icon

Ako odučiť dieťa od zaspávania s čajom?

vitacalcin
1. mar 2013

Moja dcéra má 17 mesiacov a zaspáva s čajom, skúšala som ju od toho odnaučiť, ale nedarí sa, (nechce a plače až dovtedy, kým to nedostane) prosím, poraďte mi ako to mám riešiť, ďakujem.

lucinocka
1. mar 2013

a pije ho, ci sa jej paci len hrncek? ked je nesladeny, aby sa jej nekazili zuby, ved to nie je tak hrozny zlozvyk podla mna, jedneho dna ju to prejde🙂

ekinkala
1. mar 2013

nooo moj ma 2roky a 6 mesiacou a pije ked si lahneme vypije celu flasu niekedy a mame cajik pri posteli a obcas aj vecer popije uz konecne menej pred 3 mesiacmi som flasku plnila aj 2 krat za noc

janinah
1. mar 2013

a prečo jej ho vlastne nechceš dať? nikdy som dieťa v tomto neobmedzovala,chcelo,dostalo..a všetci traja majú krásne biele zdravé zubky,ak na toto myslíš

euka210
1. mar 2013

jasne ze bude plakat ked je na to naucena a tym ze ste jej ju dali nabuduce bude vediet ze staci plakat a flasu date a tak bude plakat dlhsie. Vysvetlit, nahradit inym uspavacim ritualom a flasu uz nedat, bo sa toho nezbavite ak citi, ze polavite a ste neisti...deti su mudre a to vyuzivaju. Neodporucam nechat ju samu plakat v izbe, lebo pri zmene navyku potrebuje skor vasu pritomnost.

baklik
1. mar 2013

tak to by aj mna zaujimalo... nas drobec zaspava pri cuckani mlieka z flasky. 😖

luciaj
1. mar 2013

A je na tom niečo zle, že ju chces odnaucit? Ved strašne veľa deti zaspava s flasou mlieka a v podstatne vyššom veku ako 17 mes.

nikolka2
1. mar 2013

Moja ma 6 rokov a ma caj vzdy pri sebe keby daco ,,chce ho vzdy kazdy vecer ,,sama sa zobudi v noci mam to odsledované ......sa napije a ide vypisat ,,nie kazdu noc ,,,ale kazdu 3 urcite ...nebudi ma proste ked ma chut sa napije ...moj syn zas nie ,,ten ma zas hracku po ruke 😉

zigzag
2. mar 2013

eved na tom nie je nic zle,pokial nadavs sladeny caj, moj spi s 2mi flasami vodyň260), a po pol noci este musim ist doplnit, lebo vypije...s to nevravim,ze prebalujem ,2-3 x za noc, ved,ked tolko vody vypije, tak ani nie cudo, ale prijem tekutin mu niako neobmedzujem, nech pije kolko vladze 🙂

maslenka47
2. mar 2013

preco zakazdym, ked vidim otazku co zacina na "ako oducit dieta od .. ", tak sa mi otvara nozik vo vacku? Nie zeby si bola rada, ze jej staci dat caj a nemusis ju vecer uspavat 3 hodiny, lebo zrovna ked treba spat tak ma na robote milion zaujimavejsich cinnosti....

briketa
2. mar 2013

@vitacalcin skus jej zmenit bod zaujmu.
Posad si ju na kredenc ako caj budes robit. nech sa pozera a nech ti hlavne asistuje. Nech otvori krabicku a zatial drzi flasku. Potom ty flasku zober, daj jej drzat cajovu krabicku. zarob caj , nechaj jej ho zamiesat lyzickou. zarobeny jej ho daj pit este ako sedi. nech z neho odpije co najviac (na zaciatku mozno len hlt). Potom ju presun s flaskou do postielky. Takto opakuj stale. Urob z toho rutinu. Musi Ti pomahat, zarabat cajik, napustit vodu do hrnca na zohriatie.... atd. atd.
A zase nech ho zacne pit uz ako sedi na kredenci. A stale ju nechaj odpit viac a viac. A ty stale zarabaj menej a menej caju
Az nech sa dostanes do bodu, ze jej hlavnym zaujmom bude asistovat ti pri robeni cajiku. Potom z neho nakoniec len odpije a pojde spat stale castejsie s nedopitou troskou.
U nas som to takto robila s mliekom. Maly si ho urobi, usrkne z neho a ide spat bez vsetkeho.
Mozno sa podari aj u vas.

matozazzo
2. mar 2013

Moja ma 17m a pred spanim uz caka na flasu mlieka. Nevidim v tom nic zle,je to nahrada kojenia a ona si potrebuje pocuckat. Niekedy sa v noci zobudi a dame jej napit cistu vodu,nad ranom este vypije dalsiu flasu riedkej kupice. Pride cas,ked to nebude chciet,ale poznam nejedno 2,5r dietatko,ktore pije pred spanim z flase. Je to este male babo,nechaj mu to,co ma rado 🙂

alka221
2. mar 2013

zeny ale flasa mlieka pred spanim je nieco uplne ine ako flasa sladeneho caju.. 😖 ja by som to tiez skusila ako @briketa, dala ti dobry navod, ako to moze ist bez placu..potom jedine nedat, a vydrzat ten plac. ja malemu v noci caj davat nemozem, vsak by sme mali pocurany cely matrac 😕

pimpilla
2. mar 2013

Ahoj, moj prvý synček pil v noci čaj do 3 rokov, odučila som ho až pred tretími narodkami, kedy kvlo tomu mal v noci ešte stále plienky, takže som ho chcela odplienkovat a tým pádom musel prestat tolko v noci pit, naštastie to šlo hladko, a za čajom neplakal, aodvtedy spal celú noc, teraz mám 11 mes synčeka a už mu namisto čaju dávam len vodu, ktorá ževraj vevyvoláva návyk 😕 ale zas mám odsledované aj to že ked idú zubky tak sú deti dost smadné, takže možno aj preto si tvoj pýta, skús mu vymenit čaj za vodu, a možno to mu už nebude šmakovat a odučí sa 😕 držím palce

hel37
7. sep 2019

Deti su velmi skoro schopne naucit sa zaspat same a prespat celu noc. Bez flase bez caju bez mlieka bez vody. I kojene babatka.. 11-rocny syn kojeny 3-4 mesiace zaspaval od 6 mesiacov s dudlom. Zo zaciatku mu bolo treba v noci ist dat dudel. Trvalo to cca 3 dni ked si trochu po poplakal predtym ako zaspal. Ale odvitedy spi uplne bez problemov. 2- rocna dcera kojena rok prespala 11-12h okolo 2,5 mesiaca bez prebudenia. Boli potom fazy ked sa zobudila 1 krat za Noc. Kojenim som ju uspavala vecer i v noci ked sa zobudila. Od 5 mesiacov sme zacali postupne zavadzar samouspavanie bez kojenia. Nakojila som ju a ulozila este nespiacu do postielky. Poplakali sme si. Ona v postielke. A ja v izbe vedla. U nej to trvalo dlhsie. Nechcela dudel ani ho nikdy nemala. Ma mojkacikov. Aj dva tyzdne kym si zvykla.Ale plac bol kazdym dnom kratsi. Ako 2 rocna spi 10-13h v noci vkuse. Vecer dostane flasu mlieka. Ide si umyt zuby, precitame jej knizku a ide do postielky vo vlastnej izbe spat. Vsetko je to len o pristupe. Ked je babatko najedene, napite a prebalene, jeho plac v postielke je len plac za pohodlim byt stale s mamou /tatom. Je velmi dolezite oddelit uspavanie od vecerneho jedla//pitia. Su to dve rozlicne veci.