Ako na odplienkovanie kojeného dieťaťa?
Ahojte, neviem a nemam cas zistovat, ci tu je podobna tema, tak pridam otazku:
Chceme sa pokusit odplienkovat maleho (16 mes) a vsetky metody, ktore som pozerala, stoja na tom, ze sa pouzivaju umele plienky a nahradzaju sa latkovymi, aby ucitilo mokro, a deti su odstavene (sudiac podla odporucani nedavat pred spankom flasu).
My pouzivame skoro od narodenia klasicke stvorcove latkovky (len na spanok a na noc ma umelu) a maly ma stale plny pocet kojeni (vzdy po papani, aj ked niekedy si len cucne, rano po zobudeni, vecer pred spanim a v noci 1-3x, ked sa zobudi, leniva som ho uspavat tak capnem na prs a do 5 minut spi, sam vo svojej izbicke kvoli nedosatku miesta v spalni).
Prosim preto o radu, ako priblizne postupovat, kedze vseobecne rady (nahradit umelace latkovkami, nedat pred spanim flasu s mliekom) sa akosi u nas nedaju aplikovat 🙂
Odstavit ho tiez este nechcem, zatial nam to obom vyhovuje 🙂
@eewka tiez sme odplienkovali plne kojenu, 14mesacnu, cisto na latkovkach. A to dudlala celu noc. Pocikana nebola nikdy. To iste maly, ten castejsie pouzival jednorazove plienky, kedze bol chlapec, bola zima a teda sa castejsie cez latkovku precikal. Ten sa oducil v 20 mesiacoch, aj ked cikanie hlasil uz okolo roka, ale vacsinou tesne pred alebo ked uz zacal cikat. Rozdiel ziadny. Ponukat serblik, rano dat vycikat, predtym ako idete von, po navrate, pred spanim, po zobudeni atd . To vies sama aky mate rezim. A vobec si nemyslim, ze je to skoro. Moji obaja napr. Kakanie zacali hlasit v 10 mesiacoch a nemali ani kednu nehodu. Drzim palce
@luba41
@evittam
@lubik87
No praveze neviem, podla mna sme vsetci pripraveni tak ciastocne, tak sme to chceli skusit, pretoze uz vie behat, este je teplo a babka ma zahradu, kde moze byt cely den v tieni, tak nam to prislo prakticke sa pokusit ho naucit byt cez den bez plienky. Ked to nepojde, tak nepojde, do skolky ma este fuuuru casu 🙂
Kazdopadne vam dakujem za odpovede 🙂

@eewka pozri si 7novu metodu odplienkovania. Ked s tym zacnes ziadna plienka len na spanie.! Ale podla mna by si mala pockat 16m je malo