icon

Aké je to mať tretie dieťa?

14. júl 2020

Ahojte žienky, aké je to mať tri deti? Išli by ste do toho znova? Je to velky rozdiel oproti dvom? Ďakujem za vase názory

Strana
z2
mogaa
14. júl 2020

Tam kde vychováš 2, vychováš aj tretie.....

smejko25
14. júl 2020

Ja mam jedno a zatial som v takom rozpolozeni ze mi to staci 🙂 podla mna cas ukaze

gabka2809
14. júl 2020

Ja som chcela vždy tri... Oproti dvom je to minimálny rozdiel, lebo sa navzájom zabávajú a teraz čakám štvrté 🤗👍🤰

pininka1
14. júl 2020

Išla aj hned, po dvoch deťoch tretie už s prehľadom

marya2
14. júl 2020

Aj my máme tri, je to veselšie ako pri dvoch.

adalmba
14. júl 2020

Ja mám čerstvo 3 dieťa a to prvé dve mám dvojčatá iba 2 ročne, chcem ešte 4.

simuskaaa123
14. júl 2020

My plánujeme s frajerom 2.. Ja mám dcéru už takže dokopy 3.. A možno časom, keď moja dcéra bude dospelá, by sme mali ešte jedno.. Ale čas ukáže no ci v 40tke budem chcieť alebo ne 🤣

vilma7
14. júl 2020

Ja mám 2 a mať o 10 rokov menej, chcela by som asi aj ďalšie 🤩🤩🤩

marcellka32
14. júl 2020

Môj muž by aj chcel ale ja už nie...už mám veľkých (10,12 rokov), už máme iné záujmy a spolu sa prehrajú

martaniana
14. júl 2020

Išla by som do toho znova, som šťastná že mám tri ❤

autor
14. júl 2020

Ďakujem vám za reakcie , ja mam najmladšie 1,5 ročné, rozmýšľam či ešte ísť do tretieho alebo už nie. Chcela by som to tak po sebe, lebo neskôr by sa nám už asi nechcelo vracat ku plienkam, už by sme moc spohodlneli 😂

saluda
14. júl 2020

Asi závisí od tvojho nastavenia, veku, ako to zvládaš s dvomi. Ja som sa na tretie nechala ukecat manželom, rodila som takmer v štyridsiatke, s 5 ročným odstupom a prvé dieťa bolo a aj je poriadne náročné. Je to všetko veľmi pekne, kde sa sa vychovaju 2, vychová sa aj tretie, ale realita v mojom prípade je taká, že by som už do toho asi nešla a keď príde myšlienka na štvrté, obchádza má hroza, že to by som už nedala. Chýba mi tá energia z minulosti, starší už boli relatívne samostatní a znovu som sa vrhla do kolotoča pernamentnej nevyspatosti, plienok, dojčenia....okrem x rokov, čo som doma na materskej a už mi to začína vadiť.
Na druhej strane neľutujem, máme tretie naozaj vydarené, pohodové krásne zlatíčko, milujem ich všetkých najviac na svete, len som už unavená z takého života, kolotoča okolo detí a domácnosti.
Môže to byť kadejako, rozhodnúť sa musíš sama.

eriksonka1234
14. júl 2020

Ja veľmi ľutujem, že som nemala 3. Pred 3-4rokmi som o tom vážne uvažovala, manžel chcel tiež. Žiaľ, už mi to zdravotný stav nedovolí a už sa cítim aj na dieťa stará. V novembri budem mat 38,muz 42. Škoda, prepasli sme to🤷‍♀️

gabka2809
14. júl 2020

@eriksonka1234 aj ja mam 38 rokov a čakáme 4-té bábätko.... toto tehotenstvo je uuuuplne bezproblémové a najlepšie ho zvládam 🤰🙏

gazpalm
14. júl 2020

Ja som z troch deti a super , s cca 2 rocnym odstupom...moji maju uz 9/7 a kedze sme sa nerozkyvali retazovo, uz nechcem ani za nic, oni su starsi , tretie by bolo take same a ja uz som naucena praca, skola, treningy , zabava, vylety, uz nemam ani pomyslenia vratit sa k veciam okolo babatka a absolvovat opat tehotenstvo a porod😃 ale to som ja...Ak si nastavena , ze je to pre teba cista radost tak do toho chodte...

