icon

Ako efektívne odplienkovať 2,5-ročnú dcérku?

thirstymonk
16. jún 2024

No a zakladam aj druhu temu (preto som si ich označil 1 a 2). Kým bude mamka preč, rád by som dievča odplienkoval. Už sme to skušali, dopadlo to fiaskom. Lenže má už skoro 2,5 roka, v septembri rukuje do škôlky, takže to budeme musieť skôr či neskôr podstúpiť.
Kým bude mamka preč, chcel by som tento proces začať. Ale ako? Plienka preč a oblečiem jej gaťky. Toto viem. Paru razy sa asi pošika, s tym ratam. A potom čo? Začne sa sama pytať? Na nočniku sedieť nechce, takže skôr asi veľky zachod + detska doska (našťastie mame dve). Tam ju posadim a môžeme sa mordovať.
So synom to bolo horšie, on sa začal sám pýtať až dakedy keď mal 5 abo koľko... v školke pravidelne šikali, takže tam sa nepocikaval... Ale zas ma NKS a ešte nejake ine problemy, čiže môže to byť aj tym.
Nejako takto to skusiť a uvidime, či to bude mať efekt?

zuzanaete
•
16. jún 2024

Presne tak. Zobrat plienku a cakat. Nedavaj cikat. Inac preberies zodpovednost za cikanie. Dieta si musi zacat plne uvedomovat, co citi a co sa potom deje. Drzim palce.

gribka1
•
16. jún 2024

No v prvom rade snáď, aby si chcela vôbec sadnúť na nočník či wc. A dávať priebežne cez deň, proste skúšať. Môžeš vyskúšať metódu s gaťkami, ale stále jej vysvetli, keď sa popišká, nech dá vedieť a sadne si na nočník/wc. Teraz bude teplo, môžeš skúsiť aj vonku.

domka222
•
16. jún 2024

Tiež si tým prechádzam s dcérou. Ona tiež radšej na WC ako na šerbel. To si aj sama nachystá a sadne. Už je asi 4tý deň bez plienky,ale ešte sa jej teda min raz za deň stane nehoda. Stále sa pýtam, či netreba cikať. Keď jej aj ujde,tak ju ešte posadím a vždy ešte dociká ostatok. Inak naj je začínať naholo a potom postupne pridávať vrstvy (gaťky,kraťasy, pripadne tepláky)

lubkovaandrejka
•
16. jún 2024

@thirstymonk ja ti zatial neporadim,mna to len caka, ale chcela som ti povedat,ze tie tvoje opisy su tak vtipne,ze vzdy sa dobre pobavim😅😅. Vdaka za zlepsenie nalady.

blaazi
•
16. jún 2024

Nemam este skusenost. Len by ma zaujimalo, ak nejaka maminka ma... Nie je to prilis velky stres pre dieta aj odplienkovat, aj zvladnut prve odlucenie od maminy v tych istych 4 dnoch? Nebolo by lepsie oddelit tieto zazitky? Neviem, pytam sa...👆

jazula
•
16. jún 2024

Fúha, ja by som to asi nekombinovala s prvými dňami bez mamky… Ale teda u nás fungovalo zobrať plienku, nechať behať dole bez, nočník dať na oči a prvý 1-2 dni jej byť v pätách a pri prvom náznaku, že jej treba (začne sa ošívať, prestupovať a podobne) ju schmatnúť, posadiť na nočník a po vycikaní sa výrazne tešiť…potom už keď mala pocit, že jej treba, tak si išla aj sama sadnúť.

cookie29
•
17. jún 2024

A je vobec pripravena? A asi by som do toho nesla ked mama nebude doma, pokial dieta nie je pravidelne bez mamy a zvyknute, tak to moze byt sok a namiesto odplienkovania, vytvoris blok.

sun_shine_2020
•
17. jún 2024

@thirstymonk plienku dolu, a den- dva ostat doma a aby chodila bez nohaviciek a aj bez legin (daj jej nejake dlhsie saty). Aby proste nemala pocit, ze ma plienku na sebe...vzdy ked sa pocika, tak jej povedz, ze sa chodi cikat na nocnik a ukaz jej ho...drzim palce