icon

Ako najlepšie pomôcť mamičke v šestonedelí?

Včera o 21:19

Sesternici ktorá mi je veľmi velmi blízka, sa narodilo druhé dieťatko. Žije z mužom samozrejme, majú už 4r chlapčeka, ale Rada by som im prišla pomôcť. Sice hovoria ze ešte vládzu a sú ok a cenia si moju ponuku s pomocou,ale mam pocit ze hlavne jej muž už melie z posledného... Chodí na 10h do prace a v noci vari.. Úprimne chcem pre nich urobiť niečo fakt prospešné a užitočné - myslite ze môžem ku nim prísť a uvariť im obed? Ci doniesť donášku? Alebo upratať a utriet prach? Alebo zobrať staršieho von? Co by skutočne pomohlo hlavne matke? Co by ste im doniesli?

Strana
z2
lukbe
Včera o 21:22

Niekto nechce návštevy. Takže by som sa najprv opýtala. Možno by chceli, aby im niekto zobral staršie dieťa vonku, tak by som sa na toto spýtala. Potom podľa toho, ako sa to vyvinie.

bolarazjedna
Včera o 21:24

Najlepšie, keď im navrhnes, to, čo si sem napísala. Môžeš staršieho zobrať na par hodín, alebo môžeš im navariť jedlo doma a doniesť (u nich by som ja nevarila, nech nemajú narušené to súkromie, nech nemajú pocit, že ťa musia obskakovat, zabávať, atď, kým tam si). Aj donáška je skvelý nápad.
Je to od teba veľmi milé.ze chceš pomôcť.

anonym_359bb1
Včera o 21:25

Mne by prekazalo keby mi niekto behal po dome a upratoval. Ale doniest navarene a zobrat (idealne cez vikend, nech si moze oddychnut aj ten chlap) starsieho na par hodin mi pride ako super napad

autor
Včera o 21:26
@lukbe

Niekto nechce návštevy. Takže by som sa najprv opýtala. Možno by chceli, aby im niekto zobral staršie dieťa vonku, tak by som sa na toto spýtala. Potom podľa toho, ako sa to vyvinie.

@lukbe ale oni sú v pohode s návštevou, len ide o to ze chcú aby som prišla akoze na kávu si sadnúť.. Co si ale neviem a ani nejdem predstavovať, ze ja tam budem sedieť kým malý toddler robí cirkus a ona koji mesačne babo... Som proaktivna a chcela som len nejaké tipy, ze co I'm mozem doniest, Co ich neurazí a reálne Im pomoze aspon kusok v dačom..

anonym_d2ac84
Včera o 21:26

@anonym_autor myslím že donáška a zobrať maličkého von nech si trošku pospia je skvelý nápad. Varenie a upratovanie asi nie tiež by som nechcela aby mi niekto varil a upratoval v byte cítila by som sa nepríjemne.

anonym_92d510
Včera o 21:28

@anonym_autor mozno pomoct so starsim dietatom ma napadlo.

lukbe
Včera o 21:29
@anonym_autor

@lukbe ale oni sú v pohode s návštevou, len ide o to ze chcú aby som prišla akoze na kávu si sadnúť.. Co si ale neviem a ani nejdem predstavovať, ze ja tam budem sedieť kým malý toddler robí cirkus a ona koji mesačne babo... Som proaktivna a chcela som len nejaké tipy, ze co I'm mozem doniest, Co ich neurazí a reálne Im pomoze aspon kusok v dačom..

@anonym_autor tak v tom prípade by som skôr niečo upiekla ako navarila. Veď keď tam budeš, asi uz nebude problém opýtať sa aj na ďalšiu pomoc.

anonym_7f6987
Včera o 21:30

Ja som velmi ocenila, ked prisla kamoska a zobrala starsiu dceru do divadla. Mali spolu pekny zazitok a dcera (uz dospela) doteraz na to spomina.

anonym_1b39f8
Včera o 21:36

Ja by som urcite ocenila keby starsieho vezmes von, ak by ste mali vztah. Neviem ci je s tebou zvyknuty a isiel by rad, ale ak ano, tak to je urcite pomoc. Ak nieje zvyknuty s tebou chodit, tak neviem.

A zvysok tazko, ja by som nechcela aby mi doma niekto upratoval z rodiny, citila by som sa blbo. A keby mi donesies jest, mala by som povcit, ze ta musim pozvat dnu. Cize no to je tiez take.

