Ako najlepšie pomôcť mamičke v šestonedelí?
Sesternici ktorá mi je veľmi velmi blízka, sa narodilo druhé dieťatko. Žije z mužom samozrejme, majú už 4r chlapčeka, ale Rada by som im prišla pomôcť. Sice hovoria ze ešte vládzu a sú ok a cenia si moju ponuku s pomocou,ale mam pocit ze hlavne jej muž už melie z posledného... Chodí na 10h do prace a v noci vari.. Úprimne chcem pre nich urobiť niečo fakt prospešné a užitočné - myslite ze môžem ku nim prísť a uvariť im obed? Ci doniesť donášku? Alebo upratať a utriet prach? Alebo zobrať staršieho von? Co by skutočne pomohlo hlavne matke? Co by ste im doniesli?
Doniesť jej navarené, zobrať dieťa von a potom si dať spolu kávu je podľa mňa lepší nápad ako u niekoho pobehovať s handrou a pod. Aj keď nechápem, ako nemôže zvládať dve deti a navariť.A ešte ak staršie chodí už do škôlky. Ale aj ak je doma,veď 4 ročné dieťa je už ako tak samostatné. Novorodenec väčšinu dňa prespí.
@domka222 no jednoducho, moze sa este davat dokopy po porode, moze mat bolesti, mozno koji a dieta je nonstop na nej a nestiha, mozno cez den aj v noci zle spi (moja ako novorodenec spala cez den malinko) atd, je milion dovodov preco nestiha alebo je unavena
@domka222 no jednoducho, moze sa este davat dokopy po porode, moze mat bolesti, mozno koji a dieta je nonstop na nej a nestiha, mozno cez den aj v noci zle spi (moja ako novorodenec spala cez den malinko) atd, je milion dovodov preco nestiha alebo je unavena
@michaelam2 tak isto som kojila,zošitá ako vrece,prvé dieťa malo ešte len dva roky. V noci som vstávala kojiť aj každú hodinu . Do toho ešte aj staršie zle spávalo a plakalo v noci. Ale teda aj keď nebolo upratané ako by malo byť, navarené som mala vždy.
@anonym_autor navar u seba, zanes im to a zober si malého na celé poobedie
Minimálne zabaviť staršie kým sa mama aspoň osprchuje,naje,vypije kávu nech sa aspoň kus nabije energiou

@anonym_autor možno by sesternica ocenila, keby si jej poradila, ako si to lepšie zorganizovať. Muž chodí na 10 hodín do práce a potom varí? Čo sú nesvojprávni? V sobotu nech navarí o pár porcií viac, dá do mrazničky, v nedeľu navarí aj na pondelok, v utorok šlahne žena kuracie stehná do rúry a urobí ryžu, to je 15 minút práce, bude aj na stredu, vo štvrtok donáška, v piatok zase niečo rýchle - špagety, ak by nestíhali, vytahne z mrazničky, k tomu uvarí prllohu. Staršie dieťa nechodí do škôlky? Ak nie, spýtaj sa, či ho môžeš zobrať na výlet, prines im upečený koláč. Zase nerobme takú drámu z rodiny s dvomi deťmi, kde to staršie má štyri roky. Dnes má také vymoženosti, o akých sa našim mamám ani nesnívalo - robotický vysávač, sušička, umývačka. Je pekné od teba, že sa zaujímaš
@anonym_0a8344 kokos toto je rada za všetky drobné ozaj... Ja si netrúfnem súdiť ľudí ktorých ani nepoznám takýmto štýlom akože teba by som nechcela za návštevu