Ako prejavujú vaše 8 mesačné a staršie deti ospalosť?
Darí sa vám vypozorovat známky ospalosti,tak aby ste dieta dokázali rychlo uspat? Cítala som, ze prvé príznaky unavy a potreby spanku sú zivanie, zatichnutie a spomalenie. Ak vtedy zoberiem dietatko a zacnem ho uspavat, málokedy to vyjde. Istejsie je pockat na suchanie oci a krik. Ako to robíte vy?
Nervozita a urevanost, dlhé plakanie pre nic
u nas sa dostavi najskor zivanie, potom si sucha ocka az nakoniec zacne mrncat. Ked uz zacne zivat a sucha si ocka, dam ju do postielky do jej izby, dudlik, zatiahnem jej rolety aby mala uplnu tmu a spinka (ako napr. aj teraz uz cca hodinu).
Priznaky unavy u mojho 10m syna su: zyvanie, suchanie oci, suchanie az natahovanie ucha az ho ma cervene, niekedy si aj vlasy natahuje a ked je moc unaveny tak dostane stikutku a ked uz je totalne unaveny tak sa zacina tulit ku mne a opiera si hlavu o mna (inac to nerobi), po tychto priznakoch ho prebalim, do postele mu dam flasu s vodou a polozim do postielky a on uz sam zaspi, niekedy si cca 30 sekund pomrnci a potom zbada flasu s vodou a je dobre. A preto davam flasu lebo cumel vzdy lahko vypadol z postielky cez mriezky a potom reval a vo flasi aj ked nie je voda tak si ju dudka.
@miraklemeister aj ja som sa tym riadila pri prvej dcerke a prd to fungovalo. Pri synovi som zaviedla presny rezim ze ide do postele vzdy v tom istom case bez ohladu na to ci sa tvari unavene alebo nie. a cuduj sa svete, aj ked ho strcim do positelky ze ma oci jak tenisky tak vzdy zaspi. Ked cas presvihnem ze sme niekde vonku a necham ho dlshie vonku a sucha si oci, ziva a je viditelne unaveny tak ma problem zaspat.
@lucka011 a ked uz mi v noci zaspi tak mu do flase dolejem vodu aby mal na rano. O siestej sa zobudi vypije vodu a potom uz zacne mrncat ze by uz aj mlieko chcel 😊. Minule rano nevedel najst flasu, bola pod paplonom tak spustil taky rev, dala som mu ju a este som si mohla pol hodku schrupnut ☺️
@miraklemeister keby som ukladala malu pri zyvani alebo spomaleni aktivity, tak spi aspon 10x za den...proste lieta,vymysla,zrazu na nu dojde utlm alebo co a proste sa vyvali na gauc,koberec...tam si oddychne par minut a fici dalej...kym bola mensia,tak som sa tym riadila resp. chcela som ale mala mi nezaspala a ja som mala zbytocne nervy ze sak si bola unavena,preco nespis...ale ze sa skludni a zazyva..to nie je signal. ja milionkrat denne zyvam a nejdem za to spat...
ja som vypozorovala dobu po akej je unavena tak primerane, ze pekne zaspi a zacla som ju vtedy ukladat ci vyzerala unavene alebo nie...a zaspala vzdy.
no uz je velka (18mes.), ale aj teraz ide spavat 11:30-12:00 a je jedno ci mi rano vstane o 6tej, alebo o 7:30...jak dojde ta hodina,poviem ideme haji a pekne cupita do postele...tak isto vecer 19:30-20:00....
@sosanna88 veru,aj ta moja zaziva minimalne raz za hodku a ked som to brala ako signal ze treba ist spat,tak som bola potom neuspechom rozčarovaná. Lebo sme sa takto uspavali viackrat za den. 😠 mbe zaspi vzdy rano okolo deviatej,ale s pobednym spankom mam problem. Raz je mrzuta o 12tej,raz az o druhej. Ale aj vtedy sa obcas stane,ze nezaspi alevo len na chvilocku
@emma181 aj moja si natahuje usko
urevaný, nič ho nebaví, šúcha si oči alebo špára v ušiach 😀
@demeterka ahoj a odkedy ma tvoj syn takyto rezim?
@miraklemeister od narodenia takmer, len s tym rozdielom ze sme to menili ako rastol, lebo ako mimino mal tri spanky za den, tak sme to mocn eriesili lebo aj tak fdurt spal. potom ked sa mu to zmenilo na dva spanky za den, tak sme to zacali trochu sledovat a davat ho spat zhruba v tych casoch, ale take "prisnejsie" to ma az od roka ked uz mal len jeden spanok. To musi ist vzdy spat medzi dvanástou a jednou poobede, a vecer vzdy medzi osmou a deviatou a funguje to. Jasne ze ked isli zuby alebo choroba tak sa tym neda riadit ale za normálnych okolnosti s tym nema problem.
@miraklemeister môj drobec má 8 mesiacov a režim som mu zavádzala asi od 3 mesiacov, postupne sa nám menil a teraz už cez 2 mesiace vstávame síce o 6-tej, ale chodíme spať od 08:30 do 10:00 a potom od 12:30 do 14:00, potom už nespáva, aspoň sa mu nechce a večer zaspávame o 19:00 🙂 pred spaním prejavuje únavu nervozitou, šúchaním očí, škrabká si uško, túli sa a potom na rukách aj upokojí a ideme spať 🙂
@miraklemeister podla mna ju nedavaj hned pri prvom zyvnuti spat. Chvilu ju este nechaj nech je viac unavena 😉
@hemka a ked zaspava o siedmej, tak kedy veceria a kupe sa?
kúpeme sa o 18:45, niekedy aj skôr, keď je už veľmi unavený, potom sa napapá a spinká a v noci sa mi budí 1-2x
Suchanie ociek a viac sa na mna vesia - toto su prve prejavy..spravim mlieko,zalahneme a je do 10min tuha ako stolverk 🙂
@miraklemeister Ja som si v prvom rade vypozorovala, ako dlho zvykne byt hore. Pretoze ako pisu baby, zyvanie nie je vzdy signal, ani stlmenie aktivity. Hlavne nie pri takychto uz vacsich babatkach, ktore 4nozkuju, chodia popri nabytku a podobne. Potrebuju si oddychnut.
U nas je to obvykle tak, ze uz mrnci a rozplace sa za kazdu malickost. Napriklad mi nezvykne plakat, ked chodi a capne na zadok. Ale ked je unaveny, rozplace sa aj za toto. Vtedy ho beriem do postele a do par minut pri mne zaspi.
Vecer je to trosku ine, lebo pred spanim mi este pije mlieko. Ale viem, ze zaspava medzi osmou - deviatou, takze ho skor do postele ani neberiem, iba by sme sa obaja zbytocne trapili a bola by som nervozna.
Takze moja rada je - vypozoruj si, po akej dobe Tvoje dieta potrebuje spanok a podla toho sleduj jeho znamky unavy, ktore Ti povedia, ze je ten spravny cas. 🙂

Počkam na suchanie očí a vtedy si idem s malým ľahnúť a do 10minút mi zaspí.