Mozno povedat tomu muzovi, nech sa po robote zastavi vecer u vas, ze mas pre nich navarene. A nemusel by varit, ale vzal by hotove domov.

kiki68
Včera o 21:46

Mozno ak sa ten syn neboji tak ho vziat na ihrisko, alebo deride divadlo, nejake detske predstavenie, indoor ihrisko. Nieco taketo. To by mne dost pomohlo. Mame 5 rocneho a male babo. A dost mi pomohlo ked dosla svokra a maleho vzala na ihrisko a vyblbla ho.

anonym_7fd793
Včera o 21:46

Mne napr fakt pomohlo ked mi doniesli navarene, ked uz som nemala len 1 dieta. Ale v nadobkach. Nie ze ku mne budu chodit travit cas varenim (ci upratovanim), doma som chcela mat svaty pokoj 😁

Pripadne supnut dieta do kociku a chvilu ho nevidiet a moct si porobit svoje. Ale to zas niektore matky nemaju radi, dieta pustat bez nich. Neviem, treba komunikovat.

Alebo vziat starsieho niekde. Zas, keby aj na hodku na prechadzku. Aj to bolo fajn...

anonym_0a8344
Včera o 21:49

@anonym_autor možno by sesternica ocenila, keby si jej poradila, ako si to lepšie zorganizovať. Muž chodí na 10 hodín do práce a potom varí? Čo sú nesvojprávni? V sobotu nech navarí o pár porcií viac, dá do mrazničky, v nedeľu navarí aj na pondelok, v utorok šlahne žena kuracie stehná do rúry a urobí ryžu, to je 15 minút práce, bude aj na stredu, vo štvrtok donáška, v piatok zase niečo rýchle - špagety, ak by nestíhali, vytahne z mrazničky, k tomu uvarí prllohu. Staršie dieťa nechodí do škôlky? Ak nie, spýtaj sa, či ho môžeš zobrať na výlet, prines im upečený koláč. Zase nerobme takú drámu z rodiny s dvomi deťmi, kde to staršie má štyri roky. Dnes má také vymoženosti, o akých sa našim mamám ani nesnívalo - robotický vysávač, sušička, umývačka. Je pekné od teba, že sa zaujímaš

anonym_359bb1
Včera o 21:55
@anonym_0a8344

@anonym_autor možno by sesternica ocenila, keby si jej poradila, ako si to lepšie zorganizovať. Muž chodí na 10 hodín do práce a potom varí? Čo sú nesvojprávni? V sobotu nech navarí o pár porcií viac, dá do mrazničky, v nedeľu navarí aj na pondelok, v utorok šlahne žena kuracie stehná do rúry a urobí ryžu, to je 15 minút práce, bude aj na stredu, vo štvrtok donáška, v piatok zase niečo rýchle - špagety, ak by nestíhali, vytahne z mrazničky, k tomu uvarí prllohu. Staršie dieťa nechodí do škôlky? Ak nie, spýtaj sa, či ho môžeš zobrať na výlet, prines im upečený koláč. Zase nerobme takú drámu z rodiny s dvomi deťmi, kde to staršie má štyri roky. Dnes má také vymoženosti, o akých sa našim mamám ani nesnívalo - robotický vysávač, sušička, umývačka. Je pekné od teba, že sa zaujímaš

@anonym_0a8344 zena zene najvacsi nepriatel.

“Ako jej mam pomoct? Vynadaj jej ze nema system a je neschopna zvladnut dve deti” 🙄🙄

anonym_0a8344
Včera o 21:59
@anonym_359bb1

@anonym_0a8344 zena zene najvacsi nepriatel.

“Ako jej mam pomoct? Vynadaj jej ze nema system a je neschopna zvladnut dve deti” 🙄🙄

@anonym_359bb1 písala som niekde o vynadaní? Ty nevieš čítať? Myslíš, že ju vytrhne, ak jej zoberie staršie dieťa raz za čas na pár hodín, alebo prinesie navarené? Tá mamina môze byť v rovnakej alebo podobnej situácii aj o mesiac, pol roka, o rok - lebo zuby, lebo choré obe deti, alebo manžel, to jej bude niekto pomáhať päť rokov?

eva8
Včera o 22:00
@anonym_0a8344

@anonym_359bb1 písala som niekde o vynadaní? Ty nevieš čítať? Myslíš, že ju vytrhne, ak jej zoberie staršie dieťa raz za čas na pár hodín, alebo prinesie navarené? Tá mamina môze byť v rovnakej alebo podobnej situácii aj o mesiac, pol roka, o rok - lebo zuby, lebo choré obe deti, alebo manžel, to jej bude niekto pomáhať päť rokov?

@anonym_0a8344 prvych 6 tyzdnov sa mamicka zotavuje po porode.

anonym_359bb1
Včera o 22:10
@anonym_0a8344

@anonym_0a8344 dobre tak nie vynadat. Skritizovat je lepsie slovo?

“ možno by sesternica ocenila, keby si jej poradila, ako si to lepšie zorganizovať”
Ako si to v reale predstavujes, ze tato konverzacia prebehne? Nabeton by som take mudrlantstvo po porode neocenila

anonym_0a8344
Včera o 22:16
@anonym_359bb1

@anonym_0a8344 dobre tak nie vynadat. Skritizovat je lepsie slovo?

