icon

Ako obmedziť používanie cumlíka u dieťaťa?

24. feb 2024

Baby prosím , mame babätko. Cumlik som dala , nakoľko si ho mala doslova žiadala. Stale nepokojna , plačliva , každu chvilu hore ..no dost zle...odkedy sme dali cumlik je to lepsie. Ale ja som s tym moc neni nadsena , prosim ako to zrobit aby malo babatko cumlik co najmenej? (Bojim sa hlavne toho oducenia😢) ale aj ine samozrejme. V noci spinka pekne. Ale cez den je dost placliva,nervozna. Stale vyzadovala prso a to sa neda stale len sediet. Potom zacala aj grcat mlieko lebo bola prepita. No hovorim, ze je proste kludnejsia s cumlom. Ma 4 tyzdne. Poradte mi prosim ako ste to robili vy , tak aby cumel nemala do troch rokov 🙏

kacena4
•
24. feb 2024

za mesiac za dva objavi ruky a zacne si ich davat do ust, chytat hracky zabavi sa a mozes odstavit od cumla, ak ho teda ma cez den a nie pocas spanku

pribinak
•
24. feb 2024

Kľudne jej to cumlík daj. Niekotre deti majú veľmi silný saci reflex. Keď bude bábätko väčšie objaví svoje rucicky a hračky a tie si bude vkladať do pusinky

Veľa deti má potom dudel už len na spanie

anavixy
•
24. feb 2024

Malicke babatko sa potrebuje ukludnit sanim, ked nechces dat ani prsnik ani cumel, zbytocne vam to stazujes. Neries v 4t co bude ked bude mat 3 roky… oducis ju o par mesiacov, ked budes chciet a ked nie, tak neskor. Mozes jej ho nechat len na zaspavanie a potom vybrat, cez den ho neskor mozno ani nebude potrebovat.🍀

minenkak
•
24. feb 2024

Prečo ťa trápi ten cumlík,nieje to nič strašné, niektoré deti to naozaj moc potrebujú,orálne uspokojenie je veľmi silné ,aj u dospelých ľudí,môj muž má stále niečo v ústach a sací reflex je u detí základ, preto je taký silný

mia_von_prag
•
25. feb 2024

Prvý rok má dieťa orálne štádium, upokojuje sa saním a cucaním. Takže buď mu dáš dudel alebo svoje bradavky.
Vôbec to nerieš teraz, nemá ani zuby, nijak to dieťaťu neublíži.
Odnaučenie zvládnete v priebehu pár dní.

3petka
•
25. feb 2024

Moc skoro riešiš. Teraz jej ho nechaj však vidíš že aj ona je spokojná a aj ty. Začni riešiť keď bude rozumnejšie cca okolo roka. Už si dá veci vysvetliť, a pomaly schovávaj. Ja som prvého syna odstavila od cmúľa keď mal asi 1 aj 7 mesiacov. Bol chorý a nemohol s ním dýchať. Vzala som mu a už viac neukázala a ani nevedel že cúvol zmizol a to ho mal celkom rad.

slavomira236
•
25. feb 2024

Moje baby mali v 2 rokoch som vzala . Synovi som skusala vsetky mozne hned vyplul on chcel byt len na cecke..

zuzanka.zuzu
•
25. feb 2024

buď rada že ti akceptovala cumel, lebo niekedy deti chcú len prso a to by si ešte len bola zúfalá