icon

Ako pomôcť dieťaťu prestať cmúľať palec?

11. jún 2026

Dcérka má 5 rokov a stále si cmúľa palec... Som z toho zúfalá. Čo vám pomohlo? Dudel mala do 3.r.,V4 jej prišiel súrodenec,videla dudel a začala opäť ,teraz s cmulanim palca. Normálne dohováranie nepomáha. Chodíme aj k logopédovi,tiež hovoril že to nie je vhodné, samozrejme aj kvôli zubom,reči,atď.
Čo môžeme robiť?

anonym_74d59b
11. jún 2026

@anonym_autor zamestnávať ruky, dať jej niečo do ruky, aby nemohla dávať palec do ust. Potom eliminovať situacie kedy si ten palec najčastejšie dáva do ust

anonym_e78466
11. jún 2026

@anonym_autor Kamarátka má tiež 5 ročnú dcéru a tiež si cmúľa palec. Už mala aj palec leukoplastom otočený. Mala ho už aj zošuvereny, a hanbila sa za to. Stále ju upozorňujú. Večer pred spaním hlavne, ona si to aj uvedomuje že to nemá robiť, ale povie kamarátke, že iba na chvíľočku si chce pocmúľať😆.

anonym_15eeb8
12. jún 2026

Môj syn cmulal prsty veľmi dlho, pomohlo keď mu manžel na internete ukázal nejaké obrázky zdeformovanych zubov a čeľuste z toho. Zo dňa na deň prestal. Terapia sokom :D

anonym_09ac7c
12. jún 2026

ja som dieťa odnaučila od palca keď mala 1 rok... cumel nikdy nemala ale palec cmúľala... týžden som jej palce olepovala leukoplastom... samozrejme som počas dňa dávala vetrať palce najmä počas hry.. potom zalepila naspäť pár nocí bolo uplakaných ale potom to bolo už dobré.... čím skôr trebalo odnaúčať,,, sánku už nema zdeformovanu? máme v rodine 3 ročného a teda on má palec už zdeformovaný+ čelusť uplne zničenú od toho palca... zle to vyzera riadne... a neriešia...