icon

Ako riešiť averziu na fľašu u dvojmesačného bábätka?

majkaska
18. jún 2026

Mate prosím skúsenosť ak vase bábätko odmietalo piť z fľaše? Odmieta pit moje mlieko, umele. Co vám pomohlo? Vyskúšali sme niekoľko cumlov, poloh no nic nezabera. Uz len flasu vidi a chyta nervy, spusti plac. Ako tak vypije v polospánku, spánku. Lekari mi s tým nevedia poradiť. Proste je to na mne ako do nho mlieko dostanem. Pije malé dávky. A z ďaleko nevypije na svoju vahu dostatočne množstvo. Vidno ze je hladný. Saje si rúčky, je nekludny, cumlik ked mu dam skoro ho rozhryzie co tak taha no vymením za flasu a opat plac? Pomohlo vam niečo, prešlo to casom? U nas to uz trva vyse mesiaca. A situácia sa zhorsuje.

anonym_142c02
18. jún 2026

@majkaska a tráviace ťažkosti inak nemá? Nebolí ho bruško, spí dobre? Ja len rozmýšľam či mu náhodou nevadí konkrétne toto mlieko.

majkaska
autor
18. jún 2026
@anonym_142c02

@majkaska a tráviace ťažkosti inak nemá? Nebolí ho bruško, spí dobre? Ja len rozmýšľam či mu náhodou nevadí konkrétne toto mlieko.

@anonym_142c02 spi dobre. Ma reflux..berie lieky. Polohujem ho. Mlieko môže len jedno a to neocate alebo moje. Vystrája pri obidvoch.

anonym_7840c0
18. jún 2026

presne ako môj kedysi, neostalo mi iné len dojčiť, bol to boj ale dojčila som nakoniec dva roky
skús laktačnú poradkyňu a dokŕmenie cievkou, je viac metód ako dostať mliečko do dieťatka
https://www.mamila.sk/sk/uvod/

majkaska
autor
18. jún 2026
@anonym_7840c0

presne ako môj kedysi, neostalo mi iné len dojčiť, bol to boj ale dojčila som nakoniec dva roky
skús laktačnú poradkyňu a dokŕmenie cievkou, je viac metód ako dostať mliečko do dieťatka
https://www.mamila.sk/sk/uvod/

@anonym_7840c0 uz som to riešila s laktačnou. Chcela by som aby sa vrátil ale on sa nechce prisat a cakat. Mne sa dlho spusta mlieko..nepomaha mi nic overené.

anonym_7840c0
18. jún 2026

a anatomicky je v poriadku? cievku ste skúšali?

majkaska
autor
18. jún 2026
@anonym_7840c0

a anatomicky je v poriadku? cievku ste skúšali?

@anonym_7840c0 ano cievku som skúšala ale nedokazal potiahnuť. Plytko sa prisava od narodenia. Aj uzdicky ma strihnute.. cmuka pri pití. Podla mna ma nejaky problém v puse ..mozno s jazykom ze si nevie urobiť podtlak.

anonym_7840c0
18. jún 2026

tak potom hospitalizovať na detské odd. nech to poriadne vyšetria a zistia kde je problém

majkaska
autor
18. jún 2026
@anonym_7840c0

tak potom hospitalizovať na detské odd. nech to poriadne vyšetria a zistia kde je problém

@anonym_7840c0 boli sme. Tam pil ako tak .doma sa to pokazilo

anonym_8f9f8b
18. jún 2026

skúšala si striekačku aspon nech pije viac možno sa to rozbehne

majkaska
autor
18. jún 2026
@anonym_8f9f8b

skúšala si striekačku aspon nech pije viac možno sa to rozbehne

@anonym_8f9f8b ano. Skusam..ale to tiež je také jedenie ze polovicu mlieka vypluva. A nieje to cesta z dlhodobého hľadiska. Nas celý den sa toci o krmeni. Je to na hlavu.

anonym_235fc4
18. jún 2026

@majkaska syn z flasky nepil chcel len cicik, tak ho mal 1,5 roka....

majkaska
autor
18. jún 2026
@anonym_235fc4

@majkaska syn z flasky nepil chcel len cicik, tak ho mal 1,5 roka....

@anonym_8f9f8b

@anonym_235fc4 ale ved ja nikde nepisem ze kojim. Ja odsavam . dostať spat sa mi ho nepodarilo.. proste sa stal sled udalostí a uz vyše mesiaca sa trapime s jedenim. Ja sa pýtam žien co flaskuju nie co koja.. prvého som kojila dlho.. prešla som ročnému štrajku.. cievkovaniu. Atd . Skúsenosť mam..ale necakala som ze hladné dieťa ani flasu nevezme

anonym_235fc4
18. jún 2026
@majkaska

@anonym_8f9f8b

@anonym_235fc4 ale ved ja nikde nepisem ze kojim. Ja odsavam . dostať spat sa mi ho nepodarilo.. proste sa stal sled udalostí a uz vyše mesiaca sa trapime s jedenim. Ja sa pýtam žien co flaskuju nie co koja.. prvého som kojila dlho.. prešla som ročnému štrajku.. cievkovaniu. Atd . Skúsenosť mam..ale necakala som ze hladné dieťa ani flasu nevezme

@majkaska jasne chapem asi to nemam ako poradit, prepac