icon

Ako prebaliť extrémne pohyblivé dieťa?

17. sep 2026

Ahojte. Prosím nejaké rady, tipy, triky ako prebaliť extrémne pohyblivé dieťa. Má 9 mesiacov a na chrbte nevydrží ani sekundu. Je to obrovský boj a skúška mojej trpezlivosti. Skúšala som aj nohavickove plienky, ale tie sú strašne úzke na zadku. Ďakujem

minesasubu
17. sep 2026

skusila by som pants a vačšie čislo ak su uzke tie aktualne
popripade hračku zvukovú novú a len na prebalovanie

nyphadora
17. sep 2026

@anonym_autor postojacky, a stolicu vo vani osprchovať a samozrejme pants plienky, pokojne o cislo väčšie.

autor
17. sep 2026

Ďakujem, skúsim teda o číslo väčšie pants

autor
17. sep 2026

A máte aj nejaké odporúčanie na značku? Ktoré by mohli byť širšie? Aktuálne používame len DM značku

anonym_43f7a3
17. sep 2026

toto už je aká doba - keď sa treba spýtať , ako prebaliť pohyblivé 9 mesačné dieťa ... čo je pre teba extrém -nemusí pre šikovnejšiu mamičku znamenať žiadny problém. Jednoducho chytím dieťa a prebalím - možno trošku silnejšie pridržať , alebo zabaviť stačí ..

anonym_e0abf0
17. sep 2026

Toto som mala pri oboch deťoch.Dala som im nejakú hracku alebo čokoľvek bezpečné čo ich zabavilo kým som ich prebalila,inak nebola šanca veľakrát

kitycat
17. sep 2026

Dat na pult, dat nejaku zaujimavu vec napr. kluce, ovladac, zrkadlo a sup sup prebalit?

autor
17. sep 2026
@anonym_43f7a3

toto už je aká doba - keď sa treba spýtať , ako prebaliť pohyblivé 9 mesačné dieťa ... čo je pre teba extrém -nemusí pre šikovnejšiu mamičku znamenať žiadny problém. Jednoducho chytím dieťa a prebalím - možno trošku silnejšie pridržať , alebo zabaviť stačí ..

@anonym_43f7a3 mám ho prišlapnúť? Má svoju váhu a silu a naozaj nemám šancu ho udržať ležať na chrbte. Akonáhle ho položím na chrbát, v sekunde sa otáča a vzpiera sa a má záchvat plaču. Nepomáhajú ani žiadne hračky, ani bežne zakázané veci.

nikolka232
17. sep 2026

Už stojí? Ja prebaľujem tak. Chytím, natriem. Chytím najprv spredu, potom zozadu a zalepím 🤣

autor
17. sep 2026
@nikolka232

Už stojí? Ja prebaľujem tak. Chytím, natriem. Chytím najprv spredu, potom zozadu a zalepím 🤣

@nikolka232 nevie ešte poriadne stáť. Ale môžem vyskúšať či to tých pár sekúnd vydrží. To mi ešte nenapadlo to tak vyskúšať. Vyskúšam najprv asi tie o číslo väčšie pants a keď nebudú dobré, skúsim nejako postojačky

anonym_63ea7d
18. sep 2026
@anonym_autor

@nikolka232 nevie ešte poriadne stáť. Ale môžem vyskúšať či to tých pár sekúnd vydrží. To mi ešte nenapadlo to tak vyskúšať. Vyskúšam najprv asi tie o číslo väčšie pants a keď nebudú dobré, skúsim nejako postojačky

@anonym_autor ahoj, tiez sme mali to isté v 9 mesiacoch trvalo to asi mesiac, potom už vydržal, tiež sme prešli na panst počas dňa, kakanie rovno vo vani riešime doteraz 🙂.. treba hľadať vhodnú značku, a veľkosť, čo Vam sadne.
Mohla som mu čokoľvek dat do ruky, xlen co som ho položila uz sa točil a pretočiť naspäť sa nedal, tiež je mocný, jasne zdvihnem ho a položím znova ale opäť hneď na brucho, jedine mužovi sa ako tak nechal, keď mu dal do ručičky niečo, ale aj to nie vždy.. Takže je to zrejme len obdobie 😊

anonym_31b35e
18. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor u nas to bolo od tych 5m ako sa vedela pretočiť a ma 1r a 9m a stale sa mi nedá prebaliť ani obliecť lebo mi hneď zdrha aj so špinavou riťou kde to je potom po celom pulte 🤦‍♀️ a vreskot na celý dom ako keby som ju týrala.. a my okrem huggies pants nemôžme žiadne pretože su jej všetko veľké a precikala ich hneď popri stehnách takže používam stale lepiace plienky