Ako na zaspávanie s plienkou?
Ahojte. Mamičky, ktorých deti zaspávajú s plienkou, to im ju dávate len tak neupravenú alebo ju nejako zauzlujete, aby sa do nej v noci nezamotalo?
Majú vaše deti jednu obľúbenú alebo poslúži hocijaká?
Ja dávam radšej "mojkačika" je menší ako plienka
Ja tiež dávam hocijakú a on si ju pokrčí tak, aby to jemu vyhovovalo🙂
Hocijaku on si ju mojla a privoniava😅taka jeho uchylka. Pocas spanku strati. Niekedy ma aj dve
@malfea ja dávam klasickú plienku, sam si ju už uloží ako chce ale vždy keď zaspí zoberiem mu ju aby ju nemal celú noc. Raz som sa veľmi zľakla lebo ju mal uplne natesno zamotanu okolo krku, neviem ako sa mu to podarilo a to bol len krátky poobedny spánok. Odvtedy mu ju nenechávam počas spánku
Dávam klasickú, najradšej ju má okolo hlavy pozhúžvanú, konce drží rukami, a prikrýva si oči. Som pri nej až kým nezaspi, a potom jej ju tiež vezmem.
moj zaspával s plyšovým havkom s dlhými uškami, s tými sa hral 🐶
Ďakujem vám za odpovede.
@nikpa @daniela1911 nehľadá ju potom v noci, keď sa zobudí?
@malfea nie, už ju nehľadá 🙂 už len max cumel 😀 skúšala som to aj s tým mojkáčikom, len ten čo máme je malý, aby ho aj držala a aj prekrýval oči.
@saskia_98 @nikola6694 @mmoonna @sapetka @nikpa @daniela1911 @annamivo @simona92101 A nejako špeciálne ste ich učili, aby s ňou zaspávali? Alebo ako si vytvorili takúto spánkovú asociáciu? Potrebujú ju aj napr, keď idú spať v kočíku?
@malfea ja si dodnes pamatam že som s plienkou zaspávala asi do 6 rokov 😂 takisto moji dvaja súrodenci. Pre mňa to bola automatika, keď sa malý narodil, dala som mu plienku aby sa k nej učučkal, no a nebolo treba nic ho učiť, zo začiatku som mu ju pozdĺžne uložila vedľa líca no a potom si ju už sám dával ako chcel. A áno, nosíme ju všade kde viem, že bude spať. Keď ju pri zaspávani nemá tak je nepokojný, hľadá ju, ťahá návliečku od podušky alebo co je po ruke.
@saskia_98 prečo veď aj mojkacov je viac ... Pokiaľ je dieťa menšie si myslím že mu je jedno akeho bude mať ... My striedame troch a nemá problém s ani jedným si myslím že skôr väčšie deti si nejakého obľúbia a potom je problém 🙂
@malfea nie nijak špeciálne som neučila ... Keď ešte bola malá som jej ho len tak prehodila cez oči aby mala trochu tmu ...postupne ako bola staršia tak si ho začala sama chytať a buď si ho len tak prevaľuje v ruke alebo šúcha o tvár 🙂
@nikola6694 prave preto. Moje dieta malo taku chobotnicu. Asi od pol roka ju vsade vlacil s nami. Ako sme ju stratili ked mal 9m, inu uz nechcel. A to mal od tej istej pani taku istu strikovanu a aj tak uz ju nechcel. S plienkou zaspaval do 10m. Potom siel sam od seba z ruk do postielky.
@malfea od malicka som nukala bud tohto mojkacika,alebo plienku,vybrala si mojkacika.raz sme ho skoro stratili,tak som pre istotu kupila este dalsich dvoch (je to zajac z Ikei za par drobnych 😉)vzdy som pokladala aj do kocika aj do postielky,alebo som dala do rucicky,a povacsine sa tak ukludnila ze ani dudku nebolo treba.ked zacali ist zubky,bez mojkaca ani krok,.takisto aj ked som kojila,vzdy ho musela drzat aspon za usko.sice uz je chudak taky osopleny ožužlany,ale aspon ked ho dam oprat tak vytiahnem nahradneho 😀
No, bohužiaľ, môj má už 8 mesiacov, tak je už asi neskoro ho na to privyknúť. Ja som mu tiež dávnejšie dávala do postieľky plienku, ale nikdy o ňu neprejavil záujem, ani o plyšáka, cumlík odmieta. Chcela som, aby mal nejakú spánkovú asociáciu, niečo, s čím by sa ukľudnil a zaspal s tým. No asi to musíme zvládnuť bez toho. Každopádne, ďakujem všetkým za vaše príspevky.
@malfea uplne normalne, dam do ruky,zvysok opriem akoby o licko..hra sa s tym,az zaspi..zacali sme asi v 3 mes..super vec! Pri prvej som sa toho nejako bala,velka skoda!! Plienka je priedusna,takze pohoda.skusim. najst fotky.
Ano aj v kociku.plienka je lepsia ako mojkac,lebo sa lahsie nahradi pri strate.
nasmu to drzi

Hocijaka a normalne som mu ju dala len tak. Sam si ju vacsinou skrcil tak aby zaspal.