icon

Ako naučiť dieťa piť z pohára?

2. feb 2023

Ahojte maminky, prišla som si po radu. Mám skoro 2 ročnú (21 mes.) dcéru a nevie piť z pohára. Pije z fľaše so slamkou ale z pohára ani za svet. Iba v rámci hry sa napije “akože” z prázdneho pohára ale z plného ani za svet, radšej sa bude babriť vo vode 😂 Z prázdneho sa dá napiť aj mne, ale tiež len v rámci hry. Je nejaký trik ako ju to naučiť? Z tých učiacich netečúcich pohárov piť nechce.
Ďakujem za radu.

viestta
•
2. feb 2023

Dat do pohara zo dve lyzice vody, ked sa s nim bude hrat, pochopi co vlasne pitie z pohara znamena. Oleje sa par krat, ale nauci sa

tosomja
•
2. feb 2023

Moje sa naučili s poldecakom.

andreatytler
•
2. feb 2023

Ked sa potrebuje babrit vo vode, tak ju nechaj. Vela deti ma v tom veku potrebu tejto sensorickej aktivity... To babranie je pre nu zabavnejsie ako pitie. Napln jej tu potrebu. Daj lavor na zem v kupelni a do neho zopar poharikov s vodou a nechaj ju babrat.
Najlepsie je dat jej poharik ked sa kupe. Vtedy sa moze aj babrat aj pit.

miadi
•
2. feb 2023

Toto som vobec neriesila ze kedy a uz vobec ze nejaky trik. To su nejake preteky? Od akeho veku mà dieta vediet pit z poharika? Moja prvorodena do dakych 2r ani vodu nepila len materske. Syn zacal vodu skor okoko roku . Naucili sa najprv z flase. Z pohara ani Neviem kedy . Uplne v pohode. Take detske lahke plastove pohare Dala som na spodok mlieko . Kratke pohare su neprakticke skor sa vyleje. Skusala som aj espresso salky z tych to ide fajn len su hnet prazdne. Nechaj nech si pije ako chce nenut hrncek casom to pride same.

paciko9
•
2. feb 2023

Ja som vobec neriesila, az raz sme zabudli pitivo doma, dala som jej z pohara a krasne sa napila bez oblievania😊. Mala asi 2 roky

thereisabear
•
2. feb 2023

Skúšajte vo vani.

jesenzima
•
2. feb 2023

Daj jej pohár a hotovo.. naučí sa. Na začiatok málo vody, alebo čo pije, postupne pridáš. Nie je to žiadna veda 😉

ls56
•
2. feb 2023

No moja vie piť od 6 mesiacov z pohara ale za to do teraz zo slamky nevie😂😂😂 ma 13m