icon

Ako na 6 týždňové dieťa v nákupnom centre

19. nov 2019

Ahojte, rada bybsom isla.so 6 tyzdnovym babatkom do nakupmrho centra, na kavu, do restauracie,.. proste zabehnut ho do mojho bezneho zivota. Len mam obavy, ze mu naproklad v kaviarni ked pridem ostane horko, bude plakat a podobne. Ako to robite s detmi? Ak idete z vonku, tak ho vyzleciete nejako? Napriklad mu dam prec fusak a necham ho len v overale alebo ako? A ked place, yak ho beriete na ruku? Rada by som s nim uz niekam zasla, len vobec neviem ako tieto veci okolo

Strana
z2
wikiwiki
19. nov 2019

So 6týždňovým by som takto nikam nešla. Predsa len veľa ľudí a aj bacilov, viem, že imunita sa má cibriť, ale nemyslím, že je to úplne vhodné.

katkaseiner
19. nov 2019

Tiez som toho nazoru ako kocka nado mnou... 6tyzdnove dieta ma byt max na vzduchu a nie v kaviarni. A ci beriem dieta na ruky ked place... nechavas tak male dieta plakat ? Ja neviem, takemu dietatu je najlepsie doma, hlavne ako zacina chripkove obdobie, pripadne prechadzka vonku za kazdeho pocasia.

ivkazba
19. nov 2019

Súhlasím s kočkami vyššie. Dieťa si síce má budovať imunitu alebo nie tým spôsobom že 6 týždňové bábo doveziem do uzatvorených kaviarní a obchoďákov. Určite by som ešte počkala. Je fajn, že chceš nabehnúť na svoj doterajší život, ale život matky svojim spôsobom už nikdy nie je ako predtým.

patka06
19. nov 2019

rozopla by som fusak, povyzliekala a nechala v oblečení ako napr. doma ....nechodila som síce do kaviarne ...ale do obchodov, na úrady, poštu a podobne som chodiť musela ..zvládli sme v pohode

777januska777
19. nov 2019

No ja som v kaviarni so 6tyzdnovym nebola, lebo som to nezvladala, bola som hrozne unavená, ale tak zas my sme s ešte menším boli na rodinnej oslave a tam ho každý držal pomaly na rukách, takže o baciloch ti tu hovoriť nebudem 😀 záleží ako ho oblecieš, ja keď som išla napríklad niekde v zime, tak mal fusak a všetko možné na sebe a to som všetko rozopla a nechala som ho oblečeného tak ako som bola oblečená ja a ak mu bolo chladnejšie, tak som ho prikryla 🙂

h2
19. nov 2019

Kam som vyslovene nemusela, tam som so 6 týždňovým bábätkom nešla. Ani so 6 mesačným. Ale ja som typ človeka, ktorý nákupné centrá neznáša. Ak som chcela niekam vybehnúť napr. s kamoškami, dieťa bolo s mužom, alebo s mojou mamou. Ale to už bol starší, ja som od neho moc neodbiehala, kým bol bábätko.

nickpick
19. nov 2019

pockaj aspon 2-3 mesiace, nie je rozumne brat take male babo do nakupnych centier a kaviarni, nie je zaockovane a moze ti velmi lahko ochoriet, plus ten prechod zo zimy do prekurenych a klimatizovanych priestorov, vsade je taky hluk, reve hudba, babatko bude z toho len zbytocne nervozne, o nic neprijdes ked pockas o par tyzdnov dlhsie....

autor
19. nov 2019

Ouk, tak toto este vynecham 🙂 dakujem

blackhole
19. nov 2019

Ahoj, ja som so synom v tomto veku chodila do reštaurácií len vonku na záhradku, lebo bolo leto. V zime by som si to kvôli chorobám radšej odpustila. Môj polročný syn chytil nedávno od staršieho brata angínu a bol to dosť očistec, neviem si predstaviť riešiť niečo podobné u šesťtýždňového dieťaťa. Tam je niekedy nebezpečná aj obyčajná nádcha.

blackhole
19. nov 2019

Jedine ak ísť k niekomu na návštevu domov, ak sú všetci zdraví.

lucyluv
19. nov 2019

Aj my sme skusali presne zaradit nasu malu do nasho zivota kaviarenskeho :D ale teda casto nezdielala nas nazor :D a sme nakoniec mierne upravili svoj sposob zivota, uz to neboli kazde ranajky v kaviarni, mozno tak raz za tyzden, aj to vacsinou len vonku na stojaka, dieta bud v kociku alebo nosici. Najlepsie mat daky fusak a lahko vyzliekatelny overal, napr taky co ho uplne na dietati porozopinas az po nohy, to ked budes s nim dnu. ale tak s dietatom na rukach na kavicke, to uz nikdy nebolo ako predtym :D malokedy som si tu kavu ozaj aj uzila. Skor si teraz uzivam, ked cez obed zaspi, ja si pospim chvilu a potom bezim urobit si kavu a dat cokoladu kym spi, to je teraz pre mna najlepsi relax 🙂 sice malá ma uz 2r a konecne to uz ide ist s nou niekam, kde je detsky kutik, ona sa pohra, ale dlho som o tom mohla len snivat. Ak mas dieta flegmatickej povahy, tak mozno nebudes mat take problemy ako ja :D drzim palce 🙂

