icon

Ako dostať 10 mesačné dieťa do postieľky?

slavibrcka
21. jan 2015

Ahojte damy,
sestra mi poradila, ze nie je nic lepsie ako spat s dietatom v posteli. Donedavno to este bola celkom pravda, ale mne to vobec nevyhovuje.
Mala ma uz 10 mesiacov a doslova tancuje po celej posteli a uz sa nevyspi ani muz, lebo sa nanho lepi a on sa tiez musi pri kazdom otoceni zobudit, lebo sa boji, aby ju neprilahol. Vysledok je taky, ze rano ide nevyspaty do prace, ja som dolamana, lezim medzi matracmi a dieta sa rozvaluje po celej posteli.

Cez den uz dokaze byt bez kojenia aj cely den, len so stravou a cajom/sunarom, dokonca sa da uspat na rukach hojdanim (ma 10 kil, takze ja to vydzrim max. 15 min), ale potom sa vzdy po pol hodine zobudi. Co budem robit, ked bude vacsia a bude vazit viac? Hojdat? Ved mi ruky odpadnu! :D

Ak aj znovu ucicikame, min. 6-7 krat sa nam zobudi aj v tej postielke, takze je to este vacsia ostara.
Mam pocit, ze je to aj tym, ze ju bolia zubky, rastie jej ich viac naraz. Je lepsie pockat, az kym nevyjdu aspon trojky, ktore su spicatejsie a asi ju viac bolia?

Prosim vas, kto s tymto mate skusenosti? Do roka by som chcela prestat kojit a dostat ju do postielky, aby sme sa vyspali cela rodina. Dakujem.

siska53
21. jan 2015

Ja som zvykla(nie vzdy)preniest po urcitom case do postielky. Ale ked sa v noci zobudili zvacsa uz naspat nesli. Aj mala tak-zaspava na posteli,no ked sa pri preneseni zobudi,tak si ju uz necham u seba... Chapem,ze ste nevyspati,mm napr.siel do druhej izby na postel.
A mnohe deti,aj vacsie,do posteli k rodicom behaju.. My sme so segrou boli zvyknute sice spat v postielke,no aj tak sme za nasimi behali. Sestra do asi 6r.a ja o5r.starsia,obcas tiez. Prosto nam bolo smutno,to je cele.

U malej,kedze ta si vzdy zuby odtrpela,mi skir pomohlo to,ze je vedla mna. V case dojcenia (skoro2r.) sa tak mohla kedykolvek pricucnut (ale len matne si spominam,ze v case zubkov,ci prechladnutia to bolo castejsie,mimo toho skor vobec alebo raz). A aj teraz,ked je chora,ostava pri mne. Ked mrnka od bolesti,tak ju len zo spanku pohladim a ona sa nezobudi, ked som to skusala inak,tak sa pocas chorov a zubjov budila a ja som musela vstavat,zbytocne sme sa obe prebrali..

oni zas pocet noci v posteli bude klesat.... Ja toto respektujem,ze nas chcu citit. Nemam nervy na to,aby plakali alebo ich niekolkokrat za noc presuvat.
Mm spi so synom v 1 izbe,ja s dcerou v druhej.

ivanapetrasova
21. jan 2015

Z postielky dat dole bocnicu a primontovat k manzelskej. U nas fungujeme tak a je to na nezaplatenie. Kazdy ma dost miesta a dietatko je tiez spokojne lebo je s nami.

sue
21. jan 2015

@slavibrcka manžel sa nemusí báť, 10kg dieťa už neprivalí tak, že by ho udusil, to sa nebojte - malá by mu to dala riadnym vreskom najavo 😉 takže mužík nech kľudne spí + potvrdzujem radu @ivanapetrasova dať dole bočnicu z postieľky a primontovať k manželskej - ak sa v noci budíš na to, že malá ťa "vytláča" tak ju vždy presuň späť na "jej územie". Ak sa nezobudíš, tak nerieš 😉 A s tým, že v noci dojčíš - ver tomu, že by bolo horšie, ak by si v noci mala vstávať a ísť robiť umelé mlieko...takto len vytiahneš prso 😉
Veľa trpezlivosti...ešte si pamätám, čo to bolo 🙄 ale neboj, prestane...u nás prestalo a hneď sme zarobili na ďalšie bábo a príde to znova 😀 😀 😀

alaguema
21. jan 2015

vyčkať. Moje deti s nami spali do nedávna. Rodičovstvo je aj o tom. Do 15-tich s vami spať nebude 🙂

darty13
22. jan 2015

Jediná moznost je naucit malu spat v postielke. Ano prvu noc prereve, mozno aj druhu. Ale potom to prejde. Len treba oducit dieta od vsetkeho, od kojenia, vody a inych rusivych veci. Ja som nespala do 14.mesiacov a toto zabralo. Teraz ked sa v noci zobudi tak sa pozrie ci spim Vedla neho a hned zaspi 🙂

asocial
22. jan 2015

Mas velmi male dieta...my sme do 2 rokov maleho spali traja na 140 cm posteli..maly je cestovatel...v noci kope, toci sa..katastrofa..ma dva roky tri mesiace..spi s nami..budi sa viackrat v noci..nikdy neprespal noc..mozno je to kojenim...
Ale..nestazujem sa..dieta som chcela, a nefnukam..a to chodim uz dlhsie do prace..(maly je doma s dedkovcami)..

Ono treba to brat tak ako bolo uz napisane..nebude to trvat vecne...

10 kil ozaj nie je vela..skus nosic pouzivat...

mabika
22. jan 2015

Daj do postielky do detskej izby a za par noci si zvykne. Len bude vyvreskovat zo zaciatku. Ak ti nevyhovuje spolocne spanie, naozaj sa nemusis obetovat.
Denne spanie detto.

timkuska
22. jan 2015

My sme tiež dali dole bocnicu,postielka privrtana k.posteli :D a ked sa zacala rozvalovat,polozila som medzi nu a seba vankus na dojcenie, cez ten sa neprevali. A ked sa budi, ze kde som,tak jej len podam ruku.Je to super
super.Do vedlajsej izby by som sa bala dat,keby sa zacala dusit alebo co (nasa zgrcla a keby som.nebola.vedla nej,tak neviem...)