“ možno by sesternica ocenila, keby si jej poradila, ako si to lepšie zorganizovať”
Ako si to v reale predstavujes, ze tato konverzacia prebehne? Nabeton by som take mudrlantstvo po porode neocenila

@anonym_359bb1 ak sú si natoľko blízke, že chce u nej variť a utierať prach, tak by prebiehala ako medzi rodinnými príslušníkmi, ktorí sú si blízky a majú sa radi.

anonym_1b39f8
Včera o 22:46
@anonym_0a8344

@anonym_0a8344 vacsiu blbost tu uz asi nik iny neporadi. Nevyzidane rady, jasne, to vsetci najviac ocenia 😂

michaelam2
Včera o 22:52
@anonym_0a8344

@anonym_0a8344 prosim ta….keby ku mne niekto v sestonedeli prisiel a zacal takto mudrovat tak ho vyprevadim a dufala by som ze viac nepride

Autorka, ja by som ti ruky nohy bozkavala za donesene jedlo 🙂 u nich nevar, ale ak uvaris alebo aj nieco upecies doma a dobesies tak to bude super. A vyborny napad je aj vziat toho starsieho von ak je s tebou rad. Sprav to vtedy ked je aj chlap doma, nech si mozu obaja oddychnut.

vkatush
Včera o 22:56

Mala som to nedávno 😂
Najviac mi pomohlo, keď mi priniesli hotové jedlo. Niečo, čo sme zjedli hneď a niečo, čo sme dali do mrazáku.

A potom tí, na ktorých je starší zvyknutý (medzi nimi tiež sesternica),.ho zobrali vonku na ihrisko, prejsť sa, aj keď len do obchodu,... Aj polhodinka-hodinka na spánok, sprchu alebo čas s bábätkom veľmi pomohla.

ivka225
Dnes o 01:46
@eva8

@anonym_0a8344 prvych 6 tyzdnov sa mamicka zotavuje po porode.

@eva8 Lenže podľa názvu témy tu ide o prvých 600 týždňov.

marhulka13
Dnes o 03:16

Mňa čaká porod v apríli, čo by som ja dala za takú sesternicu. Mne by si mohla aj uvariť, aj upratať, čokoľvek.. .

eva8
Dnes o 03:54
@ivka225

@eva8 Lenže podľa názvu témy tu ide o prvých 600 týždňov.

@ivka225 ano, aj mna to zarazilo 🙂 No sama autorka napisala, ze je proaktivna, z toho vyvodzujem, ze preto miesto šestonedelia napisala 600nedelie (šesťsto nedelue)

anonym_598b41
Dnes o 04:23

@anonym_autor navar im u seba doma a dones, vezmi staršieho, aj sesternica dovolí, tak aj obe deti von ale nevnucuj sa, je možné, že chcú byť ešte sami.

bg92
Dnes o 04:45

Vadilo by mi keby u mna ktokolvek okrem upratovacky upratoval a detto varil. Naj asi ked starsiemu urobis program, skus sa ponuknut a ak povie nie tak nie, nejaka si prilis hrr

anonym_002852
Dnes o 05:23

Navarila by som tak aby to vedeli dať aj do mraziaka..ak na to majú priestor samozrejme prípadne staršieho niekam zobrať zabaviť ak mate vzťah dobrý

kitycat
Dnes o 06:38
@anonym_autor

@anonym_autor ved dojdi na tu kavu a dohodni sa s cim im mozes vypomoct, uplne staci ked starsieho vezmes von alebo vyzdvihnes zo skolky ak tam chodi

maryetta
Dnes o 07:05

Z toho jedine ze by si vzala starsie dieta von.
Aspon na par hodin. Pekne od teba 😉

melanta
Dnes o 07:26

Autorka, ja napíšem niečo iné, ako tu radí väčšina. Väčšina píše, čo by ich potešilo. Ale ty nemáš riešiť pomoc, ktorá by potešila iné ženy či teba. Ty ak chceš pomôcť sesternici, tak počúvaj, čo chce. Ak chce, aby si prišla iba na návštevu, tak to akceptuj. Nie je nič horšie, ako keď nechcem pomoc (hoci som unavená a padám na hubu) a niekto sa mi bude nasilu tískať do domu, lebo on chce. Je čerstvo po pôrode, akceptuj jej požiadavky. Ak tvrdíš, že jej chceš pomôcť, tak jej pomôžeš tým, že budeš akceptovať jej želanie. A mimochodom, nie je to 600 nedelie. Je to 6 nediel, nie 600.

domka222
Dnes o 07:36

Doniesť jej navarené, zobrať dieťa von a potom si dať spolu kávu je podľa mňa lepší nápad ako u niekoho pobehovať s handrou a pod. Aj keď nechápem, ako nemôže zvládať dve deti a navariť.A ešte ak staršie chodí už do škôlky. Ale aj ak je doma,veď 4 ročné dieťa je už ako tak samostatné. Novorodenec väčšinu dňa prespí.

Strana
z2