esterba
19. nov 2019

Kavu som vzala so sebou a tesila sa, ze to lattecko vychodim pri kocikovani ;-D Inak v restauracii na obede normalne uplne otvoris fusak, predpokladam, ze nema na sebe dalsie 4 vrstvy, aby ho bolo treba este vyzliekat. Jasne ze vezmes na ruky ked place, ked kojis, vyber si restiku, kde sa da aj schovat. Ale moje 99% takychto "akcii" prespalo a ked nie, po kojeni bol klud.

terka224
19. nov 2019

Väčšina ti povie, že by si nemala. Ale rob to, čo je podľa teba najlepšie 😊
Ka s malinkou chodim takto odkedy mala cca 4 týždne, aj menej. Kamaratka robi v kaviarni tak sme tam ako doma😊 a malej sa paci. Ja ju vyberiem z autosedacky a dam ju na sedačku na plienku vedla mna lahnut 😊 a moja plače len keď je hladna, tak vtedy ju bud nakojim alebo jej dam flasku odsateho 😊
Nam to takto vyhovuje, aj dnes sme boli vybavit pas a potom v obchodnom centre, prebalila som ju v tej miestnosti na prebalovanie a nie je ziaden problem 😊
Kludne ju vezmi, ak si myslis ze to je dobre 😊

katulienkax
19. nov 2019

Ak ti neplače chod ale s mojimi certami som teda na take mohla zabudnúť a tiez na restiky. Neobsedeli a bolo to iba trápenie min do 3 rokov mojej neobsednej dcéry

babi81
19. nov 2019

normalne rozopnes fusak, ciapka sal dole.nasa vacsinou
vsetko prespala, ak sa rozplace roberies na ruky.ak je cas krmenia nakrmis? uplne normalne.rob ako citis.my sme boli v restauracii s 3tyzdnovym ako 2mesacna 1x letela, 4mesacna sa kupala v mori, teraz ma 3,5 a je dvojjazycna 🙂

wena
19. nov 2019

No toto je také blbé obdobie. Ja mám 3 mesačnú, my sme s ňou od narodenia (a to myslím ozaj doslova) chodili do spoločnosti, ale v tým, že to bolo v lete, tak len do reštaurácií a kaviarní čo mali záhradu alebo terasu. Do uzavretých nákupných centier a kaviarní s ňou nechodíme ani teraz, podľa mňa je to pre ňu nevhodné prostredie. Kávu si berieme vždy so sebou a chodíme kocikovat tak, prípadne si vezmeme aj niečo sladké. S kamošmi sa stretávame buď von alebo ich pozveme na návštevu alebo ideme k nim, prípadne často k malej zavoláme stráženie a ideme sami. Čo sa týka obchodov, odkedy máme malú nakupujeme absolútne všetko online.

jankapepe
19. nov 2019

1) to sa vážne pýtaš či máš dieťa povyzliekat či nebodaj nechať vo fusaku? V miestnosti kde je o dobrých 15...20 stupňov viac?
Ako chápem že si čerstvá mamička. Ale rozum hádam pôrodom nezmenil kapacitu.
2) teraz keď chrípka sople kašle na každom kroku riešiť kaviareň pri pár týždňovom miminku.... hlúposť.
3) kaviareň či ostatné verejné miesta a relax mamičky je úplne ok 🙂 žiadaný. Ale! S rozumom.

macik34
20. nov 2019

Teraz je vela crevnych viroz. Ircite by som s takym malinkym nesla do nakupneho centra. Mam trochu odpor voci mamickam, co takto chodia a vysedavaju. Preco nejdes do parku?

autor
20. nov 2019

@macik34 asi ze chodim do parku. Ale mame tu hned aj nakupne centrum. Tak drogeria, potraviny, kava..

dextella14
20. nov 2019

Neda mi nezapojit sa do tejto diskusie. 6- tyzdnovemu babatku bude omnoho lepsie vonku na cerstvom vzduchu ako v nejakom nakupnom centre.. vsade je teraz chripka, kiahne, ruky nohy usta...
ja neviem.. bohuzial dnesny trend ,celebrit, ktore nam predvadzaju ze je super ist so 4-tyzdnovym deckom na dovolenku do Tatier, kazdy den na obed do restauracie, s maminkou po obchodoch alebo ku kadernicke je podla mna chory.
Ak sa chcete socializovat pozvite niekoho k sebe, pripadne si kupte kavu zo sebou a vyzite sa socialne pocas prechadzky. Ja spojenie nakupne centrum- male babo dost odsudzujem...
co sa tyka prezitia- existuje tesco express, manzel z prace alebo ked pride domov tak som chodila sama s ym, ze manzel si uzival cas straveny s dietatom a rastlo mu jeho otcovske sebavedomie, ze to s nou zvladne aj sam...
ved 6 tyzdnove babo je take male kuruatko.. neutecie vam nic.. a to hovori vyhlasena byvala shopoholicka

macik34
20. nov 2019

Sprav, ako uznas za vhodne..