deti95060810
14. júl 2020

tak isto ako aj štyri....😉
syn bol dlhé roky jedináčik a potom boli 3 deti v krátkom časovom slede.... Nesťažujem si....

moonikajan
14. júl 2020

My sme chceli tri, ale asi si netrúfam. Zle to zvládam tú starostlivosť deliť, stále mám pocit, že niekpho ukracujem, niečo nestíham, alebo nezvládam. Možno s inými vekovými rozdielmi. Ale na to ja už nemám vek.

prihlassa
14. júl 2020

Ja mám štyri 17,15,3 a týždňové stasticko išla by som do toho znova čerstvá styriciatnicka 🤭🤭🤭🤭🤭

kubkovamama
14. júl 2020

Možnože by sa ti chcelo aj neskôr 😉 moj najstarší ma 12r a cakam 3tie..v podstate 6te tehotenstvo po 3xMA.Muz ma este syna z prvého manželstva,takze pre mna je to ako 4te dieta.A poviem ti po predchadzajucich rizikovych tehu a problemoch a stresoch toto tehotenstvo si uzivam uplne najviac,som vyrovnana,kludna,ziadne zdrav.problemy.Asi cim viac deti tym viac v pohode mamicka je.Zas nie keby ich je 10🙂

eriksonka1234
14. júl 2020

@gabka2809 držím palce. Naš syn už bude mať 15 rokov, to sa mi zdá dosť na to, aby mal ďalšieho súrodenca, aj keď on by bol rád. Vždy chcel ešte brata🤷‍♀️

lauriema
14. júl 2020

Ahoj ja mam teraz 3.pol ročne úžasný pocit. Neviem ti to ani inak napísať veľa povinnosti krátky deň. Občas strapataa do obeda ale keď sa pozriem na moje 3 deti, Ďakujem Bohu za nich!

macik34
14. júl 2020

Mam 2 dievcata a po 10 rokoch chlapca. Neplanovane. Je to nas najvacsi poklad aj dceeky ho zbozbuju

mimkao
14. júl 2020

Občas sa stane, že mám doma len tri deti. A je to neskutočná pohoda... Takže mať tri deti je skvelé. 😁

jana_eyre_2
14. júl 2020

Ja mám dojem že to je rozdiel oproti dvom, tak isto ako by bol rozdiel mať este o jedno viac.. samozrejme že by som išla do toho znova, som šťastná že ich mám, ale sú aj vypäté situácie.. minimálne všetko musíš zopakovať každému jednému 😂

saluda
14. júl 2020

A ešte doplním, pýtala si sa, či je to rozdiel, mať dve a tri deti. Je to veľký rozdiel. Cítim to hlavne vtedy, keď nejaké staršie dieťa prespí mimo domu, nebodaj obidvaja naraz, to mám doma dovolenku s jedným 😁. Ale už to jedno stačí, aby bolo preč, zrazu sa dokážem viac uvoľniť, oddýchnuť si fyzicky aj psychicky, deje sa to nejak samé automaticky, vôbec to nejak vedome neriadim. Len sa proste cítim inak, akoby zo mňa odpadol veľký kus starosti. A je jedno, ktoré dieťa to je, či to viac, alebo menej náročné.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
gabka2809
15. júl 2020

@eriksonka1234 vďaka... Moja najstaršia mala teraz 13, syn 10 a dcéra 6 rokov a veľmi sa tešia na sestricku🥰🤱

zuzankamalikova
15. júl 2020

@eriksonka1234 preco myslite,ze ste to prepasli,ja som mala v 38ke tretie....a bolo to super a to tretie bolo az po 18 rokoch po druhom 😊

eriksonka1234
15. júl 2020

@zuzankamalikova som po náročnej liečbe a už si netrúfam. Choroba ustúpila, ale vždy sa môže vrátiť a ja nechcem nikoho zaťažovať. Som vďačná za moje dve krásne a zdravé deti, nechcem riskovať. Asi to takto malo byť. Aj keď viem, že tretie by bolo neskutočne lubene. Počkám si na vnúčatá a tie zahrniem láskou ♥️🤗

zuzankamalikova
15. júl 2020

@eriksonka1234 aha,tak ja som zdrava chvala bohu...v pripade zdr.problemov by som do toho nesla,tak,ze chapem

Strana
z2