icon

Ako naučiť dieťa kakať bez stresu do nočníka?

8. okt 2026

Ahojte. Syn má 2 roky a 9 mesiacov a vyzerá to tak, že sa mi ho konečne podarilo odplienkovať. Začali sme minulú sobotu, kedy som si všimla, že začal odmietať plienku a čuduj sa svete v sobotu boli ešte dve nehody a odvtedy je už dobre. Čo sa týka kakania tak sa vykakal v nedeľu pondelok aj utorok. V nedelu ten prvý krát mu to šlo najlepšie. Bolo to jeho úplne prvé kakanie do nočníka, zobral nočník a kakal. V pondelok už ukazoval na plienku, keď mu bolo treba kakať a ja som mu úplne nenásilne povedala, že skúsme sa vykakať do nočníčka a spravil to. V utorok ráno keď mu bolo treba kakať opäť, išlo to trošku pomalšie, chodil najprv tak smiešne prikrčený, ale nakoniec sa opäť vykakal do nočníčka. Od včera je zle. Vidno že mu treba kakat, ale nevykaká sa. Len chodí, hovorí bibi, bibi, au, au a ukazuje si na zadok. Včera z neho doslova vypadol keď stál a skákal 3 cm bobek úplne tvrdý. Chcela som mu už včera vrátiť plienku na kakanie, ale uteká predomnou a plienku vôbec nechce. Prosím vás čo robiť v takom prípade? Nechcem aby mi začal zadržiavať stolicu.... Mám kúpiť v lekárni pre neho nejaké glicerínové čípky, aby mu to tam trošku zmäklo? A čo robiť vo všeobecnosti? Ako ho naučiť kakať bez stresu do nočníka? Ďakujem za odpovede

anonym_17bfc1
•
8. okt 2026

nasaď mu na chvíľu Forlax 4g

anonym_1243f6
•
8. okt 2026

v com mu akoze pomoze plienka ked ma zapchu? Daj mu slivkovu stavu alebo slivky ci uz cerstve alebo kompon a pojde mu to lahsie. To dieta ma zjavne viac rozumu ked pred plienkou uteka. Navyse podla popisu nema ani ziaden stres z nocnika len sa tam trapi a rovnako by sa trapil aj s plienkou.

crazy_cat_lady
•
8. okt 2026

Ale ved on podla vsetkeho nema stres zo serbla, tak ho zbytocne nahanas s plienkou, ale potrebuje skor nieco na zjemnenie stolice, slivkova stava, atd..

parvinka0001
•
8. okt 2026

Treba niečo na zmäkčenie stolice a to či bude zadržiavať to žiaľ nijak neovplyvnís

anonym_9784eb
•
8. okt 2026

@anonym_autor môj syn ked mal zápchu, vzdy mu pomohol jablkový džús

anonym_fa3e0f
•
Včera o 12:05

Ale on nepotrebuje plienku. Naco mu ju vobec davas ked ju nechce?
Ries iba problem tvrdej stolice 🙈😩😩
Ja ak mali deti takyto problem-maju to aj starsie deti dam na zadok krem. Ze ked aj "tlacia" tak to az tak neboli ale sa cez ten krem skor "pretlaci".