icon

Ako ostrihať štvorročného syna?

petrarybarova1
12. aug 2015

Caute baby, mam 4 rocneho syna ktorý ma vlasy uz podla mna dost dlhe, su dlhe tak ze prekryvaju usi vzadu zakryvaju skoro cely krk a ofinku ma uz skoro do ociek. Poradite mi ze ako ho ostrihat ? Aj teraz kvoli tymto horucavam... Maly je kludas nevadi mu ani zvuk strojceka a kludne obsedi. Rozmyslam ci to ostrihat noznickami alebo strojcekom ? A ked tak akym nadstavcom ? Nechcem aby to bolo nejak ze dohola alebo velmi kratke. Ake mate vy skusenosti ? 🙂

mimla
•
12. aug 2015

Mala som podobný problém, akurát môj syn chytá rev pri zvuku strojčeka. A ani som nechcela strojček. takže strihám ho doma sama. Nechávam mu dlhšie vlasy. Vlasy majú aj ochrannú funkciu a práve v tomto teple chránia hlavu pred úpalom. Ja robím niečo takéto.

Akurát ofinu strihám normálne rovno, lebo môj syn nemá úplne rovné vlasy, takže sa mu to trošku zvlní samo. Zatiaľ všetci chvália, ako je ostrihaný (okrem ortodoxných holohlavových zástancov - neriešim). Je dobré mať na to fakt tie nožnice určené na vlasy, nie sú úplne najlacnejšie a sú dosť ostré. Ale vlasy sa pri strihaní nešmýkajú a strih je tam kde chcem ja a nie tam kam vlasy uskočia.

michaela1711
•
12. aug 2015

Ja som mojho 2 ročneho syna ostrihala nožničkami tak na kratúčko nech mu neni horko a celkom to má pekné nie som žiadna kaderníčka ale ostríham muža, seba a aj deti. A celkom si chvália.

michaela1711
•
12. aug 2015

asi takto som ho podstrihla vlasy niektoré mu trčali tak som mu len tie poskracovala a to som ho stríhala prvý krát ofinku som mu ešte nestrihala lebo tú mal od narodenia takú krátku ešte a teraz pred nedávnom druhý krát to som ho tiež tak celkom na kráto strihala len nemám s toho fotku.

siska53
•
12. aug 2015

@petrarybarova1 ja som.davala maleho a stale davam,ma 5r.teraz,v lete vzdy strojcekom na 9alebo 12mm. Ako kedy. Moj sa strasne poti aj bez vlasov,takze u nas v lete vykosenie strojcekom nevyhnutnost.
Moj kludas nie je,stale v pohybe,ale toto zvlada,ci ho holili dedkovia alebo kadernicka ako posledne 2roky.