kittykat22
20. nov 2019

nesla by som v tomto obdobi. V lete ano, pretoze ludia su vysmiati a zdravi. Ale teraz krasny koniec novembra kedy chyba 1/3 deti v skolke a skole koli chorobe - a super pripady ako pneumokoky, zapal pluc a ine veselosti. Keby si sa predsa len rozhodla je dobre ist skoro rano - kedy je menej ludi. Chapem, ze byt stale doma nie je ziadna hitparada. Miminku je dobre obliect overal - a fusak. Fusak rozopnes, overal detto. Dieta sa nesmie parit - poznas ako mu je ked ho chytis - citis ci sa poti alebo je studene. V kaviarni si zober kavu sebou - dieta zacne revat, tak sa zoberies a pojdes domov. Fajn vychytavka je plastovy drziak na kavu na kociku 🙂 Nezabudni na ruky antibak. obrusky alebo gel - ked budes chnapat po miminku, aby si mala ciste ruky 🙂

dextella14
20. nov 2019

Kavu so sebou nie zo sebou 😂🌸 MD

nickpick
20. nov 2019

@dextella14 suhlasim s tebou, mna v tejto suvislosti dost zaujima ako to tie niekolkotyzdnove deti vobec zvladaju v kocikoch na prechadzkach po shopping centrach ci presuny autom z BA do Tatier, pretoze v mojom pripade s mojou teraz uz 10-tyzdnovou je to takmer nemozne, v nakupnom spustila taky krik, ze sme sa ztadial hned pratali a to iste v aute, v meste na krizovatke na cervenej je to cista psychiatria, pre mna je to preto este vacsi stres ako pre nu, lebo dopredu ocakavam neutisitelny vresk kedze nie je vo svojom znamom prostredi....

wena
20. nov 2019

@nickpick Podľa mňa sú proste také deti, ktorým to nevadí. My bývame v BA a pravidelne odkedy sa narodila chodievame na východ k rodičom, čo je cca 5,5 hodinová cesta. Nikdy sme nemali problém s malou, buď spala alebo bola hore a pozerala von oknom. Rovnako sa s ňou všade dá ísť, ona takmer neplače.

dextella14
20. nov 2019

@nickpick no tak na toto ti neviem odpovedat, kedze my sme boli s dietatom prvy krat na dovolenke az ked mala skoro rok
Mali sme rezim /nie preto, ze by som na nom nejako panicky trvala ale mala si ho sama vytvorila/ a ja som potrebovala tiez nejaky komfort.. neviem si predstavit s takym malym babatkom chodit kazdy vikend mimo domu na ,vikendy,
Nevidim v tom ani zmysel

dextella14
20. nov 2019

@wena ano, su take deti.. ale vidim v tom rozdiel ist za rodinou, alebo k rodicom ako trieskat sa niekam do hotela len kvoli sebeckosti alebo instagram perfect fotkam..

1gabriela13
20. nov 2019

Zbytočne s tak malým ísť do kaviarne a uzavretých priestorov. Hlavne taky chripkovy čas. Ja osobne som začala na takéto miesta malú bravat az v 7om mesiaci. Ale každý deň sme boli vonku na čerstvom vzduchu. To bábätku prospeje, ale uzavreté priestory určite nie. Napríklad ja som si ju dala do nosiča a išla som sa prejsť, pokiaľ ona spala, ja som sa vyventilovala na čerstvom vzduchu, kde tam som niekoho stretla, pokecali sme.

biela_sova
20. nov 2019

Ahoooj, ochvilu zacnu vianocne trhy, tam by mu bolo asi lepsie. Ja mam oktobrovciatko a takto sme socializovali s kolegami a kamosmi, niekde naboku pod jedlickou, aby mi niekto nechtiwc podgurazeny nevysypal cibulu z ciganskej do kocika. Babo veselo spinkalo a ja som pookriala ;) kym nema za sebou ockovanie, je fakt velmi zranitelne. Inak ps, sranda ako sa tu vsetky baby zhodli, to najdes v maloktorej teme 🙂

tinatitti
20. nov 2019

6 týždňové dieťa nemá čo robiť v nákupnom centre. Kávu si môžeš dat v nejakej malej cukrárni, kde ta o slúžia aj vonku. Tak to robím ja. Mala si kľudne spinka a nemusím riešiť zmeny teplôt a podobne

Strana
z2