Ako naučiť 7 mesačné dieťa spať mimo kočíka?
Ahojte mamicky, prosim poradte ako ste naucili dieta cez den spat mimo kocika. Mame 7 mesacneho a spi len vonku v kociku, alebo v hojdacke. Lenze v tej posledny tyzden uz tiez reve, chce sa mu spat, ked ho uspim na fit lopte za 1 minutu spi, ako nahle ho polozim do postielky alebo hojdacky, rev, takto uspavam aj hodinu a ked sa horko tazko podari spi 20 minut. Ja s nim nemozem chodit von 3x denne aby spal. Musim mu varit prikrm, ist na wc… lebo ked nespi, polozit ho je velky zlocin sprevadzany mrncanim a placom. Chodim s nim 2x a sme aj 3 hodiny. Lenze… musim stale chodit, hned ako sa kocik co i len na 10 sekund zastavi rev. Poviete si, tak som si ho naucila, nie je to pravda, ale bol schopny revat aj 12 hodin takmer nepretrzite, tak aspon takto sa podaril spanok. Ja ale uz nevladezem behat hodiny po vonku za kazdeho pocasia. Idu mu zuby, ale to idu uz od 4 mesiaca ( uz ma 6) a doobeda mi vzdy aspon hodinku pospal. Dalsia vec je, ze hoci je unaveny, vybera si dudlik, potom za nim place a divadlo…. Ako ste to riesili vy?
Nas nechcel ani kocik. Doma satka, vonku nosic, kratky slofik na dojciacom vankusi, alebo na mne. Akosi sa to samo prehupslo. Aj na rukach sme uspavali. Od isteho momentu nechcel spat v postielke, hoci bola prirazena k nasej. Zacal spavat s nami v posteli. Zo zaciatku som s nim cez den spavala v posteli, spal len uplne nalepeny na mne. Nemohla som sa ani pohnut
Teraz pokial nema nejaky problem, tak pospi uz aj sam doobeda od 40 minut do hidiny a pol. Co je luxus 😆. Poobede spinka vonku v kociku, tiez musim chodit. Ma coskoro 10mesiacov. Takze asi len cas. Nas kazdy strasil, ako ho naucime na ruky a teraz zaspava na rukach len vtedy, ak presvihneme cas a je velmi unaveny. A nechcem byt zla, tiez robim prikrmy kazdy den cerstve, ale to naozaj zaberie par minut 🙂. Okrem cistenia zeleniny robim prikrm castokrat s drobcom na rukach, lebo je zvedavy, co robim. A nie vzdy chce stat vedla mna v postielke.
Presne, presne mame to iste. Od narodenia plac a skúšali sme šatku, nosič, odstaviť kocar na balkon, pri okno, na terasu, fit loptu a nic. Dodnes pospi len sa v pohybujucom kocari. Ani raketa nepomáha 🙈 aj mne povedali tak ste si ju naučili, neurážam sa na to len im poviem kto nezažije nepochopí. Keď mali lepsie deti môžu mudrovat. Mne vrieskala už v pôrodnici 🙂 dokonca som isla k lekárom, že nech jej spravia odbery a zdravá, chvalabohu🍀 povedali mi lekári na to, nie ste dnes sama a majú na to len take vysvetlenie, že teraz sa take deti rodia🙂 s tým kočíkom som si už zvykla, al skusam niečo iné dostane taký plac, že je bordova a spotena. Ja ju trápiť nebudem. Keď nespinka najlepsia kúpa bola jedalenska stolička na kolieskach. Je zvedava, pozera a ja sa konecne po dlhých mesiacov mozem najest, upratat a ano aj ísť na wc😁
@vreckovka2 ja tiez varim s drobcekom na rukach, inak sa neda 😄 je fajn vediet, ze nie som sama 🙂
