icon

Ako motivovať 26 mesačné dieťa na šerblík

kllamarka
22. okt 2018

Ahojte,
idem si po radu..takto do velkej skupiny. Lebo uz mi radili kadeco.
Mame taky zapeklity problem s odplienkovanim. Mame 26 mesiacov a zapeklity myslim, ze uplne odmieta. Nezabera motivacia ziadnym sposobom...tablet, rozpravky, cukriky nic.
Ocividne ani pocit cisteho zadku nie je pre nu motivacia, lebo s kakom v plienke je schopna si behat veselo aj par hodin - kym moj čuch to nezaregistruje.
Ak si raz za cas aj dobrovolne sadne, tak len naprazdno, aj to je fakt vynimocne.
WC nechce vobec.
Milion rad je pockat, kym dieta "nedozreje" a samo sa nezacne pytat. To by som aj ano, idealne takto v klude si pockala.
Lenze mame problem hlavne s tym kakanim..aj do plienky zadrziava. Resp miname enormne mnozstva plienok..lebo kaka po štipkach. Cize castokrat musime vymienat v podstate suchu plienku len slabucko okakane, len s flakom.
Ked ju necham bez plienky, necika kade tade, vie si udrzat moc dost dlho - aj 2-4h podla pitia.
Potom uz ked nevydrzi sa pocika hocikde. Sice na to upozorni, ale to je tak vsetko...zopakuje, serblik nechce.
Skusali sme polahky - nie nasilne od roku a pol. Pociatocne kratke nadsenie opadlo a uz necikala do serblika.
Teraz ma 2 roky a chodi 2 mesiace do skolky. Tu zvlada super, tesi sa tam, je uplne bez problemov.
Dufala som, ze tam deti ju budu motivovat, odkuka od nich zvyky..ale nie..ide si zatial tvrdohlavo svoje s plienkami.
Len ma trapi to enormne mnozstvo plienok koli tomu ne-kakaniu. V tomto veku uz by som to najradsej riesila odplienkovanim....jednak naozaj kvantum plienok ale aj podrazdeny zadok nonstop. Ale ide to s nou tazko pretazko.
Mate rady ako motivovat totalne nemotivovatelne dieta?? Este nerozprava, takze s nou nic nevydiskutujem ani nevyjednam ☹
Dakujem vopred za vsetky rady.

Strana
z2
kllamarka
autor
23. okt 2018

@jamika27 Tak ano ma 2 roky...je prirodzene, ze si robi co chce. Ako som pisala, este nerozprava, takze aj byt tvrdy a nieco dosiahnut je psychicky a casovo narocne. Nad takym nekompromisnym procesom aky opisujes som uz rozmyslala..ale bije sa vo mne ze ma len 2 roky, nerozprava a musela by som si na to vziat pracovne volno.
Zatial som v nazore, ze pockam kym to v nej dozreje, ale akekolvek rady ine si rada precitam.
Ja som sa neurazila, ale dakujem za nazor.

jamika27
23. okt 2018

@kllamarka ja sa tu niekedy bojím napísať, aby sa hneď neurazili 🙂 Viem s malými to je ťažké. Skúšajú a robia si prirodzene čo chcú, preto im odmalička treba nadstavovať mantinely. To že môj ciká, neznamená, že je dokonalý a zvláda všetko. Nie som na neho vždy ,,dosť tvrdá,, v iných veciach. A nemyslela som to rovno nejakým ,,terorom,, na dvojročné, ale byť prirodzene rázny tomuto veku. Je to individuálne. Môj sa vždy zľakol keď som len zmenila tón hlasu 🙂 A ani môj v tom čase nerozprával, to neznamená že nerozumie 🙂

držím palce

Strana
z2