Ako prežiť deň s 9 mesačným bábätkom?
Ahojte, vec sa má tak, že manžel musel na pár mesiacov pracovne odísť a ja už nevládzem. Máme 9 mesačné dieťatko, akurát sa rozlozilo, snaží sa dvíhať na nohy, samozrejme za všetko zúri čo mu nie je umožnené, do toho zuby...ako tie deti zabávate? Chodíme na dlhé prechádzky 2x za deň, hráme sa, beháme po byte, pomenovávame veci - učíme sa....ale okrem tých prechádzok všetko baví 5 minút a mne už došli nápady. Ja už som sa aj k telke uchýlila,aby som mala chvílu pokoj sama pre seba...nehrešte ma,viem,že to nie je ideálne. Každý deň vstávam sklúčená,že ma čaká 14 hodinová šichta. Cez deň zle spí, to sú len dva polhodinové šlofíky. Nebaví ma už ani upratovať, haldy neožehlených veci, všade bordel - nenávidím bordel. Všetko je zle, všetko ☹
@kochova_vlocka ano toto som uz tiez pozerala, len teraz sme vo faze, ze vsetko ide do ust a jasne, vsetky hracky keby sa zrazu vyparia ani si nevsimne, ale prazdny obal od vlhcenych obruskov vyhodit nemozem 🙄
Pocuj ja som bola takto v koncoch v lete a naozaj som si najala stredoskolacku, 5e/hod.chodila 2 az3x týždenne. Ja som bola tiez vzdy doma ale robila opicky, pokrmila, pohrala sa. Zvaz to
@evkamotka stojí to za zváženie, aspoň by som si zatiaľ poupratovala a chvíľu vypla... ďakujem samú má to nejak nenapadlo
@zojkaaa V druhej polke som sa úplne našla. Nie je ťažké postarať sa o malé dieťa, ktoré chce veľa pozornosti ale je ťažké zostať psychicky v pohode. Bolo by to úplne jednoduché kebyže môžeme chodiť do rodinných centier, na plávanie, vylety, podujatia. Proste nebyť zavretý len doma. Jasné deťom je to jedno. Oni chcú byť len pri maminkach ale maminky potrebujú aj kontakt s vonkajším svetom nie len s dieťaťom. Ach hnusná korona. :(
preco musel vlastne tvoj muz odist na tak dlho? To je strasne ja viem peniaze treba ale ja by som svojho pustila na max tyzdnovky
a tym padom aspon vikend by bolo dieta jeho
a na druhej strane ak tam vonku tak dobre zaraba, najmi si niekoho na par krat do tyzdna na strazenie
@katulienkax len a len peniaze,ja som s tým tiež nesuhlasila,ale sú situácie kedy musia ísť emócie bokom, nie je to ale jednoduché a cítim sa vyhorene,no nejak sa to musí dať zvládnuť. A nezarába až tak veľa, len je to lepšie ako tu
Hej presne. Samu som ju nenechala ale to mi nevadilo, deti ma videli a boli spokojne a to dievca (17r) sa s niektorym pohralo. Dala som si zatial prat, zjedla v klude obed, precitala spravy a aj s nou pokecala, co mi tiez dobre padlo. Na poobedie ci vikend iste lahko najdes
Nájdi si veci čo teba dobijú a môžete ich robiť spolu. My sme mali doma hojdačku, dcérku som hojdala a pritom som si pustila obľúbenú muziku a tancovala, až som sa uvoľnila a vybila. Spievanie je moja milovaná činnosť, začni spievať ľudovky. Dcérku som hojdala a v 2 rokoch vedela 60 piesní, veľmi krásne to oboch zharmonizuje. Alebo šup do sedačky na bicykel a idemééé teraz keď je teplo. Ale ísť niekde kde sa môže pozerať na nové veci napr. vlaková stanica je v kočiari, ja si počúvam audioknihu a on sa pozerá. Čo miluješ robiť? Čo ťa dobíja? To aj na chladničke mám napísané, aby som sa vedala vrátiť.
Čítam, že žehlíš? Ak to nemiluješ už to nerob, ušetrila som si tým roky práceee. Ináč super je dať si napr dieťa do manducy a potom na chrbát, pustiť hudbu a urobiť si poriadok, lebo potom je to začarovaný kruh v neporiadku si ešte viac nešťastná.
Ešte: minimalizmus daj preč čo len môžeš a čo nemôžeš zatváracie papierové pekné krabice, šup šup nevidieť. Veci nám berú neskutočne veľa energie. Napíš si čo by si Ty potrebovala, aby si sa každý deň dobila na 2 hodinky::: Nájdi spôsob ako to urobiť. Striedanie pozornosti pomohlo. Hodinku som s dieťatkom vedome a potom zase 30 min hojdačka alebo manduca, kočiar, bicykel a pozornosť na mňa.

ja som si na pintereste/googli nasla rozne aktivity pre babatko, montessori, nemontessori - hlavne ze sa zabavilo s blbostami, nieco triedit, vkladat, suchy zips, stipce ako pise pani hore, prelievat vodu do plastovych poharikov, atd. Cim vacsia blbost, tym vacsi uspech :D