Pridavam sa😊mam rovnake dietatko a naozaj, kto nezazil, nepochopi. Nasa zaspi len v kociku vonku, v hačke alebo na fitlopte na rukach. V nosici vobec nechce byt.. Uplakana je od narodenia aj ked uz je to o nieco lepsie. Ale ten spanok katastrofa, este aj v noci kazdu chvilku hore. Moja ma 8mesiacov. Na konci mesiaca ideme k osteopatovi, uvidime, ci pomoze..neskusali ste? hovorim si, ze snad z toho raz vyrastie a nebudeme ju hupat do 18stky😄
@nina296 tiez som s nim behala po lekaroch, ze urcite mu nieco musi byt ked tak place, diagnoza - mate narocne babätko, inak je zdravy 🙏🏻❤️👶🏼 Chvala bohu! Presne ako pises, kto nezazije, nepochopi. Akurat dnes som mu objednala aj ja jedalensku stolicku, tak verim, ze vdaka nej sa aspon na wc dostanem bez placu 😄🙈
Urcite, beriem ju vsade so sebou a je spokojna🙂 cez tuto zimu to bolo hrozne, tiež som potom ochorela, za každého pocasia vonku😏 najest som sa mohla pomaly len za pochodu kocara, to budeme mat aspon postavičky 🙂 a to máme prve dieťatko, ja si neviem predstavit že by sme už jedno mali🙂
@tessa04 presne, v noci x krat plac aj u nas. O osteopatovi uvazujem, vies dakeho dobreho doporucit? Pocula som, ze by to mohlo pomoct 🙂 Dnes je nastastie pekne pocasie, tak aspon doma s nim nemusim stale behat od jednej hracky ku druhej a boli sme trosku vonku popozerat.
@nina296 uplne mi z duse hovoris🙂 my mame tiez prve, ale neviem, ako by som stihala starsieho surodenca, alebo dvojicky 😄 Ja tiez jem len za pochodu, to uz od jeho narodenia.
@tessa04 o nej som uz pocula, vraj je velmi dobra. Urcite daj vediet ci pomohla, by som ju potom skusila aj ja🙂
A to som si myslela,že sme jediní, čo mame take dieta😁
Jasne, urcite dam vediet😊 Drzte sa dievcata😊
@nina296 toto bola presne moja dcera, ako ju na mna v porodnici polozili, tak sa na mna nalepila a neodlepila do 2 rokov. Akonahle nebola na niekom, nastastie vydrzala aj s muzom a s babkami, tak rev. Sestonedelie mam len fotky z gauca, ako na mne spi. Ani vycikat sa, inak taky rev, az ju zadusalo. Potom som si kupila satku a mohla sok ist na wc 🎉🎉🎉 spala bud v kociku za pochodu, stacilo zastat na prechode a bola hore. V noci len pri mne, uplne zaborena medzi prsiami alebo v podpazusi. Otocila som sa a bola hore. Nevies si predstavit tu radost, ked sa mi narodil syn, dala som ho v porodnici do toho vozika-postielky a on spal. A spal. Ja som ho aj prebalit mohla, prezliect- snazili sme sa ho zobudit a on spal 😀 doma som polozila na gauc do hniezda, 2 minuty pokukal a zaspal. Nakrmila, dala do postielky a on zaspal. Neverili sme s muzom, nechapali a cakali, kedy sa to zmeni. A ako som uz pred tym pisala, zmenilo. Kvoli chorobam. Ale kedze uz som si pri dcere zvykla na vsetko, neriesim a som vdacna aj za tych prvych 4-5 mesiacov, co spinkal krasne. A uz viem, ze raz to skonci. Tak to prijimam uplne inak. Uz si aj to nocne nosenie vychutnavam, lebo viem, ze dalsie mini babatko nebude a rychlo.
Takze ja z vlastnej skusenosti viem, ze su babatka, ktore sa tak narodia a babatka, ktore si naucime.
@amelie2017 ano, s tým prechodom to poznam aj ja😅To by niekto ani neveril,že aj take deti sú. Ale ako pises, aj ja som si zvykla a hlavne povedala,že hlavne že ju mame, že je zdravá a keďže cas rychlo uteka za chvíľu vyrastie a ešte mi to bude aj chybat☺️