tiež skoro každú hodinu niekedy aj pol hodinu, občas mám pocit že vôbec nespim ráno vstávam unavená viac ako idem večer spat, riešila som to aj mudr.aj krv jej brali a daake vyšetrenia ,ale všetko OK tak asi len vydržať aj keď je to o drzku občas fungovať cez deň

cervikpepik
29. dec 2015

pridavam sa do klubu nespachtosov....ak v noci nevstavam aspon 5x tak pre istotu 2hodky nespime a my mame problem este aj s tym,ze syn v spanku priserne,,cestuje,,
Musela som mu dat na nocny spanok,lebo sa strasne obijal o tycky na drevenej postielke

cervikpepik
29. dec 2015

Chcela som napisat,te som mu musrla dat na noc cestovnu postielku 🙂

livocka21
29. dec 2015

@koka3 vyrastie z toho...

kasiopeja01
29. dec 2015

@koka3 hm,tak asi len pockat,casom sa to zmeni. Mne dcera tak vstavala,ale nie az tak casto. Ale ked sme zacali papat na veceru kasu a potom pred spanim este mliecko,zlepsilo sa to. Ale u malych deticiek nic netrva dlho, isto sa vam to coskoro upravi 🙂

ivulienka991
29. dec 2015

ja som na tom podobne, môj 6 mesačný syn sa v noci budí každú chvílu a stále by len čaj pil, ked ho vypije dosť tak zaspí ale o chvílu sa zase zobudí a zase len čaj, dudel nechce, hladný nie je. a ked aj zaspáva tak už už skoro spí a odrazu sa strhne a zobudí, robí to asi mesiac. predtým spával pekne, budil sa raz za noc. a teraz ked tolko čaju pije tak ho musim prebalovať lebo je precikaný a to už sa potom uplne preberie a sme 2 hodky hore. nemáme v izbe teplo a cez den mu dávame piť podla mňa dosť, nechápem tomu :-/

timea7
29. dec 2015

@ivulienka991 tvoj syn je ešte maličký, môžu to byť zuby. Neviem, či čaj sladíš, ak áno, tak nahraď čaj najskôr ovocným nesladeným, neskôr čistou vodou, tak cez deň, ako aj v noci. Ak aj ste v noci dve hodiny hore, nechaj v izbe tmu, neprihováraj sa mu, iba ho drž za rúčku, hladkaj, ale stále dávaj najavo, že v noci sa spí. Deti z času na čas takto vymýšľajú, keď zistia, že nič nedosiahnu, prestanú, chce to pevné nervy, držím palce.

lavinis
29. dec 2015

@cervikpepik to iste u nas, cestuje menej, za to sa polku casu, co spi, mrvi a prevaluje, takze clovek aj tak nic nenaspi 🙂

ivulienka991
29. dec 2015

@timea7 dakujem za povzbudenie, tiež som rozmyšlala ze to možu byť zubky, tak som mu skusila dať taký chladivý gel na zubky ale nepomohlo. držať za ruku a hladkať ho to je nula bodov, on vrieska, musim mu dať piť, alebo ho zobrať na ruky ale to len aby sa upokojil, na rukach už skoro zaspáva ale tiež sa strhne a nezaspí mi tak. mám tmu a neprihováram sa mu, čaj je uplne slabučký, ale skusum mu dať čisú vodu. dufam že je to len také zlé obdobie a že to rýchlo prejde 🙂

Strana
z2