Ako polohovať štvormesačné dieťa?
Zdravim žienky ,chcem sa opýtať tie čo máte malé mimča cca 4 mesiace ako ich polohujete ? Môj by chcel už sedieť ale to ešte nemôže,keď ho dám do lehátka tak sa zdvíha a zo zdvihnutou hlavičkou vydrží dlho,ležať na brušku dlho nechce ani na chrbatiku na hracej deke ho to noc nebaví..tiež by sa vzpriamene nosil ale to by som zasa nič neurobila ja a už je dosť ťažký 😁 v nositku byť nechce ...dakujem
Treba ho motivovať hračkami. Že sa sám dvíha, je ok, aj iné deti to robia hlavne keď sú vo vajíčku, alebo na rukách.
Môj tiež nespí na brušku, ale na podložke sa rád hrá práve na brušku.
Kamarátka si kúpila podložku ktorá sa naplní vodou a malý sa veľmi rád s tým bavím na brušku
Ja by som zrusila lehatko a nosenie vo vertikalnej polohe. Jasne ze sa mu paci lepsi rozhlad 🙂 nech sa k tomu vyhladu dopracuje pekne sam. Takze iba na chrbatiku a brusku 🙂
Dala som maleho na rovnu podlozku na chrbatik a okolo neho hracky. A kedze sa mu to nepacilo tak sa sam snazil otocit na brusko, neskor sa plazit ku hrackam atd. Netreba vobec ho polohovat do sedu ani lehatko, potrebuje sam cvicit si svaly...
Aj my máme podložku z vodou,len jeho to baví chvíľu....možno neskôr keď to bude môcť sám uchopiť ,ešte nevie tlačiť sám na tu podložku
@selest nemôžem ho nechať ležať len na rovnej podložke,on ma reflux,musi mať klinovy vankúš lebo inak sa dusí,tým viac že sa viac hýbe ,viac sa mu to vracia z pusy von.Hlavne keď varím alebo tak,tak ho mam radšej v blízkosti až ho vidím
@dajana1983 tak to nie veru. Nas mal strasny reflux do 3 mesiacov som ho nosila na rukach alebo smemali polohovatelnu vanicku v kociku lebo my sme lehatko nemali. Ale nastastie mu to preslo po tych 3 mesiacoch sa to celkom ukludnilo. Dovtedy som ho davala na brusko sa pohrat ale aj to mi grcal stale. Ale zas nemozem povedat ze by mu to nosenie nejak pribrzdilo lebo potom sa sam staval 6 mesacny aj sa sam posadil aj chodil skoro. Musis to nejak prisposobit aj tomu refluxu ved jasne ze nebudes dietatko trapit ked sa dusi po leziacky. Nas maly ked bol na brusku tak ho motivovali take nehracky ako flasa od coly ale ovladac. Za tym sa isiel potrhat, hracky ho az ovela neskor zacali bavit.
@selest ja mám pocit že čím je väčší tým horšie,ja viem aj tým že už zo sebou viac hádže atď ..na jednej strane je krásne keď je taký maličký ,na druhej by som radšej aby už bol väčší 😁☺️
@dajana1983 joj to poznam, tiez som vravela nech uz je vacsi nech uz nema reflux, bolenie brucha, nech sam papa nech uz chodi..a teraz ked je velky tak som minule triedila tie malilinke veci az som si porevala ze ako rychlo vyrastol. A muz sa smial ze bodaj by nevyrastol ked kazdy den lamentujes nech je uz velky😂
@selest presne tak☺️to sa treba rýchlo ponáhľať na ďalšie 😀
Ako bolo spomenute vyššie. Dávať len na brusko alebo chrbat. Keď ho budeš zbytočne pestovať na rukach, odkladat do lehatka, dostane to, čo chcel a nebude motivovaný ist za tým sam(mat vyhlad, dočiahnut hracku a pod) a spomalia mu tým vývinový progres. Keď je nespokojny, tak možno aj tým, že sa nudi, chýbaš mu(deti si v tomto veku ešte myslia, že mama a oni sú dokopy len jedna bytosť). Treba mu striedat aktivity(raz mu hrkat hrkalkou, raz ho dat pod kolotoč, raz pod hraciu deku, potom pri pasení baranov poukladat pred neho hracky, inokedy knizku), potom ho pomasirovat, potom ho okupat atd. A neboj, nerozmaznas ho tým a ani si ho tým nevychovas k nesamostatnosti..
Moja ľúbi len na brušku a v nosiči.

@dajana1983 co najviac byt na brusku, sed ma vychadzat z polohy na styroch, do ktorej sa o par mesiacov dostane prave z polohy na brusku..staci velka penova podlozka a hracky🙂